Jitka V. (mamkajita) ID 286669 (22.7.2013, 12:53) |
Vařila jsem v sobotu - 2 kg meruněk odpeckovat, nakrájet na kousky, rozvařit (rozšťouchat šťouchadlem na brambory), přidat 2 rovné kávové lžičky kyseliny citronové. Pak jsem si do kastrolu dala 3 sběračky rozvařených meruněk, zprudka vařila až se dělala cestička za měchačkou (pořád míchat). Pak přidala 2 sběračky cukru a zase vařila až byla cestička za měchačkou (cca 3-5 minut). Pak slít do skleniček, zavíčkovat a obrátit. marmeláda je krásně zlatá krátkým vařením nestačí cukr zkaramelizovat, marmeláda se může se použít i na koláč (nerozteče se). Z 2 kg bylo 7 malých skleniček od tatarky, spotřeba cukru - cca 1 kg. Kdo má rád hodně sladké, přidá cukr.
ODPOVĚDĚT |