Odstupne- z ceho se pocita???
Poradite mi prosim? Po RD jsem obdrzela vypoved s 2 mes.vzpov.lhutou a 3mes.odstupnym.Za prvni mesic jsem ale dostala asi o 1/3 min penez nez jsem mela prumerny plat pred nastupem na MD..vic koment
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (27.4.2013, 17:15)
Počítá se z vašeho pravděpodobného výdělku, kterého byste dosáhla v předcházejícím čtvrtletí, kdybyste chodila do práce. Má to být částka, kterou byste si nejspíš vydělala. Při výpočtu se zohlední obvyklé složky vaší mzdy, anebo se může počítat podle výdělku člověka, co dělá stejnou/obdobnou práci, když tam je za vás někdo na záskok nebo když je vás tam více stejných pracovníků.

Z tohoto pravděpodobného výdělku se počítá vše pro následujcíí čtvrtletí - náhrada mzdy ve výp. době, odstupné a pak i podpora v nezaměstnanosti.

ODPOVĚDĚT
Zuzka J. (bobineles) ID 49214 (27.4.2013, 17:24)
Na mem miste nikdo neni, pani ,ktera tam byla misto mne dostala vypoved jelikoz je firma v krize...pravdepodobny vydelek by mnel byl ale predpokladam stejny jako pred nastupem na MD,nebo se mylim?
Muzou mi to pocitat z nastupneho platu?mi to prijde jako nesmysl....anebo se mylim?dekuji

ODPOVĚDĚT
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (27.4.2013, 17:29)
Jestli máte mzdu přímo ve smlouvě, rozhodně by to nemělo jít pod částku ve smlouvě, protože tu nelze bez vašeho souhlasu změnit, takže tu byste nyní vydělala zcela určitě.

Pokud to ve smlouvě není, může to být méně než před MD - v případě, že se mzdy snižovaly třeba kvůli krizi. Jestli mají všichni méně, i vy byste nyní měla méně a proto váš pravděpodobný výdělek je nižší.

No uvidíte, co vám řekne, kdyžtak se můžete poradit na inspektorátu práce, to na zaměstnavatele občas zabere :o)

ODPOVĚDĚT
Zuzka J. (bobineles) ID 49214 (27.4.2013, 18:33)
Dekuji Hanko. Platy se nesnizovaly. Uvidim,snad to dobre dopadne.

ODPOVĚDĚT
Lenka E. (lenina) ID 1050, mimibazar.cz/elenka (27.4.2013, 17:05)
Podle mě se odstupné počítá z průměrného platu za posledního cca čtvrt nebo půl roku

ODPOVĚDĚT
Zuzka J. (bobineles) ID 49214 (27.4.2013, 16:13)
Kdyz jsem kontaktovala ucetniho rekl mi,ze se to pocita z platu,ktery je uveden ve smlouve.Ale mne se to nezda,vid to bylo pred 8 lety a od te doby se plat zvysoval. Obavam se,aby tak samou nizkou mzdu neposlali i nyni a take jako odstupne. Pak i vypocet prispevnu z UP bude nizky...Poradite prosim? Vyzvala jsem firmu ,aby se na to jeste jednou podivali, tak nevim co cekat,ale chci byt pripravena v pripade ,ze je pravda na me strane.Dekuji,Zuzka

ODPOVĚDĚT