Mezinárodní zkouška PET nebo FCE
Holky, zvládly jste některá jednu z těchto zkoušek. Co vám pomohlo při učení, popř. jak probíhala. Cítím se zatím jen na PET. Děkuji za komentáře.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
Šárka P. (Ssara) ID 203308, mimibazar.cz/ssara (24.2.2013, 10:44)
Souhlasim s Martinou pode mnou.
Samopriprava na FCE je hodne tezka. Ta zkouska je kompletni, trva okolo 5 hodin. My meli mluvici cast jindy nez ten zbytek...pro me osobne horor zazitek a jsem rada, ze byl zvlast, ale nebudu vas strasit :-$
Urcite si najdete vsechny mozne testy na netu a ucte se i z nich...nechci napovidat, ale lety se otazky i opakuji. Ja mela dokonce cele jedno cviceni u zkousky stejne jako ze zkusebnich testu (F) a hlavne se z nich nejlepe pochyti ten zpusob mysleni, co po vas u zkousky chteji.
Hodne stesti

ODPOVĚDĚT
Petra V. (tegina) ID 155688, mimibazar.cz/tegina (24.2.2013, 11:47)
Já si nejsem jistá ani samopřípravou na tu první ,-), FCE je pro mě hudba budoucnosti, přijde mi už o dost náročnější.
Na testy se chystám i na zakoupení knížek. Děkuji za rady. Kdyby jste náhodou měla některá na prodej knížky pro přípravu PTE ráda odkoupím (F).

ODPOVĚDĚT
Martina V. (Mapol) ID 134470, mimibazar.cz/mapol (24.2.2013, 17:31)
i na to PET bych si asi zaplatila lektora, který připravuje na tyto zkoušky. Upozorní Vás na chytáky, na co se připravit, vysvětlí Vám gramatiku, naučí Vás pořádně hledat odpovědi v textu a v posleších. Někomu se může zdát lehká, ale závisí na znalostech jazyka, pokud máte úroveň jazyka vyšší než PET, tak se Vám to samo bude zdát jednoduché

ODPOVĚDĚT
Petra V. (tegina) ID 155688, mimibazar.cz/tegina (24.2.2013, 21:46)
Souhlasím, děkuji za radu, příjemný večer (F)

ODPOVĚDĚT
Martina V. (Mapol) ID 134470, mimibazar.cz/mapol (24.2.2013, 8:41)
Tak samopřípravu si nedovedu představit, asi by to chtělo se připravovat s někým. Jinak zkoušejte testy - ukázkové jsou na netu, nebo si kupte přímo učebnici, která připravuje na tento typ zkoušky. Chce to rozvíjet všechny dovednosti - poslech, psaní, čtení, gramatiku. Na tu gramatiku je dobrá učebnice - Essential Grammar in Use (PET) a English Grammar in Use (FCE).

ODPOVĚDĚT
Petra V. (tegina) ID 155688, mimibazar.cz/tegina (24.2.2013, 11:45)
Děkuji za odpověď, někde na netu jsem našlanázor, že zkouška PET je jednoduchá, mě to až tak nepřijde. Ta FCE to musí být podle mě mazec, a už to není opravdu o náhodě. Začnu pomalu někde chodit,v pondělí mám ukázkovou hodinu, ať zvládnu vůbec tu první, která by mi měla stačit pro zaměstnavatele. Ještě jednou díky (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT