Rozvázání prac. poměru po RD
18/3 mi končí RD, na mém místě sedí někdo jiný, jiné místo není, v práci mi nabídli 3 měsíce odstupného, mám to přijmout nebo se stát na 2 měs.výpověd. lhůta + 3 měs. odstupného. Co se stane,když se nedohodneme. ?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Martina Č. (detecka) ID 370995 (12.3.2013, 22:40)
Maminky a co byste poradily mě. Jsem v trochu horší situaci než paní.
Mám smlouvu na dobu neurčitou. Bylo mě řečeno, že je změna a musela bych střídavě jezdit na dvě pracovní místa a každé je úplně někde jinde. Ve smlouvě mám jen jedno uvedené. Za mé éry co jsem pracovala to nebylo. Změna natala až asi teď rok. Na to druhé místo se nemám jak dostat. Nemám řidičák a busem se nikam na 5hod. nedostanu. S ním není domluva. Ví, že mě vzít musí, neb by mě v žádném případě nedal odstupné. Co dělat. Asi mě nezbývá než nastoupit, ale on nijak nemíní řešit to dojíždění na druhé pracoviště. Bude počítat s tím, že to sama vzdám a dělat mě zle a nebo dát výpověď, ale tu nechci. Práci potřebuji a nemohu si ani finančne dovolit být bez ní. Je to začarovanej kruh, ale nijak nechce vyjít vstříc. Neustále omíjel, že to není pro maminu s malým dítětem a ještě bez řidičáku. Už z toho mám nervy.

ODPOVĚDĚT
Jana P. (JanaPas) ID 433039 (12.3.2013, 17:10)
Můžete přijmout i dohodu s odstupným. Skončíte ihned, ale dohoda bude mít uveden stejný důvod jako klasická výpověď. Tím pádem vás ÚP krátit nebude. Jediný rozdíl je ten, že už nebude 2 měsíce v práci.

ODPOVĚDĚT
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (12.3.2013, 16:09)
Pokud jste schopná pracovat, berte výpověď, odmítněte dohodu. Je to lepší kvůli výpočtu podpory na pracáku.

ODPOVĚDĚT
Petra Š. (petrasafr) ID 146547, mimibazar.cz/petrasafr (12.3.2013, 13:09)
Určitě máte nárok na výpovědní lhůtu a pak odstupné, ale pokud se nedohodnete a zamětnavatel bude "svině", tak vás normálně přijme zpátky do práce a dá vám buď takový úkol, který nedokážete splnit, nebo vás vyhodí pro "porušení kázně", prostě když bude chtít, tak si na vás vždycky něco najde a zbaví se vás bez jakéhokoliv odstupného +o(
Už jsem to kolem sebe viděla mockrát.

ODPOVĚDĚT