Cuketa
Holky dá se nějak z cukety udělat směs na topinky, nebo ji nějak zavařit?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Marcela C. (macinkaci) ID 412382 (7.7.2013, 22:49)
domácí UNCLE BENS podle zdejšího receptu dávám na špagety (pl) (Y), a zeleninová hořčice je taky (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Tatjana I. (ciriska) ID 157129 (7.7.2013, 22:40)
Dobra je marmelada (Y) |:o)

ODPOVĚDĚT
Jitka P. (Jitta9) ID 482563 (7.7.2013, 21:20)
U nás nejvíce vede čína :). Ale jinak je dobrá naložená a pak lehce osmažená nebo ugrilovaná, a určitě se dá přidat i do různých směsí... takže i na topinky, ale to asi záleží na chuti a fantazii každého.

ODPOVĚDĚT
Tereza Linhartová (rozarka28) ID 202366, mimibazar.cz/rozarka28 (7.7.2013, 20:54)
...a nejlepší je na grilu, to vždycky zmizí dříve než masíčko ,-)

ODPOVĚDĚT
Šárka B. (Visalaje) ID 283999, mimibazar.cz/visalaje (7.7.2013, 20:59)
TAK TO TEDA JÓ- A JEŠTĚ PŘIDAT LILEK -PAK JE TO DELIKATESKA (clamp)

ODPOVĚDĚT
Martina P. (Lhotap) ID 106984, mimibazar.cz/lhotap (7.7.2013, 20:31)
zavařuji čalamádu. je to poměrně složité ale delikatesa ..... pokud budete chtít recept písněte.

ODPOVĚDĚT
Ilona B. (Ilis1) ID 136003 (7.7.2013, 20:36)
a na co je dobrá čalamáda?do čeho se dává? :^)

ODPOVĚDĚT
Šárka B. (Visalaje) ID 283999, mimibazar.cz/visalaje (7.7.2013, 20:45)
Čalamáda se papá jako příloha k masíčku (leto) já mám tento výborný receptík:


4 kg cukety, ½ kg cibule, 25 dkg mrkve
NÁLEV : 10 dkg cukru, 2 dcl oleje, 2 dcl octu, 10 lžíc petrželové natě, 20 kuliček pepře, 20 kuliček nového koření, 8–12 lžiček soli, 5–8 rozmačkaných stroužků česneku.
hrst kopru
Postup

Zeleninu nastrouhat a zalít nálevem. Nálev se nevaří, jen se zaleje na zeleninu. Nechat odstát alespoň 4 hodiny, promíchavat, nakonec přidat hrst kopru a sterilizovat 10 minut při 80 C.

ODPOVĚDĚT
Martina P. (Lhotap) ID 106984, mimibazar.cz/lhotap (7.7.2013, 20:43)
K masu - biftečku , k řízku při grilování u nás zahučí pár skleniček, rizoto, jen tak když Vás honí mlsná. Pokud máte rádi takové věci tak určitě oceníte. Je to cuketa, cibule, paprika a hodně koření...

ODPOVĚDĚT
Ilona B. (Ilis1) ID 136003 (7.7.2013, 21:01)
a váš receptík je jaký?

ODPOVĚDĚT
Kateřina V. (kaculinka75) ID 205506 (7.7.2013, 20:30)
Dělám a je výborná, recept byl v nějakém Apetitu. Na oleji spěním klínky cibule a plátky česneku. Přidám nahrubo nakrájenou cuketu i se šlupkou, pár posekaných oloupaných rajčat, trochu čili, sůl, bylinky. Kdo má rád olivy, tak plátky oliv (černé, zelené), můžete dát i kapary. Přendám do pekáče a strčím do trouby..zhruba tak na 30 min, i déle. Hlavně,aby se odpařila voda a směs byla taková tužší a kompaktní. Je to moc dobré na topinky, tousty v teplém stavu, ale já to mám ráda i studené, když mě honí mlsná. Určitě se to dá přidávat i k masu, jako takové čatný.

ODPOVĚDĚT
Jitka S. (desty) ID 54, mimibazar.cz/jitkas (7.7.2013, 20:29)
Já si ji strouhám do mrazáku a použiju třeba do buchty, bramboráku aúpod. se zavařováním nemám zkušenost.

ODPOVĚDĚT