Odškodnění od obce
Milé maminky poradte jak postupovat...Díky obci,která nečistí odpady,jsme dopadli tak,že máme vytopený dům,pojištovna neco uhradila,ale určitě to nepokrývá ceou částku-zničené plovoučky,malby a hlavně eletřinu za vysoušeč-mašinu.Jak postupovat u obce
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 1 komentář
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (13.7.2013, 8:47)
Obec v tomhle případě ale není povinna hradit škody způsobené živlem.
Něco jiného by bylo, kdyby jste měla v ruce doklad o tom, že jste obec na problém upozorňovala, žádala o to aby odpad čistila a obec nereagovala.
Pokud máte pojištění, měla pojišťovna likvidací pokrýt celou škodu - a pokud to neudělala, můžete se proti výsledku šetření odvolat.
(F)

ODPOVĚDĚT
Michal S. (Šikovné tlapky) ID 211598, mimibazar.cz/sikovnetlapky (13.7.2013, 8:58)
pojišťovny se právě chrání tím, že pokud nejsou udržované odpady a voda kvůli tomu zaplaví dům tak nezaplatí vše, protože to nebyla pouze vina živlu,,mám s tím zkušenost od příbuzných,,žalovaly o náhradu zbytku škody obec, al jak pochodily nevím (F)

ODPOVĚDĚT
Petra V. (tegina) ID 155688, mimibazar.cz/tegina (13.7.2013, 9:08)
Tak já bych s prominutím tuto pojišťovnu poslala do pr..., tj. neskutečné co si vymyslí...

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (13.7.2013, 9:07)
Nemám vlastní zkušenost, jen vím, že manželův kolega řešil něco podobného a právník ho odkázal právě na reklamaci šetření pojišťovny. Obec/město nenese v takovém případě odpovědnost. Nelze prý dokázat (bez dokladu o upozornění či žádosti o nápravu), že odpady, kanály, jímky atd. byly před živlem udržované nebo ne.
Tomu kolegovi pojišťovna zpětně doplatila vše až do jeho pojistných limitů.
Víc nevím, nejsem právník.
(F)

ODPOVĚDĚT
Michal S. (Šikovné tlapky) ID 211598, mimibazar.cz/sikovnetlapky (13.7.2013, 11:42)
já vím taky prd,, jen to co se doslechnu +o(, to jsou pořád samý kličky, to je to samý jak s pojištěním na blbost u dítěte,, jak něco zničí když jste poblíž vy - rodič , tak není nárok na pojistné páč jste nad ním měla mít dohled, (zip) ..nedávno o tom byl článek jak jsou všechny pojistky s mega velkým "ale" +o(

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (13.7.2013, 12:05)
Máme pojištění domácnosti u České pojišťovny a k tomu i pojistku na blbost. Nikdy nebyl problém s plněním. Dcera na návštěvě zakopla o kabel od nabíječky na které byl připojen noťas. Ten sletěl a rozbil se. Byla to totálka. Do 14 dnů měli od pojišťovny peníze na účtě. A nikdo neřešil, že jsme u toho byli my rodiče.
Kluk na kole jel a nedával pozor. Sestřelil cyklistku. Paní byla sedřená, kolo odřené, ale byla velice milá - říkala, že ho nemám zabíjet (H) Nabídla jsem jí řešení přes pojistku. Prošlo to normálně.
Díky bohu za to (F)

ODPOVĚDĚT
Michal S. (Šikovné tlapky) ID 211598, mimibazar.cz/sikovnetlapky (13.7.2013, 14:10)
tak to je super,, na tu českou se podívám,, (F)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno