Prosím o osobní zkušenosti
nějak toho má malá hodně a na mě je toho už dost,čeká nás za 14dní operace pupeční kýly,jak to prosím Vaše takto malé děti snášely?poté jdeme na klonidinový test-vyšetření růstového hormonu,když to dopadne špatně(malá na 21měsících váží 9kg a 75cm)
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 45 komentářů
Lucie V. (Béřinka) ID 46874, mimibazar.cz/berinka (15.7.2013, 15:22)
Aha,jak se začne pozdě,tak je to těžší,to je jasný,Vojtovka se prý cvičí do roku,ale my cvičili taky přes rok,do 15 ti měsíců,kamarádka do 2 let,je to individuální asi,ano,u nás to bývá také horor,teď na tom baloně je to mnohem lepší,nás zase trápí nejvíc ten krček,že hlavička je stále na bok,nevypadá to pěkně,když cape :-(,ale nenaděláme nic,přesně tak,kolik toho museli zvládnout za tak krátký život,my taky jen chodíme po doktorech,do roku snad každý týden ,tím,že byl ještě nedonošený,tak rizikové poradny,pořád,moc moc Vám držím palečky a určitě brzy napíšete,že už capkáte a pak to půjde vše samo,uvidíte a leze malá po čtyřech určitě,že?Jak prý lezou,tak chodit určitě budou,tak to bylo říkáno i mně,pokud leze,není důvod,aby nechodil,lezl v 10,5 měsících až do 19 ti měsíců,hrozně dlouho jen po čtyřech,posíláme holkám pusinku,držte se a ať všechny kontroly dopadají na jedničku (L) (

ODPOVĚDĚT
Lucie V. (Béřinka) ID 46874, mimibazar.cz/berinka (14.7.2013, 22:35)
Luci a jak jste prosím spokojená s RHB u Vás?My chodíme od narození,jak jsme psala,ale stále to není ono,donedávna jsem slýchávala,že má hrb na zádech,který jsme já neviděla,že je tak o 4 měsíce opožděný :-( a pořád nějaký problém,Vojtovka byla děsná,neuměla jsem ji,nyní cvičíme na baloně a to je lepší a myslím,že jak se postavil,tak se začal hezky rovnat,u Vás to bude taky tak,jak se rozcapká,vše půjde jako po másle (hello) (hello) (hello) (L) (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Lucie D. (lucinda11) ID 223730, mimibazar.cz/lucinda11 (15.7.2013, 12:26)
Luci,RHB je u nás horor,poslaly nás hodně pozdě cvičit,malá to cvičení odmítá,doma to ještě jakžtakž jde,ale cvičíme jen vojtovku,rehabilitační říkala až se vrátíme po operaci,že zkusíme další cviky.Mě se malá taky zdá,že je o pár měsíců pozadu (F) Snad to naši drobečkové co nejdříve doženou,aby si mohly bezstarostně hrát a ne jen lítat po doktorech a vyšetřeních.

ODPOVĚDĚT
Lucie V. (Béřinka) ID 46874, mimibazar.cz/berinka (14.7.2013, 22:31)
Lucinko,tak držím palečky,ať na neurologii dopadnete dobře,my jdeme také ve čtvrtek na kontrolu,jj,to Vám věřím,že díky operaci je vše pozastavené a je to krok zpět,ale hlavní,aby byla beruška v pořádku a pak to vše doženete,věřte,ani já pomalu nedoufala,že začne chodit,do 10 měsíců ležel jako miminko,nic neudělal sám,vše se učil na RHB a v roce,když jsme ho postavili na nožky,byl hadrový,do 14 měsíců byl jak panenka,která uměla jen lézt,vše zvládnete,malá je šikulka,také má toho hodně,ty očenka,je to smutné,když vidíme ty naše berušky,že není vše jak má být,ale čas ukáže své a jednou na ně budem pyšní,tím,že to měli těžší než ostatní děti,o to víc se budem pyšnit,jak jsme to zvládli,posíláme pusinky oboum holčičkám (L) (L) (L) (L) (K) (K) (K) (K) (K)

