Práce přes agenturu
Holky,našla vám práci agentura?Co z toho ta agentura má?Nebo si měsíčně pak něco strhává?Jak dlouho?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Michaela H. (pipinkam) ID 121019 (7.3.2013, 22:07)
Přes agenturu bych pracovat rozhodne nechtela! Dělám ve firmě, kde pracují někteří přes agenturu ( já naštěstí ne), tak vidím, jak to u te agentury chodi. Maji o tisice méně ještě za těžší práci, než dělám já! A to jsou i chlapi. Agentura jim neplatí svátky, dovolené prostě nic. Pořád chtěji po nekterych,aby chodili na 16 hod. smeny a kdyz nekolikrat odmitnete, tak vas vyhodi a vemou nekoho jineho. Absolutne je nezajima jestli musite pro dítě do školky nebo něco jiného. Když firma řekne agentuře, že ted na měsíc nepotřebuje např. 20 lidí, tak jste měsíc doma. A firma z toho má to, že za vás neplatí sociální, zdravotní, daně, pracovní pomůcky, školení atd. Takže firmě se to vyplatí celkem hodně. U nas začíná dělat přes agenturu čím dál víc lidí a ted se bojime, aby nas nevyhodili a nebrali jen pres agenturu. Jinak uz ted do firmy nové zamestnance neprijimaji! Jedine pres tu agenturu 8o|

ODPOVĚDĚT
Vendula D. (xvendik) ID 218192 (7.3.2013, 18:12)
Ještě jedna nevýhoda tu nezazněla.Zkušební doba přes agenturu je 6měsíců,takže také nic moc.Pak zaměstnavatel u kterého děláte když si Vás chce nechat,musel by Vás vyplatit,ale to si jim nevyplatí.Tak to alespoň bylo u nás v práci.

ODPOVĚDĚT
Věra N. (verano) ID 54645, mimibazar.cz/verano (7.3.2013, 13:02)
Záleží na tom, co myslíte. Můžete jít do personální (většinou i pracovní) agentury a ucházet se o vypsanou pracovní pozici, kterou mají v nabídce a obsazují volné pracovní místo pro konkrétního zaměstnavatele. V tomto případě neplatíte nic, platí zaměstnavatel agentuře domluvenou částku, ale až v případě, že je pozice obsazena vhodným kandidátem. Druhá možnost je, že se stanete agenturním zaměstnancem, kdy vás zaměstnává agentura práce, ale vy jste přidělěna k výkonu práce napříkload do továrny vyrábějící autodíly. Pracujete na stejné lince jako kměnoví zaměstnanci té továrny, pro vás je rozdíl, že vás vyplácí agentura a mzdu máte již sjednanou s agenturou. Zaměstnavetelé využívají služeb agentur, aby nemuseli zaměstnávat pracovníky například v případě krátkodobého navýšení výroby apod. Ani v jednom případě si agentura z vaší mzdy nestrhává žádné peníze.

ODPOVĚDĚT
Lucie Š. (Lucianka05) ID 249118, mimibazar.cz/lucianka05 (7.3.2013, 12:37)
já přes jednu agenturu dělám a je to hrůza.

ODPOVĚDĚT
Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (7.3.2013, 12:24)
Agentura je podle mě dobrá pro práci v cizině, když se v tom člověk nevyzná, co a jak je třeba. V ČR to považuju za okrádání lidí. Byla jsem na brigádě (bez agentury) ve fabrice, která zaměstnává hodně přes agenturu a rozdíl v platu je kolem 5tis. pro lidi, kteří dělají přes agenturu a bez ní. Ty přeas agenturu mají samozřejmě míň. Navíc agentura má ve smlouvě odstaveček, že její zaměstnanec nesmí přijmout práci nastálo, pokud mu bude nabídnuta od toho stejného zaměstnavatele, kam chodí jako agenturník.

ODPOVĚDĚT
Michaela Š. (Misanera) ID 437536 (7.3.2013, 12:18)
Ano,práce přes agenturu je občas fajn.Jen teda některý si berou dost,neřeknu Vám kolik,ale je to dost,nejsem jediná kdo má tu zkušenost(u mě v rodině)A berou dokud přes ně pracujete,nejlepší je začít třeba u firmy přes agenturu aby Vám pak firma nabídla pozici přímo přes ně..Nebo zkuste tak,že si najdete nabídky agentur a sama zkontaktuje tu firmu,za pokus to stojí,sice firmy mají dost dobré důvody proč jít přes agenturu.Ale práce se tam najít určitě dá.
Pracovala jsem přes agenturu i v zahraničí a bylo to super,sice něco si brali,ale zase když práce byla daleko,tak jsme od nich měli odvoz,všechno za nás zařídili,plat jsem měli i tak slušný,takže tam nebylo co řešit.
Třeba přítel ten dělá pro jednu velkou firmu,ale je přes jednu agenturu,takže výplatní pásky má od nich,ale vše vyřizuje s firmou,ne s agenturou,nevím kolik si berou,jestli vůbec něco,zeptám se ho a kdyžtak napíšu do vzkazů. (F)

ODPOVĚDĚT
denisa n. (rebelka8282) ID 446748 (7.3.2013, 12:36)
A co z toho ten zaměstnavatel má?Dává jim méně peněz,když je to přes agenturu? *-)

ODPOVĚDĚT
Michaela Š. (Misanera) ID 437536 (7.3.2013, 12:56)
Zaměstnavatel nemusí sám vyhledávat zaměstnance,prostě agentuře dá vědět jaký má podmínky,co vyžaduje,agentura najde,přebere papíry a pak pošle k zaměstnavateli a ten si člověka převezme,udělá pohovor a přijme,nepřijme.Nemusí se prodírat plno životopisama atd.
Měla by být i výhoda pro zaměstnance,ale hodně lidí má špatný zkušenosti,takže těžko říct.Jak jsem psala,na začátek ok,ale pak pryč od agentury. ,-)

ODPOVĚDĚT