Moc prosím, na co si mám dát příště pozor: dělalal jsem marcipán dle receptu: 400 gr cukr moučka, 250 gr suš.ml. plnotuč, 3 lžičky medu, 3 lžičky mandlové esence, 3 lžičky oleje + voda..t
| Ivona N. (yvoušek) ID 88072, mimibazar.cz/yvousek (18.3.2013, 12:44) | tak podle mě je to všechno špatně. Ideální poměr cukru a mléka je vždy 1:1 žádný med!!!!!!!!!! a musí tam být sirup-pšeničný, kukuřičný alespoň polovina váhy cukru(v cukrářských normách je dokonce 1:1:1 ale to si zdálo už moc měkké) a mandlové aroma dávám půl skleničky na 200g cukru, trochu vody a žádný olej
ODPOVĚDĚT |
|
| Dana K. (Danusinka) ID 47210 (17.3.2013, 12:58) | Dokud jsem si nezačala kupovat potahovku, dělala jsem tento. Možná málo vody, medu. Ty medy z obchodu jsou na prd. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=70087
ODPOVĚDĚT |
|
| Dana Koželuhová (koželuh) ID 41090, mimibazar.cz/kozeluh (17.3.2013, 12:38) | jaký sirup tam dáváte??
ODPOVĚDĚT |
|
Irena R. (vokrij) ID 457484 (17.3.2013, 12:23) | Určitě to je medem.Přiště take dam sirup.Marcipan se mi i špatně vyvalel.Byl hned tuhy.
ODPOVĚDĚT |
| | Pavlína F. (anilvap2) ID 126004, mimibazar.cz/anilvap2 (20.3.2013, 22:02) |
Med mám od včelaře, žádné Tesco nebo Kaufland.
ODPOVĚDĚT |
|
| Pavla V. (krasajda) ID 59152 (17.3.2013, 9:49) | a já dávám 200g cukru a 200g suš.mléka.....
ODPOVĚDĚT |
|
| Pavla H. (pajdulinka) ID 203489, mimibazar.cz/pajdulinka (17.3.2013, 9:30) | já dávám 250 suš mléka,500 cukru,ale nevím jestli je to tím
ODPOVĚDĚT |
|
Eliška K. (Betinkaa) ID 231629 (17.3.2013, 8:43) | myslím, že to mohlo být medem. Pokud je hodnš cukernatý pak rychle vyschne a marcipán praská, Dělám jen ze sirupu a bezva.
ODPOVĚDĚT |
|
Marie M. (masmar) ID 225347 (16.3.2013, 21:28) | Možná to bylo tím,že jste dala moc cukru,mě zase vždycky ztvrdne úúplně na beton,hodit ho po někom tak ho zabiju taky nevím čím to je (dělám podle aero-orion,Zdenky) taky by mě to zajímalo,ale když ho nechám chvilinku v mikrovlnce tak se s ním dá dělat,ale po vytažení z lednice je to marcipán-zabiják
ODPOVĚDĚT |
|
| Pavlína F. (anilvap2) ID 126004, mimibazar.cz/anilvap2 (16.3.2013, 20:25) | A při nanesení na dort začal praskat. Pak jsem to asi dvě hodiny dávala dohromady pomocí vody, jsem praskliny prstem uhlazovala. Takže výsledek byl hrbolatý dort, ani neměl takový ten hezky macipánový povrch.
ODPOVĚDĚT |
| | Jana S. (nanah) ID 155682 (16.3.2013, 20:31) |
http://ekucharka.net/modelovaci-hmota-falesny-marcipan/ dělala jsem podle toho a supr.nejsem cukrářka ,ale řekla bych že jste tam měla moc cukru.první marcipám ,ktery jsem dělala se mi pořád lepil a přestal až když jsem tam dodala víc sušeneho mleka než bylo v receptu. tento recept ,ktery tady davam-odkaz ,tak je fakt jednička
ODPOVĚDĚT |
| | | Pavlína F. (anilvap2) ID 126004, mimibazar.cz/anilvap2 (16.3.2013, 20:43) |
On se právě nelepil. Byl krásně hladký, ale v momentě, kdy jsem ho ohybala podle dortu, začal praskat.
ODPOVĚDĚT |
|