ODPOVĚDĚT
Lucie D. (lucinda11) ID 223730, mimibazar.cz/lucinda11 (15.7.2013, 12:19)
Lucinko,moc děkuji za držení palečků,i já vám držím palečky ať to vše dobře zvládnete,u nás se asi nic převretného nedozvíme,čeká nás genetika,ale to vše až v září i ta endokrinologie,cvičit teď stejně nemůžeme.
Na očíčka jdeme taky příští týden,tak jsem zvědavá jak se jí to zlepšilo,na každé očíčko má 3,5dioptrie.
Jj pyšní na ně určitě budeme,myslím si,že už teď jsme na ně pyšní,kolik toho musely za tak krátky život zvládnout a podstoupit,jsou to naše zlatíčka (F)

ODPOVĚDĚT
Lucie V. (Béřinka) ID 46874, mimibazar.cz/berinka (12.7.2013, 23:10)
Jo a jak čtu příspěvky,kde píšete,že na rhb horor,tak u nás to samé,jen tam vejdeme,malej spatří sestřičku a spustí,řve,řve a řve a dokonce së i nedávno pozvracel,jak plakal,jakmile se ho sestřička dotkne,tak je jekot ještě větší,no,zkusil si taky dost,kolikrát ty cviky,děs běs,držte se

ODPOVĚDĚT
Lucie V. (Béřinka) ID 46874, mimibazar.cz/berinka (12.7.2013, 23:07)
Lucinko,moc Vám držím palečky,s očenkama problém nemáme,ale na rhb také chodíme,syn má zítra 20 měsíců a teprve před měsícem začal ťapkat,také to ještě není úplně perfektní,od narození Vojtovka,neurologie,ortopedie,má tortikolis,zkrácený sval na krčku,hlavičku dává na bok,no,musíme stále cvičit,bez cvičení by to nešlo,jako miminko,protahování slzného kanálku,pupeční kýla,která se sama zatáhla,do roku jen po doktorech,po týdnu na rhb,nyní chodíme po 14 dnech a s tou chůzí se nebojte,já také stále nervovala,že nechodí,prý mají čas,že i ve 2 letech teprve pomalu začnou capkat,vše zvládnete,chápu Vás,pro nás maminky je to nejhorší,jak píšu,zítra máme 20 měsíců a chůze není žádná velká sláva,vyrovnává se ručičkou,hlavičku naklání a když stojí,tak je přikrčený,není ještě tolik pevný,vaše zlatíčko vše zvládne (L) (L) (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Lucie D. (lucinda11) ID 223730, mimibazar.cz/lucinda11 (14.7.2013, 12:43)
Milá Lucinko (L) děkuji za povzbuzující slova,
také to s drobečkem nemáte jednoduché,koukám,že je to ale velký bojovník,tak to také určitě co nejlépe zvládnete (Y) (Y) (Y) jak píšete pro nás maminky to je nejhorší (F) a nezbývá nám nic jiného než věřit a doufat.
Malá má teď po operaci pupeční kýly,tak bohužel RHB máme pozastavené,je to pro nás opět krok zpět,snad to po těch dvou měsích doženeme,tak jak to bylo před operací.Příští týden nás čeká KO na Neurologii,tak jsem zvědavá,co nám dr. poví.
I Vám Lucinko držím pěstičky (clamp) (clamp) (clamp) a pevné nervy (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Eva F. (Adélka+Terezka) ID 24072 (12.4.2013, 12:45)
(L) přejeme Vám krásný víkend a pokud možno, hlavně hodně (child1) a pohody s rodinou |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)

Moc na Vás myslíme, držte se a maminka ať to všechno zvládne, bude líp [A]

ODPOVĚDĚT
Alena V. (Astarcov) ID 138192, mimibazar.cz/astarcov (3.4.2013, 13:27)
Operace se vůbec nebojte ,-) My jsme byli na kýle s malým loni v únoru (byly mu 2 roky) a 10 min. po operaci jsme už jeli dom ,-) Malý už druhý den ráno kopal do míče - vůbec o tom nevěděl (Y) A na endokrinologii chodíme také - malý měl v roce 7,5 kg a 75 cm a ve 3 letech 92 cm a 11,5 kg. Je také prcek, ale vše vyšlo v pořádku, jen je prostě menší - prý vyroste až v pubertě ,-) (Y) Budu držet palečky ať vám to vyjde alespoň jako nám ,-) (L)

