víkendová mňamka
4 druhy aspiku
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 1 komentář
Alena P. (Alča P.(pejsek)) ID 302713, mimibazar.cz/alcappejsek (16.3.2013, 19:39)
Helenko mohu poprosit o receptík ^o) ^o)

ODPOVĚDĚT
Helena T. (panenkářka) ID 184339, mimibazar.cz/panenkarka (16.3.2013, 20:58)
No, nevím, jestli je to zrovna recept, ale popíši jednotlivé vrstvy. Na červenou vrstvu jsem použila jahody v konzervě a ze šťávy z konzervy jsem rozdělala želatinu (vaječná tlačenka) podle návodu na sáčku. Nalila jsem ji do formy a nechala vystydnout. Na druhou vrstvu jsem použila ochucené pomerančové želé Z Lidlu a do něj jsem nakrájela zavařené broskve. Nechala jsem ho vytsydnout a nalila na jahodovou vrstvu. Třetí vrstva je opět ochucené, tentokrát angreštové želé z Lidlu. To jsem po přípravě podle návodu na sáčku smíchala s 250 g tvarohu a vystydlé nalila na pomerančovou vrstvu. Úplně nakonec jsem nalila slabou vrstvu dortového želé, ale na obrázku to není vidět, protože je úplně vespod.
Jen ještě takový postřeh - to ochucené želé nemá takovou pevnost jako obyčejná želatina na vaječnou tlačenku, ale zase má tu výhodu, že je ochucené.

ODPOVĚDĚT
Helena T. (panenkářka) ID 184339, mimibazar.cz/panenkarka (16.3.2013, 21:03)
Jenomže při krájení (při tlaku na nůž) se to celé trochu rozjíždělo, takže jsem ji vyklopenou jen načala a pak jsem ji naklopila zpátky do formy a krájela přímo v ní. Ten plátek šel docela dobře vyndat.
Tak pokud chcete mít mňamku hodně pevnou, je lepší použít želatinu na vaječnou tlačenku a ochutit ji sama, pokud máte čím.
Takže přeji dobrou chuť. (jidlo)

ODPOVĚDĚT