Proč marcipán praskal?
Moc prosím, na co si mám dát příště pozor: dělalal jsem marcipán dle receptu: 400 gr cukr moučka, 250 gr suš.ml. plnotuč, 3 lžičky medu, 3 lžičky mandlové esence, 3 lžičky oleje + voda..t
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 9 komentářů
Ivona N. (yvoušek) ID 88072, mimibazar.cz/yvousek (18.3.2013, 12:44)
tak podle mě je to všechno špatně. Ideální poměr cukru a mléka je vždy 1:1 žádný med!!!!!!!!!! a musí tam být sirup-pšeničný, kukuřičný alespoň polovina váhy cukru(v cukrářských normách je dokonce 1:1:1 ale to si zdálo už moc měkké) a mandlové aroma dávám půl skleničky na 200g cukru, trochu vody a žádný olej (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Dana K. (Danusinka) ID 47210 (17.3.2013, 12:58)
Dokud jsem si nezačala kupovat potahovku, dělala jsem tento. Možná málo vody, medu. Ty medy z obchodu jsou na prd.
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=70087

ODPOVĚDĚT
Dana Koželuhová (koželuh) ID 41090, mimibazar.cz/kozeluh (17.3.2013, 12:38)
jaký sirup tam dáváte?? (Y)

ODPOVĚDĚT
Irena R. (vokrij) ID 457484 (17.3.2013, 12:23)
Určitě to je medem.Přiště take dam sirup.Marcipan se mi i špatně vyvalel.Byl hned tuhy.

ODPOVĚDĚT
Pavlína F. (anilvap2) ID 126004, mimibazar.cz/anilvap2 (20.3.2013, 22:02)
Med mám od včelaře, žádné Tesco nebo Kaufland.

ODPOVĚDĚT
Pavla V. (krasajda) ID 59152 (17.3.2013, 9:49)
a já dávám 200g cukru a 200g suš.mléka.....

ODPOVĚDĚT
Pavla H. (pajdulinka) ID 203489, mimibazar.cz/pajdulinka (17.3.2013, 9:30)
já dávám 250 suš mléka,500 cukru,ale nevím jestli je to tím

ODPOVĚDĚT
Eliška K. (Betinkaa) ID 231629 (17.3.2013, 8:43)
myslím, že to mohlo být medem. Pokud je hodnš cukernatý pak rychle vyschne a marcipán praská, Dělám jen ze sirupu a bezva.

ODPOVĚDĚT
Marie M. (masmar) ID 225347 (16.3.2013, 21:28)
Možná to bylo tím,že jste dala moc cukru,mě zase vždycky ztvrdne úúplně na beton,hodit ho po někom tak ho zabiju ,-) taky nevím čím to je (dělám podle aero-orion,Zdenky) taky by mě to zajímalo,ale když ho nechám chvilinku v mikrovlnce tak se s ním dá dělat,ale po vytažení z lednice je to marcipán-zabiják :-D

ODPOVĚDĚT
Pavlína F. (anilvap2) ID 126004, mimibazar.cz/anilvap2 (16.3.2013, 20:25)
A při nanesení na dort začal praskat. Pak jsem to asi dvě hodiny dávala dohromady pomocí vody, jsem praskliny prstem uhlazovala. Takže výsledek byl hrbolatý dort, ani neměl takový ten hezky macipánový povrch.

ODPOVĚDĚT
Jana S. (nanah) ID 155682 (16.3.2013, 20:31)
http://ekucharka.net/modelovaci-hmota-falesny-marcipan/ (Y)
dělala jsem podle toho a supr.nejsem cukrářka ,ale řekla bych že jste tam měla moc cukru.první marcipám ,ktery jsem dělala se mi pořád lepil a přestal až když jsem tam dodala víc sušeneho mleka než bylo v receptu. :-$tento recept ,ktery tady davam-odkaz ,tak je fakt jednička (Y)

ODPOVĚDĚT
Pavlína F. (anilvap2) ID 126004, mimibazar.cz/anilvap2 (16.3.2013, 20:43)
On se právě nelepil. Byl krásně hladký, ale v momentě, kdy jsem ho ohybala podle dortu, začal praskat. :-@

ODPOVĚDĚT