ODPOVĚDĚT
Lucie D. (lucinda11) ID 223730, mimibazar.cz/lucinda11 (3.4.2013, 17:37)
Alenko děkuji (L) (L) tak snad to u nás bude taky tak rychlé :-) :-) a děkuji za držení palečků (Y) (Y) (Y) třeba to i na té endokrinologii dopadne dobře,uvidíme (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Michaela P. (Jezecek2007) ID 194019 (3.4.2013, 11:11)
Luci, malé děti nemocnici snášejí lépe než my maminky ,-) (samozřejmě, když tam s nimi někdo z rodičů je).
A co se týče té váhy a výšky,naše dvojčata mají v 5,5 letech 15kg a 106cm-opakovaně jsem se Dr. ptala, jestli nejsou podměrečné,ale prý ne.
A pokud jste v péči očního a neurologa-rehabilitačního,tak se to za čas všechno spraví. (F)

ODPOVĚDĚT
Lucie D. (lucinda11) ID 223730, mimibazar.cz/lucinda11 (3.4.2013, 13:15)
Míšo děkuji (L) (L) jsme v péči jak neurologa,RHB,očního,endokrinologa,chirurga,tak jsme klidnější (L) (L)
přeji dvojčátkům i Vám co nejvíce zdravíčka a hlavně ať pěkně rostou (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Lucie Č. (kracmerka) ID 1453 (3.4.2013, 10:51)
Luci, nebojte malá to určitě zvládne, jak píší holky pode mnou, je to krásná (*) (*) (*) , prostě [A], chlapi jí jednou budou klečet u nohou... určitě se ze všeho otřepe rychleji než Vy.... a proto radím, i když to možná bude vyznívat sobecky... ale zkuste taky trošku myslet na sebe, vím o čem mluvím, zkuste alespoň na den na dva udělat si volno, zajet třeba někde na masáž, kosmetika, kadeřník, návštěva kamarádek, nákupy, nebo prostě klidně 2 dny do přírody.... prostě dělejte jen co máte ráda.... ale bez dětí! malá Vás bude ještě potřebovat a Vy musíte občas někde dobít baterky... měla jsem to samé, taky jsem měla období, kdy se to na mě sesypalo ...
Přeju Vám hodně síly, malé hodně zdravíčka a oběma ještě štěstí a pohodu celé rodině

ODPOVĚDĚT
Lucie D. (lucinda11) ID 223730, mimibazar.cz/lucinda11 (3.4.2013, 13:10)
Luci,moc děkuji za radu,to přesně mi radí i ségra ,-) takže začnu manžela připravovat na hlídání dětí a já si udělám dva dny opočinku a relaxu (Y) (Y) ale až po operaci dcerky ,-) (L) (L)
.....až jí budou chlapi klečet u nohou,tak budu mít zas jiné starosti ,-) Luci moc děkuji za podporu |:o) |:o) pomohlo mi to :-) :-)

ODPOVĚDĚT
Lucie Č. (kracmerka) ID 1453 (3.4.2013, 15:13)
rádo se stalo... (F)

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (3.4.2013, 10:19)
Krásná holčička! Zvládne to dobře, nemáte se čeho bát. Děti operace snáší dobře a brzy se otřepou, zatímco my, dospělí a nebo rodiče hysterčíme ,-) ale to je pochopitelné. A víte co, jako malá jsem spadla z kola a sklo brýlí mi rozřezalo oční sval (na oku mám od 4 let plastiku) a díky tomu poškození jsem šilhala ...nosila jsem brýle s klapkou a díky zarděnkám, jež mi poškodily zrak, jsem měla 7,5 dioptrií....v pubertě jsem brýle nosit už nemusela, šihání se jakž takž spravilo a oko ovládán perfektně a nikdo si ničeho nikdy nevšiml, teď ve 40 mám 1,5 a 2,5 dioptrie (nosním čočky) a z chlapů jsem si vždycky mohla vybírat... Vaše holčička to zvládne a jednou jí budou chlapi klečet u nohou. Dětský organismus má zázračné regenerační schopnosti a navíc jsou to potvůrky veselé a umí si dělat legrácky a řadit kdykoliv a kdekoliv, a to je nejspíš i uzdravuje. Uvidíte, že to bude dobré.

