yorkšírek
Budeme mít dvou měsíční štěně,čím prosím krmíte,granulky,kapsičky i konzervy?kolik toho smí sníst takové štěňátko denně?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 11 komentářů
Veronika B. (Veruskaaa) ID 210334, mimibazar.cz/veruskaaa (9.2.2013, 0:06)
Děkuji moc,všem (F)

ODPOVĚDĚT
Anna S. (Ela z Frelu) ID 1311, mimibazar.cz/ElazFrelu (8.2.2013, 12:58)
já jsem od malinka denní dávku odvažovala, jak byla takto malá, tak jsme krmili 4x, pak kolem 5měs. 3x a nyní má tu denní dávku ve dvou miskách (jednu v kuchyni, druhou v předsíni) a jí, kdy má chuť. Kapsičky jsme nedávali a nedáváme vůbec, raději malinko kuř. prsa, jednou za čas s mrkví a rýží. Krmíme granulkama Trainer obsahují i probiotika, což je výborné na střev. mikroflóru. Po obyč. granulkách mívala srágoru.

ODPOVĚDĚT
Erika D. (NikitaGK) ID 177968 (upraveno 8.2.2013, 13:24)
Určitě tím, čím krmila chovatelka-dobrá chovatelka vám dá granule do začátku a jídelníček. Protože pokud mu změníte stravu v tomto stresovém období (přechod od nového domova) nejspíš mu způsobíte zažívací potíže. Poku jste natrefili na né moc dobrou chovatelku, zkuste alespoň zjistit čím je krmí-pokud to nejsou dobré granulky přesto je kupte a postupně přecházejte na něco lepšího. Jinak já psům ještě vařím maso+zelenina+příloha a štěňatům také mléčné výrobky-tvaroh apod. prostě dávám trošku každému štěňeti a sleduju jestli se u někoho neobjeví průjem apod...

ODPOVĚDĚT
Lenka Š. (lenďa 1) ID 235391 (8.2.2013, 9:33)
my si pořídili na vánoce jorkšírka,od chovatelky jsme dostali granule a ze tří dávek snědl tak jednu,pak jsme koupili royal canin pro jorkšíry a i nám podle vůně by chutnaly,každopádně po nich krásně prospívá a naše veterinářka mi řekla,že jsou skvělý mají v sobě vše,takže nemusíme dávat žádné další vitamíny atd.,zkusili jsme kapsičku,ale měl po nich skoro průjem,tak už ne,piškoty dětské si myslím že jsou na něj moc sladké i když mu veterinářka taky jeden vrzla při návštěvě,ale jsou psí piškoty i s příchutí třeba šunky nebo trénovací dobrůtky,my máme opravdu šikulku je to blbý,ale je hodnější než má druhá dcera ,-),každopádně ať vám dělá jen radost (&)

ODPOVĚDĚT
Michaela Š. (myšák) ID 4704, mimibazar.cz/mysak (8.2.2013, 9:02)
My krmíme Belcandem, předtím to byl Fitmin (oboje velmi kvalitní granule, narozdíl třeba od Royal caninu pro yorkšíry ), není nutné ničím dokrmovat, hlavně nedávat prázdné kalorie (piškoty atp......) ani, mléko, jak někdo radil, bych nedávala, není k tomu důvod akorát je dobré na průjem .... psovi stačí čerstvá voda (v pití i stravě se ři´dte tím, co by si mohl najít volně v přírodě, ostatní je tabu)

ODPOVĚDĚT
Hanka S. (Nikitini) ID 60232 (8.2.2013, 8:38)
Teď jsem toho spoustu přečetla o krmení pro pejsky. Ze začátku dávejte to, co Vám doporučí chovatelka, ale pokud to nebude kvalitní krmivo, přejděte na jiné. Co se týká konrketních značek, záleží, kolik jste ochotna investovat. Existuje spousta předražených značek, které nejsou nic moc (např. Royal Canine Yorkshire, Eukanuba - zbytečně platíte za značku). Důležité je také dávat denně i ty granule čerstvé, ne je nechat v misce několik dní, dokud je pejsek nesní. Výborné značky jsou Acana , Oliver´s, Taste of the Wild, Candidae, Artemis, Canine Caviar, Barking Heads, Earthborn holistic.
http://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/ Na tomto fóru se toho soustu dočtete, nebo můžete vložit vlastní dotaz.
Pokud nakoupíte granule kvalitní, nemusíte do stravy nic přidávat. A při přechodu na nové velmi pomalu a opatrně. Přimíchávat postupně malý díl nových granulí. Nedávejte žádné sladké suchary, piškoty, nic sla

