ŽELATINA
Dělám dle návodu, ale v jogurtových nebo smetanových náplních do dortů, mi dělá žmolky. Co je špatně?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Zuzana K. (KarpasovaZ) ID 65779, mimibazar.cz/karpasovaz (18.5.2013, 10:50)
Taky se mi to stávalo. I když jsem podle návodu dala nejdřív 4 lžičky krému do želatiny a pak želatinu nalila do krému. Teď to dělám tak, že želatinu rozpustím ve větším hrnci a krém přidávám do hrnce. Dám tam všechen. Nikdy mi žmolky neudělá. Jen je řidší, tak třeba do rolády musím krém nechat chvilku vychladnout :-)

ODPOVĚDĚT
Kateřina B. (kacatko_kac) ID 144651 (19.5.2013, 19:47)
Děkuji za tip (F) Z rolád mám panickou hrůzu, raději nepeču ,-)

ODPOVĚDĚT
Jana E. (Ehnes) ID 380071 (18.5.2013, 9:28)
kdyz "uvarite" zelatinu, tak nejdriv do ni zamichejte 3-4 lzice kremu a pak az tuto smes nalejte do kremu a promichejte

ODPOVĚDĚT
Kateřina B. (kacatko_kac) ID 144651 (19.5.2013, 19:39)
Takhle přesně to dělám... po těch pár lžících je vše ok, ale jakmile tu směs pak přidám do zbytku krému, hned začne žmolkovatět :´( Už snad po páté a s každým dalším pečením už se hrozím, že se to zas nepovede 8o|

ODPOVĚDĚT
Soňa Č. (ssonda) ID 165593 (18.5.2013, 9:15)
Používám ŽELATINOVÝ ZTUŽOVAČ dr.Oetker Je (Y) Tady ho mám vyfocený v fotopostupu http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=38824

ODPOVĚDĚT
Kateřina B. (kacatko_kac) ID 144651 (19.5.2013, 19:41)
8o| 8o| 8o| Používám taky Oetkera a můj výsledek má teda do Vašeho feeeest daleko (6)

ODPOVĚDĚT
Dana Š. (9Mellisa) ID 98619, mimibazar.cz/9mellisa (18.5.2013, 9:15)
Zkuste dřív vyndat z ledničky, všechny suroviny by měly mít přibližně stejnou teplotu.

ODPOVĚDĚT
Kateřina B. (kacatko_kac) ID 144651 (19.5.2013, 19:42)
Děkuji za radu, zkusím ! (L)

ODPOVĚDĚT
ROMANA B. (KOFI) ID 9793 (18.5.2013, 9:07)
Já používám Želatinový ztužovač Dr. Oetkera. Příjde mi to lepší než želatina. Když jsem dřív používala želatinu a taky dělala hrudky- tak jsem pak vždycky před tím- než jsem dala do krému, vmíchala 3-4 lžíce té náplně do rozpuštěné želatiny a pak to vše nalila zpět :-$ a bylo to bez hrudek (F)

ODPOVĚDĚT
Kateřina B. (kacatko_kac) ID 144651 (19.5.2013, 19:46)
Ztužovač už mám zakoupený, tak příště tedy vyzkouším místo želatiny...Snad bude výsledek lepší :-$ Želatina pro mě asi fakt zůstane záhadou, krém s ní se mi podařil snad jednou 8-| Stejně tak smetana ke šlehání, taky s ní nekamarádím :-D :-D

ODPOVĚDĚT
Vladimíra K. (kellystova) ID 396230 (18.5.2013, 6:43)
Používám želatinové plátky. (Y)Zrovna včera jsem dělala dort s jogurtovou náplní a do ní udělala podle návodu na sáčku 4 plátky želatiny. Krém je krásně hlaďoučký. (Y) |:o) (L)

ODPOVĚDĚT
Kateřina B. (kacatko_kac) ID 144651 (19.5.2013, 19:48)
U mě nefungovaly ani plátky :´( To asi bude rukama ,-)

ODPOVĚDĚT