ODPOVĚDĚT
Lucie D. (lucinda11) ID 223730, mimibazar.cz/lucinda11 (3.4.2013, 13:05)
Petro děkuji za tak hezká i veselá slova ,-) to jste si tedy musela užít (F) naše malá měla 1,5 dioptrie a teď má 3,5 dioptrie,už nosí brýle od 10měsíců,tak uvidíme co a jak dál (Y) (Y) moc děkuji za podporu (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Lucie B. (lala21) ID 15738 (3.4.2013, 10:08)
Operace se nebojte, děti to zvládají v pohodě. Synovi je skoro 7 byl již na 4 operacích (jedna na konci šestinedělí, jedna ve dvou letech, další v pěti a půl a jedna v šesti). Kromě té první se vždy jednalo o malý zákrok s třídenní hospitalizací a musím říct, že nejlépe to zvládal právě v těch dvou letech. Jinak naše zkušenost je taková, že jakmile se dítě s narkózy vyspí tak ani neví, že na nějaké operaci bylo. Tehdy se to na mne také valilo - nejdříve pylorostenóza, pak cysta na slezieně, opožděný psychomotircký vývoj, problémy s varlátky, hydrokéla, oční vada, poruchy chování, do 4 a pů let nemluvil, nekomunkoval.... také se to na mne sypalo ale jak syn roste, tak se to zlepšuje a nacházíme řešení. Na víc syn chodí do spec. školky a když tam některé děti člověk vidí, je pak rád, že máme jen to. PS. nám teď hodně pomáhá na oči cvičení u ortoptika (chodíme 1x týdně, je to i na šilhání)

ODPOVĚDĚT
Lucie D. (lucinda11) ID 223730, mimibazar.cz/lucinda11 (3.4.2013, 12:59)
Luci,Vy si také užíváte,ale jste tedy statečný a zvládáte to bravurně (Y) (Y) (Y)
Váš syn je fakt velký šikula (L) (L) (L) Na mě se to tak nějak sesypalo,ale naštěstí,každý náš problém má své řešení,ještě mi ani moc nepřidalo to,že mi minulý rok nevzaly starší dcerku(teď 4 roky) do školky,tak je tu s námi a já se na tu menší nemůžu tolik soutředit a velká dcerka zlobí,protože se tu s námi nudí,tak snad letos to vyjde (Y) (Y) (Y) a pošupajdí pěkně mezi své ,-) a já se budu moci věnovat mladší dceří a jejímu cvičení (F) (F) Luci moc děkuji za podporu (L) a za vypovídání se ,-) (L) ještě Vás prosím,jaké to je cvičení? a od kolika let se dá cvičit?

ODPOVĚDĚT
Lucie B. (lala21) ID 15738 (3.4.2013, 19:59)
Děkuji. Myslíte tu ortoptiku? Chodí tam všichni od malých dětí (cca od dvou let) až po dospělé. Je to cca hodinové sezení - nejdřív tam děti nechá paní "rozkoukat" - větší kreslí, menší si hrají s dětskými stavebnicemi. Pak jdou "cvičit" koukají do rotujících bodů, zhasínají na přístroji světýlka, koukají do přístroje se světlem,... (mají vždy jedno oko zakryto a po určitých intervalech se zákrytka přehazuje). Na konci cvičení pak paní provede vyšetření (má Plusoptix). Tak okamžitě víte, jak na tom jste. Pomáhá to při šilhání i tupozrakosti. Máme VZP a platím 24 Kč / cvičení. Budu držet palce ať vám vše dobře dopadne nejen u doktorů ale i se školkou. (F)