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (8.2.2013, 8:33)
štěně má dostat tak 4 až 5x denně co zbaští, krom kvalitních granulek, vařené maso, těstoviny, rýži, zeleninu, tvaroh, žloutek ,tvrdý nebo přírodní sýr ,každý pes má trošku jiné požadavky, jsou pejsci co granule neberou vůbec, kvalitní konzervu samo že může, řidte se procentem masa v ní, já nejsem zastánce výlučného granulového krmení, ostatně spousta chovatelů se vrací a uspěšně k přírodnímu krmení, je to na vás

ODPOVĚDĚT
Andrea K. (kendra82) ID 129432 (8.2.2013, 6:53)
No úplně nejlepší je zeptat se chovatelky čím pejska krmila ona a v tom pokračovat....ono totiž nové žrádlo mu nemusí sednout i když to bude sebelepší značka. Dobrá chovatelka by vám měla dát trochu granulí i nějaký kus hadru nebo hračku, aby štěně i v novém prostředí cítilo maminku a sourozence.

ODPOVĚDĚT
Kristina R. (Krůžička) ID 103532 (8.2.2013, 6:10)
My dávali Proplan - krmit prcka 5x denně dle tabulky na obalu

ODPOVĚDĚT
Lenka K. (Lenicka6) ID 93706, mimibazar.cz/lenicka6 (8.2.2013, 0:15)
Za mě určitě jen granule,zpočátku nalít na ně trochu teplé vody,změknou :-)kapsičky,konzervy né +o(Jinak oni toho moc nezbaští,neodměřovali jsme,dali mističku a tu jedla i pár dní ,-)Máme (&) (X)yorku Malinu,má tři roky,váží 1.7kg je to drobek ,-)Tak vítejte do klubu co máme yorkšíry (clamp) (clamp) (clamp) (L) (F) (hello)

ODPOVĚDĚT
Adéla N. (Adidaska1989) ID 468131 (8.2.2013, 0:11)
roial canin junior a dávkování je tam napsané jinak klidně i piškoty a mléko kdyby nepapal nebo tvarůžek a piškotky...jinak já moc konzervy nedávám nemáme to rádi......ale někdo dává jen to... (Y)

ODPOVĚDĚT
Anna S. (Ela z Frelu) ID 1311, mimibazar.cz/ElazFrelu (upraveno 8.2.2013, 14:13)
mléko-piškoty, skvělé na střevní potíže, nám vet. řekl, že z mléčných výrobků jorkovi, tak maximálně lžičku activie, dodnes dostává Kessinka ráno-polévkovou lžíci actimelu a dobrůtky jedině psí, žádné piškoty, stejně tak venku.

ODPOVĚDĚT
Michaela Š. (myšák) ID 4704, mimibazar.cz/mysak (8.2.2013, 17:04)
(Y) naprosto souhlasím,, tady jsou občas odpovědi fakt " odborné" , nechápu jak někdo může psovi dávat piškoty atp..... a ještě to radí dál 8-|, i když co se divím, když si přečtu jak mi paní odpověděla zcela "mimo mísu", tak se nemůžu divit

ODPOVĚDĚT
Michaela Š. (myšák) ID 4704, mimibazar.cz/mysak (8.2.2013, 8:57)
Radíte piškoty, můžu se zeptat proč, co tomu psovi dají, v čem jsou dobré? Děkuji (F)

ODPOVĚDĚT
Adéla N. (Adidaska1989) ID 468131 (8.2.2013, 11:36)
tak kdyby byl problém že mu nebude chutnat tak piškoty chutnají zaručeně! dát k tomu tvarůžek ale malinko aby neměl průjem... (Y)

ODPOVĚDĚT