byteček
Chystám se na úpravu bytu, který jsem zdědila a nějak si nevím rady. Třeba se tady najde někdo, kdo má podobný byt nebo někdo šikovný, kdo by mi mohl poradit. V první řadě mi jde o stavební úpravy, zda někde něco ubourat či přestavět.
poslední fotografie v albu byteček | Pračka v kuchyni
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Ilona P. (ilonas) ID 11 (6.7.2013, 8:48)
Tak v úplně stejném bytě jsme bydleli. Měli jsme to ale jinak než to máte vy. Obývací pokoj byl dětský, denní místnost byl obývák a dětský pokoj byla ložnice. Zdá se mi to i praktičtější když budete vařit máte to do dětského kousíček, než až dozadu ani neuslyšíte . A pak tam taky nenatahaj hračky přes celý byt.

ODPOVĚDĚT
Jana N. (Aaurinko) ID 346587 (5.7.2013, 17:07)
Průchod z chodby do kuchyně bych ze strany kuchyně zazdila. Vznikla by větší koupelna. Pokud vás je v bytě více než 3, musíte mít WC od koupelny oddělené.

Mezi ložnicí a obývákem bych udělala šatnu, které by měla vchod naproti vchodu do dětského pokoje. V ložnici se vejde vestavná skříň podél celé stěny s dětským pokojem a šířka ložnice stačí 700+šířka postele+700 mm (700 mm se udává jako nejmenší pohodlný průchod okolo postele).

Ještě mě napadlo, že byste mohli posunout koupelnu až do kuchyně a ten prostor pro kuchyň, obývák a jídelnu by mohl být o to delší.

Jestli chcete, můžu vám to nakreslit.

ODPOVĚDĚT
Dana Š. (drnda24) ID 78134 (5.7.2013, 15:01)
Napadlo mě, že byste mohla místo obýváku dát dětský pokoj. Ten byste mohla rozdělit a malá by měla pokojík přísupný z kuchyně. Příchodem z chodby by vám vznikla malá komora na kraviny. Dále místo dětského pokoje by byla ložnice a místo ložnice by byl obývák. Tím byste vyřešila problém s procházením dítěte do pokoje přes ložnici. Není to nákladné a do budoucna i vyriabilní. Tu přístupovou část ke kuchyni bych nechala průchozí. Koupelnu bych nezvětšovala, i do malé koupelny se vejde hodně. (F)

ODPOVĚDĚT
Markéta Š. (Auško) ID 323262 (5.7.2013, 14:48)
Vypadá to jako panelák ... pokud nejsou stěny ze Siporexu, tak bych se moc do boutrání nepouštěla, je z toho strašný bordel a kvůli posunutí zdi o pár cm se to nevyplatí .... u dětského pokoje bych udělala ještě jednu předsíňku, která by zajistila samostatný vhod. do místností, nechala bych tam nějaké vestavné skříně. Zbavila bych se té příčky u ob, nebo jí nechala a o uličku zvětšila koupelnu (zřejmě je to klasické jádro, neměl by být problém. a komurku jsme budovali taky a nedám na ní dopustit :)

Všeobecně je lépe se měnění dispozice vyhnou, stojí to nemalé finance

ODPOVĚDĚT
Elena L. (Elunáč) ID 66310 (5.7.2013, 14:20)
Jak píše paní, tak musíte vědět, které stěny jsou nosné. Ale podle půdorysu jsou ty tenké jen příčky a dají se zbourat. Pak si můžete postavit jiné příčky nebo nechat prostor volný |:o) Ono taky pak záleží, kolik na to máte financí. Můžete změnit i tu dispozici koupelny a kuchyně, ale šachtu musíte zachovat a kvůli rozvodům vody a odpadu mít u šachty. (F)

ODPOVĚDĚT
Alena K. (YILAN) ID 279703 (5.7.2013, 13:21)
zjistete si, ktera zed je tzv. nosna, at vite, kterou muzete, co nemuzete vybourat *-) Ja bych urcite udelala samostatne dvere do pokoje i do loznice, nic nebude pruchozi, budete mit soukromi, cert vem odkladaci prostor na bundy +o( O tu chodbicku muzete zvetsit koupelnu, coz neni spatne, ale tim padem bude pruchozi obyvak :-| nebo stenu mezi chodbickou a obyvakem zbourat (pokud to pujde) a o to zvetsit obyvak :-$ Dalsi reseni je, zvetsit treba koupelnu o polovinu chodbicky, posunout dvere do koupelny (vznikne prostor mezi koupelnou a wc na botnik), stenu vybourat a o zbytek chodbicky zvetsit obyvak *-) Nebo z loznice udelat obyvak, pres nej pujdete do loznice (ted detsky pokoj), zustane vam za dvermi misto na botnik. Z obyvaciho pokoje udelat detsky pokojik a jedny dvere zazdit

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (zuzkaluca) ID 316990 (5.7.2013, 11:54)
Vrtá mi hlavou hlavně chodbička, která spojuje kuchyň a chodbu. Nevím, zda ze strany od kuchyně zazdít a využít prostor jako komoru či šatnu nebo o ní zvětšit koupelnu, obývák by v tom případě byl průchozí a prostorově je velmi malý, tak abych něčeho potom nelitovala.
Další věc je dětský pokoj a ložnice - ložnice by byla průchozí, což by se dceři asi postupem času moc nelíbilo a mně asi taky ne ~f~ Napadlo mě buď vybourat do dětského pokoje dveře z chodby, čímž bych ztratila místo pro odkládání bund nebo část ložnice přepažit, udělat tam ze sádrokartonu šatnu a dveře jaksi posunout.
Stále velmi váhám a hlavně nemám na tyto věci žádné cítění a ani známého zedníka, který by mi řekl, že by to tak šlo, či, že je to hloupost.
Snad mi někdo z vás poradí.
Díky předem ~

ODPOVĚDĚT