ODPOVĚDĚT
Lucie D. (lucinda11) ID 223730, mimibazar.cz/lucinda11 (4.4.2013, 7:29)
Luci moc děkuji za informace,zkusím se na to optat,i když naše Niky na to bude asi ještě malá,řve u každýho vyšetření,nejde s ní vůbec spolupacovat,děkuji za držení palečků (L) snad vše dopadne co nejlépe (Y) (Y) (Y) krásný den Vám přeji (F)

ODPOVĚDĚT
Věra N. (verano) ID 54645, mimibazar.cz/verano (3.4.2013, 9:40)
Musím souhlasit s ostatními, děti operace snášejí dobře. S dcerou jsem také byla na operaci pupeční kýly, vše proběhlo rychle, během 14dní jsme byly v nemocnici. Nejhorší je z celé operace snad to, že dítě nesmí pít a jíst, standardně před narkózou. Pro nás maminky je to mnohem horší, mne dokonce sestřičky "vyhodily" ven na vzduch, abych se šla projít, jak jsem byla vystresovaná. Takže toho se nebojte, je to rychlá operace a holčičce se uleví. To ostatní, s tím se nesmíte trápit, není to nic, co by holčičku ohrožovalo na životě a důležité je, že se s tím snažíte něco dělat a uvidíte, že vše bude v pořádku. Mám dceru nedonošenou, nejdříve starosti ohledně toho, stále někde po doktorech. Pak operace pupeční kýly, po operaci se jí ulevilo, podezření na hydrocefalus, naštěstí bylo vyvráceno, pak 5dioptrií a šilhání, nošením brýlí a vývojem, je to nyní v 5letech OK.

ODPOVĚDĚT
Věra N. (verano) ID 54645, mimibazar.cz/verano (3.4.2013, 9:43)
V 1,5letech nám potvrdili artritidu, máme doma revmatika, takže opět lékaři, lázně, zkoušení léků, píchání injekcí, nespočítaně odběrů krve. Bojujeme s tím, jak můžeme. Taky jsem si říkal, proč?, ale jsem šťastná, že to není nic mnohem horšího, když pak vidím v revmatologickém ústavu jiné děti, které nemohou chodit. Takže, netrapte se, děti jsou úžasné a dokáží se se spoustou věcí dobře poprat ,-)

ODPOVĚDĚT
Lucie D. (lucinda11) ID 223730, mimibazar.cz/lucinda11 (3.4.2013, 12:44)
Věrko,já jsem také ráda,že to nejsou horší věci,koukám,že toho máte také nad hlavu,tak i Vám hodně sil přeji (Y) (Y) doktorka na očním říkala,že se možná vyhneme i operaci,pokud jak píšete,to ty brýle a vývoj spraví (L) (L) snad ještě dopilujeme tu chůzy a ty hormony a pak bude mnohem líp (Y) (Y) moc Vám Věrko děkuji za podporu (F) (F) jj dětičky jsou úžasný :-) :-) :-)

ODPOVĚDĚT
Daniela B. (Dallien) ID 65006, mimibazar.cz/danielabasna (3.4.2013, 9:25)
Lucko dost Vás chápu. Mám 14 měsíční holčičku a taky se to na nás sype, alergie, astma, špatné držení těla... Je to dost náročné na psychiku, ale musíme to zvládnout. Ono nám vlastně stejně nic jiného nezbyde :O)
Držím palce, ať operaci i ostatní problémy co nejlépe zvládnete.

Mmch odmalička šilhám a měla jsem 9,5 dioptrie. V 5 letech jsem byla i na operaci a dlouhé roky jsem cvičila. Dioptrie mám podstatně nižší (2,5), ale šilhání zůstalo. Nehroutím se z toho, nosím brýle nebo čočky a ty vadu bez problémů srovnají.
Vím, jsou to starosti navíc, ale dá se s tím žít.

