Marcela C. (macinkaci) ID 412382 (7.7.2013, 22:49) | domácí UNCLE BENS podle zdejšího receptu dávám na špagety , a zeleninová hořčice je taky
ODPOVĚDĚT |
|
| Tatjana I. (ciriska) ID 157129 (7.7.2013, 22:40) | Dobra je marmelada
ODPOVĚDĚT |
|
Jitka P. (Jitta9) ID 482563 (7.7.2013, 21:20) | U nás nejvíce vede čína . Ale jinak je dobrá naložená a pak lehce osmažená nebo ugrilovaná, a určitě se dá přidat i do různých směsí... takže i na topinky, ale to asi záleží na chuti a fantazii každého.
ODPOVĚDĚT |
|
| Tereza Linhartová (rozarka28) ID 202366, mimibazar.cz/rozarka28 (7.7.2013, 20:54) | ...a nejlepší je na grilu, to vždycky zmizí dříve než masíčko
ODPOVĚDĚT |
| | Šárka B. (Visalaje) ID 283999, mimibazar.cz/visalaje (7.7.2013, 20:59) |
TAK TO TEDA JÓ- A JEŠTĚ PŘIDAT LILEK -PAK JE TO DELIKATESKA
ODPOVĚDĚT |
|
| Martina P. (Lhotap) ID 106984, mimibazar.cz/lhotap (7.7.2013, 20:31) | zavařuji čalamádu. je to poměrně složité ale delikatesa ..... pokud budete chtít recept písněte.
ODPOVĚDĚT |
| Ilona B. (Ilis1) ID 136003 (7.7.2013, 20:36) |
a na co je dobrá čalamáda?do čeho se dává?
ODPOVĚDĚT |
| | | Šárka B. (Visalaje) ID 283999, mimibazar.cz/visalaje (7.7.2013, 20:45) |
Čalamáda se papá jako příloha k masíčku já mám tento výborný receptík: 4 kg cukety, ½ kg cibule, 25 dkg mrkve NÁLEV : 10 dkg cukru, 2 dcl oleje, 2 dcl octu, 10 lžíc petrželové natě, 20 kuliček pepře, 20 kuliček nového koření, 8–12 lžiček soli, 5–8 rozmačkaných stroužků česneku. hrst kopru Postup Zeleninu nastrouhat a zalít nálevem. Nálev se nevaří, jen se zaleje na zeleninu. Nechat odstát alespoň 4 hodiny, promíchavat, nakonec přidat hrst kopru a sterilizovat 10 minut při 80 C.
ODPOVĚDĚT |
| | | Martina P. (Lhotap) ID 106984, mimibazar.cz/lhotap (7.7.2013, 20:43) |
K masu - biftečku , k řízku při grilování u nás zahučí pár skleniček, rizoto, jen tak když Vás honí mlsná. Pokud máte rádi takové věci tak určitě oceníte. Je to cuketa, cibule, paprika a hodně koření...
ODPOVĚDĚT |
| | | Ilona B. (Ilis1) ID 136003 (7.7.2013, 21:01) |
a váš receptík je jaký?
ODPOVĚDĚT |
|
Kateřina V. (kaculinka75) ID 205506 (7.7.2013, 20:30) | Dělám a je výborná, recept byl v nějakém Apetitu. Na oleji spěním klínky cibule a plátky česneku. Přidám nahrubo nakrájenou cuketu i se šlupkou, pár posekaných oloupaných rajčat, trochu čili, sůl, bylinky. Kdo má rád olivy, tak plátky oliv (černé, zelené), můžete dát i kapary. Přendám do pekáče a strčím do trouby..zhruba tak na 30 min, i déle. Hlavně,aby se odpařila voda a směs byla taková tužší a kompaktní. Je to moc dobré na topinky, tousty v teplém stavu, ale já to mám ráda i studené, když mě honí mlsná. Určitě se to dá přidávat i k masu, jako takové čatný.
ODPOVĚDĚT |
|
| Jitka S. (desty) ID 54, mimibazar.cz/jitkas (7.7.2013, 20:29) | Já si ji strouhám do mrazáku a použiju třeba do buchty, bramboráku aúpod. se zavařováním nemám zkušenost.
ODPOVĚDĚT |
|