CELOKVÁSKOVÝ DOMÁCÍ CHLÉB
ještě tvarovaný bez ošatky
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 1 komentář
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (29.3.2013, 12:07)
Evi máte prosím recept? Zrovna mám hotový kvásek a hledám nějaký dobrý chlebík...minulý pokus dopadl velmi placatě ,-)

ODPOVĚDĚT
Eva Z. (Evulli_fashion) ID 5399, mimibazar.cz/Evullifashion (29.3.2013, 12:21)
Táni, dělám to tak, že si smíchám do jednolitrové odměrky tuto směs - 300 ml žitné mouky, 2-3 lžíce špaldové, 5 lžic polohrubé, 3 lžičky soli, 3 lžičky kmínu (mám ve sklenici namíchanou směs z mletého, drceného a celého) a do jednoho litru dosypu pšeničnou chlebovou. Někdy ještě přidám 2-3 lžíce pšeničných otrub. K tomu přidám hrnek kvásku, lžíci olivového oleje a 310 ml vody.
Po zpracování těsta nechám asi hodinku vykynout, potom popřekládám v trošce mouky a dám na 2 hodinky do ošatky kynout. Rozpálím troubu na 250-280 °C i s nádobou na pečení (to trvá zhruba 20 minut). Nádobu vyndám, rychle překlopím těsto, postříkám troškou vody a šup do trouby. Ve spodu trouby mám již od počátku větší pekáč, na který, při vsazení chleba naleju asi 200 ml vody a nechám ho tam asi 5 minut a pak vytáhnu. Chleba peču cca 15 minut naplno a pak stáhnu na 180 °C asi 30 minut. Po vytažení ještě rozprašovač t

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (29.3.2013, 18:46)
Moooc děkuji, kromě otrub mám vše, zkusím (Y)díky, pěkný večer! (C)

ODPOVĚDĚT
Eva Z. (Evulli_fashion) ID 5399, mimibazar.cz/Evullifashion (29.3.2013, 12:24)
Po vytažení ještě rozprašovač trošku postříkám. Zatím byl vždy povedený.

ODPOVĚDĚT