Na šlehačkový krém čerstvé ovoce a želatina?
Maminky, pekařky, prosím o radu. Budu tvořit dort se šlehačkovým krémem. Chtěla bych nahoru dát ovoce a potřít jej lehce želatinou, ale nebude problém, že budu mít pod tím šlehačkový krém? Případně můžu dát i zmražené ovoce, nerozteče se dort?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Soňa Č. (ssonda) ID 165593 (14.7.2013, 10:41)
Mražené ovoce není nic moc,pouští hodně vody.Dejte raději čerstvé nebo kompotové.
Šlehačce se nic nestane,když ovoce potřete želé.Ale projistotu tam přidejte ten ztužovač.
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=85654
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=94084&user=165593
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=139272&user=165593

ODPOVĚDĚT
Pavla B. (Pavla86) ID 41364 (15.7.2013, 19:14)
Soni, dívala jsem se k Vám do receptů na pařížský krém. Chtěla bych udělat s klasickou čokoládou. Nevíte kolik jí mám dát zhruba a jestli nepřidat aji trošku másla? Jednou jsem už tento krém dělala, ale jak bylo trošku teplo, tak ve středu dortu byl rozteklej. Můžete mi poradit?

ODPOVĚDĚT
Soňa Č. (ssonda) ID 165593 (17.7.2013, 17:51)
Pavli, na jednu šlehačku 250 ml bych dala 1/2 čokolády na vaření (100gr)
Přidala bych ale i kakao.
Před šleháním bych přidala ztužovač šlehačky (smetafix)-taky to tak teď dělám zdá se mi že ta šlehačka je nějak méně kvalitní a přitom ji pořád zdražují (nejdeto)
Jinak s tím máslem-myslím že mi to někdo do komentářů psal že máslo přidavá-já to ale zatím nezkoušela.

ODPOVĚDĚT
Zuzana V. (nanukac) ID 98621, mimibazar.cz/nanukac (14.7.2013, 0:30)
jde to a mražené bych raději nedávala, teče z něj štáva a není to pěkné ani moc chutné (L)

ODPOVĚDĚT
Vlasta V. (Vlasta V.) ID 49906 (13.7.2013, 22:24)
používám do šlehač. krému http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7puggd.cz.html a nikdy se to nerozteklo (Y),nechám nějakou dobu ztuhnout krém v lednici a pak dávám ovoce a želé (F)

ODPOVĚDĚT