ODPOVĚDĚT
Lucie D. (lucinda11) ID 223730, mimibazar.cz/lucinda11 (3.4.2013, 12:38)
Tak to Vám přeji také hodně sil,koukám,že toho máte taky až,až.
Já jsem se od malá také lečila na alergologii,atma,alergie,ale teď v dospělosti(32let) se vše jak zázrakem vytratilo.Třeba Vaše maličká bude mít také to štěstí a během dospívání se toho zbaví (F)
Malá má zatím 3,5 dioptrie na každé očíčko,při šilhání očíčka střídá,prý už existují operace,které to spraví (Y) (Y) (Y) tak to jsou také pozitivní zprávy (Y) (Y) (Y)
Přeji celé Vaší rodince hodně zdravíčka a děkuji za podporu (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Daniela B. (Dallien) ID 65006, mimibazar.cz/danielabasna (3.4.2013, 13:09)
Luci ona má alergii na kasein, ta nezmizí. Ale taky doufám, že už bude jenom líp :O)
Děkuji a přeji hodně sil do boje s nepříznivým osudem (F)

ODPOVĚDĚT
Markéta S. (kalerat) ID 20836, mimibazar.cz/kalerat (3.4.2013, 9:25)
Luci nebojte operaci dítě zvládne o hodně lépe jak dospělí. Mám teď živou zkušenost. Dcera /2 roky a 8 měsíců) má po těžké operaci srdce + ještě byla jedna operace kdy jí dávali kardiostimulátor. Byla 11 dni na jipce . Teď jsme týden doma a člověk by na ní nepoznal, že má po tak těžké operaci. Držím pěsti ať to malá zvládne (L)

ODPOVĚDĚT
Lucie D. (lucinda11) ID 223730, mimibazar.cz/lucinda11 (3.4.2013, 12:28)
Markét moc děkuji,tak to máte moc statečnou a šikovnou holčičku,tak těžké operace a jak je perfektně zvládla,přeji Vám všem moc zdravíčka (Y) (L) (L) (Y) už je mi trochu lépe,děkuji (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Jitka F. (Slída) ID 157618, mimibazar.cz/slida (3.4.2013, 8:50)
Holčičky jsou obě krásné princezny. Na operaci pupeční kýly byla před 14 dny kamarádka s chlapečkem, ten to zvládl bravurně, rodiče na zhroucení :-).... jak píšou maminky níže | :-) Můj syn má za měsíc 3 roky a váží 11kg a má 90cm. Dlouhá tenký čára ,-)
Držím palce at všechno dobře dopadne a máte už klid a můžete si trochu odpočinout (F)

ODPOVĚDĚT
Lucie D. (lucinda11) ID 223730, mimibazar.cz/lucinda11 (3.4.2013, 12:23)
Jitko děkuji za podporu,všechny slova od Vás všech,jsou pro mě moc povzbucující,v květnu nás právě čeká vyš.růstového hormonu,tak snad vše dopadne co nejlépe (Y) (Y) moc děkuji (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Michaela Z. (miska810) ID 95812, mimibazar.cz/miska810 (3.4.2013, 8:03)
Dobrý den, tak v první řadě je holčička krásná, jak píše paní dole, očičko se napraví a časem nic nepoznáte, samozřejmě i větší ségra je hezoučká a té operace se nebojte, většinou to snáší hůře rodiče, mluvím z vlastní zkušenosti, před měsícem jsme byli na operaci uší, já byla na zhroucení a syn byl skvělý, držím palečky a říkejte si, že už bude jenom lépe. (F)

ODPOVĚDĚT
Lucie D. (lucinda11) ID 223730, mimibazar.cz/lucinda11 (3.4.2013, 12:19)
Moc Vám Míšo děkuji za pochvalu holčiček a hlavně za podporu,očíčka se v šilhání střídají,což doktorka na očním hodnotila pozitivně,zatím máme jen brýle a možná se i do budoucna vyhneme operaci očíček (Y) (Y) (Y) máte moc statečného kloučka (L) (L) děkuji (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Jana R. (jandula5) ID 138531, mimibazar.cz/jandula5 (3.4.2013, 8:02)
na pupeční kýle jsem byla s dcerkou ve 2,5 letech. zvládla to líp jak já ,-) ani jizvičku nikde nemá,měla nad pupíkem zalepený 0,5cm místečko,jinak po operaci ani památky... Pro nás byla nejhorší asi kanyla v ručičce,kterou ji sundaly až druhý den po operaci,ale jinak vše ok,bez komplikací atd... tak držím palečky,ať Vám to dobře dopadne, a to ostatní také (F)

ODPOVĚDĚT
Lucie D. (lucinda11) ID 223730, mimibazar.cz/lucinda11 (3.4.2013, 12:14)
děkuji Jani,já jsem srab a jak se to blíží,tím víc je mi hůř,ta kanylka bude u nás asi taky problém,naštěstí to není nějaká dlouhodobá záležitost (Y) děkuji (F) (L) (F)

ODPOVĚDĚT
Jana R. (jandula5) ID 138531, mimibazar.cz/jandula5 (3.4.2013, 12:18)
to já jsem taky, ale určitě to zvládnete,držím palečky (F)máte krásný holky,až vyrostou,nebude po nemocích ani památky, ale teď to chce vydržet... (L)hodně zdravíčka... (L)

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (3.4.2013, 7:53)
Lucko, malá je nádherná (L) Podívejte se na ni, vždyť je to krásná cácorka.
Jen se nebojte, vše se spraví a jednou bude lámat klukům srdce.
Malé děti snáší operace líp než dospělí tak věřte, že vše proběhne normálně a maličká bude bez kýly. Časem se odstraní i problém s očičkem a jestli bude menší než ostatní holky?? No a co, i malé holky jsou hezké.
Držím palce, aby vše bylo bez komplikací (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Lucie D. (lucinda11) ID 223730, mimibazar.cz/lucinda11 (3.4.2013, 12:10)
Jarko,moc,moc Vám děkuji (F) (F) za povzbuzující,hezká slova :-) :-) :-) už je mi trošku lépe (L) (L) malá je jinak šikovná,snaží se,tak alespoň po opraci té kýly,se zbavíme jednoho problému (Y) (Y) (L)

ODPOVĚDĚT
Lucie D. (lucinda11) ID 223730, mimibazar.cz/lucinda11 (3.4.2013, 7:10)
co nás čeká?ještě jedná věc nás trápí a to je chůze,ještě samostatně nechodí,sice chodíme na RHB,ale zatím žádný pokrok nevidím,máte s tím také někdo nějakou zkušenost? o šilhavosti ani nemluvím,ach jo,proč tak jedno malé dítě má tolik trápení?bílé pláště už jaksi nemusí,každé vyšetření,RHB je přímo horor :-( já vím jsou i horší věci.....

ODPOVĚDĚT
Hana R. (naso85) ID 139028 (3.4.2013, 11:00)
Držím Vám palečky,ale jak už psalo hodně maminek malé děti tohle snášejí lépe než rodiče.Moje dcerka v roce a půl absolvovala také operaci a vše zvládla skvěle. Děti se s tímto dokáží poprat velice dobře. Naštěstí moje malá neměla z doktorů a setřiček strach a to s nimi strávila většinu svého života. Ale v tomto je každé dítko jiné. Co se chůze týček chce to čas,tchýně mi vyprávěla,že můj svagr do dvou let vůbec nechodil a dělalo mu problém se vůbec posadit.Dneska je z něj dospělej chlap a je naprosto v pořádku.
Držte se,i když sama vím jak je to někdy těžké nepropadat beznaději. (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Lucie D. (lucinda11) ID 223730, mimibazar.cz/lucinda11 (3.4.2013, 12:04)
Hani,moc Vám děkuji za hezká,povzbuzující slova,už se tolik té operace nebojím,já vím je to jen banální operace,pupeční kýla nic není,ale těch věcí se na mě nahromadilo tolik,že už jsem ani na nic jiného než na doktory nemyslela (F) celý březen jsme měly 3x do týdne nějaké vyšetření,odběr,RHB (F) tak snad Niký bude jak Váš švagr a to chození do dvou let zvládne (L) (L) děkuji (L) (F) (L)

ODPOVĚDĚT
Hana R. (naso85) ID 139028 (3.4.2013, 13:52)
Já vím,že je těžké myslet na pozitivní věci. Se starší dcerkou jsme od 8 měsíců jezdili na dětskou onkologii,ze začátku jen na sledování a vyšetření.Mezi těmi holohlavými dětmi naše vlasatá Natálka vypadala zvláštně,vlastně jsem měla pocit,že tam nepatří(vždyť se projevovala jako naprosto zdravé dítko).Když bylo Naty 18 měsíců doktoři se rozhodli pro operaci,v tu dobu se nám narodila druhá dcerka.Byl to docela cvrkot,lékaři nás celou dobu před operací uklidňovali,že tento druh nádoru bývá u dětí do jednoho roku nezhoubný.Jenže ouha na silvestra 2008 (3 týdny po operaci) přišly výsledky histologie a čekaly nás další vyšetření,v tu chvíli jsem si ani nechtěla přiznat závažnost celé situace. Po dalším týdnu mi pan doktor řekl,že podle konečných výsledků jde o zhoubný nádor toho nejvyššího rizika a že nás čeká třičtvrtě roku léčby,která byla jedinou šancí na přežití naší holčičky.

ODPOVĚDĚT
Petra Č. (PeťulaČad) ID 313467, mimibazar.cz/petulacad (3.4.2013, 15:32)
Léčíme se v FN v Plzni, počáteční diagnóza byla řešena s Prahou v Motole, i nám nabídli, že se můžeme léčit v Praze, ale my máme Plzeň 10 km daleko, manžel za námi denně chodil, to mi hodně pomohlo, nebýt tam sama a ze zkušeností maminek, co se musely léčbu podstupovat v Motole a na kontroly a problémy mezi chemoterapiemi mohly řešit v Plzni, tak ty nedají na Plzeň dopustit z toho důvodu, že je to mam mnohem menší a více se Vám věnují, mají více času, v Praze je spousta dětí...

ODPOVĚDĚT
Petra Č. (PeťulaČad) ID 313467, mimibazar.cz/petulacad (3.4.2013, 14:57)
A Hani, zvládáte koukám dle fotky dobře, také se léčíme na onkologii - malá 3 a půl roku onemocněla leukémií v březnu 2012, 8 měsíců léčby, Vánoce jsme už strávili doma po dokončení nemocniční léčby, nyní na léčbě léky doma. Přeji mnoho štěstí!!!

ODPOVĚDĚT
Hana R. (naso85) ID 139028 (3.4.2013, 15:14)
Natálka se léčila s neuroblastomem,měla štěstí a já už si dnes ani nepřipouštím,že by se nemocmohla vrátit. Po sérii chemoterapií,autologní transplantaci kmenových buněk a ozařování nás čekala roční bioléčba,ale to už bylo celkem v pohodě.Teď už jen jezdíme za tetama fotit bříško a na odběry,jednou za půl roku se to dá vydržet a Natálka se do nemocnice kupodivu těší. A v které nemocnici se léčíte?

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Martina F. (Martina) ID 291754, mimibazar.cz/martina987 (3.4.2013, 8:48)
Drahá Lucie, moc vám rozumím mám Adéku bude mít čtyři chodit začala ažpřed pár měsíci, zažila jsem mnoho hrůz, a vyšetření, má DMO. hypotonii, prognoza bya ležák nyní adélka chodí, neříkám, že perfektně, ale chodí, mluví, inteligence perfektní, je to šikulka, hlavu vzhůru, zažádejte si pro malou o lázně vždy jsme tam měli pokrok....přeji Vám pevné nervy a víru.... nemyslím v boha myslím v to dobré....kdyby jste cokoli potřebovala napište Martina (L)

ODPOVĚDĚT
Lucie D. (lucinda11) ID 223730, mimibazar.cz/lucinda11 (3.4.2013, 10:03)
Milá Martino,moc děkuji za reakci,koukám,že jste si taky užila a užíváte,ale malá je krásná a tedy moc,moc šikovná,tak snad nám to chození taky tak pěkně půjde,o ty lázně zkusím zažádat,jen tou operací té pupeční kýly se nám zbrdí RHB,tak to budeme dohánět až pak (F)děkuji i za milá slova,psyhika dostává zabrat a že o tom můžu napsat,vypovídat se ,mi moc pomáha (L) (L) Lucka

ODPOVĚDĚT