Jak jste se sžily s výpomocí ve vaší domácnosti?
Je to přání manžela, abych měla na sebe více času, když on je dost vytížený. Já se s tím ale peru, přijde mi, že přece musím zvládnout svoji domácnost sama a nevpouštět sem někoho, kdo mi uklidí a pomůže s dětmi. Vím, že by to bylo pro mne dobré, ...
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 27 komentářů
Jana B. (mil4a) ID 103957 (18.3.2014, 8:50)
Dřív jsem takto pracovala pro paní na mateřské.Zpočátku bývala s malou doma a později mi ve dveřích předala instrukce co chce a šla pryč.Měla na dcerku víc času a mohla se jí věnovat místu úklidu a žehlení atd.Pokud vám cizí osoba doma nevadí jděte do toho.

ODPOVĚDĚT
Dana C. (Cenklice) ID 448488 (18.3.2014, 8:23)
Ten čas na sebe? To záleží jen na Vás. Mám tři děti, kluky 16měs.od sebe a pak po 6 letech holku. MD s dcerkou byly to tři roky nejkrásnějšího života, ráda na to vzpomínám. Manžel směnoval po dvou dnech. Barák jsme tehdy neměli, pouze vetší byt. Času jsem měla habaděj, dcera byla hodná, kluci odešli do školy a na oběd byli doma, za dopo jsem v pohodě zvládla domácnost s nákupem a uvařením oběda a přípravy večeře. Odpoledne jsem vodila na kroužky a celé odpoledne jsme byli venku, po večerech jsem si přivydělávala šitím. Když byl manžel doma plně se věnovat dětem, nikdy jsme od něho nechtěla pomáhat v domácnosti, vše jsem v pohodě zvládla, okna, velké úklidy, žehlení apod. Situace se změnila, když jsem nastoupila do práce, pak se úlohy přehodnotily, zapojili jsme i děti do dom.prací a šlo to také. Musí se chtít a být na to oba dva.
Hlídání jsme nikdy neměla, ani babičky, ty chodily pouze na návštěvu

ODPOVĚDĚT
Kateřina S. (Ktt2007) ID 308489 (17.3.2014, 21:12)
V blízké době se budeme stěhovat do baráku, od září se vracím do práce, holkám v té době budou 4 a 2. Už mám naplánováno, že si někoho na výpomoc seženu. Volný čas chci trávit s dětmi a ne gruntováním baráku.

ODPOVĚDĚT
Markéta Š. (brouk1975) ID 297884 (17.3.2014, 20:59)
A hlavně je fajn, že si tě manžel váží. Takových moc není.

ODPOVĚDĚT
Markéta Š. (brouk1975) ID 297884 (17.3.2014, 20:56)
Petro, moji situaci znáš. Práce od rána, nyní už skoro i do večera, dvě děti školou povinné, 3 koně, dva lovečtí psi (však jsme spolu byly na kursu), manžel doma moc nepomůže, protože má náročnější práci,leda zamaká u koní, občas je i mimo republiku třeba i týden, kdysi měsíc, k tomu máme velký domek, velkou zahradu, na konec skoro nedohlédneš, další výběh pro koně za městem. Manžel mi kdysi nabídl paní na výpomoc. Bránila jsem se tomu zuby nehty, přišla jsem si zklamaná sama s sebou, ale musela jsem mu dát za pravdu, když paní přišla, umyla okna v celém domě (máme jich cca 20 kousků). Pak přišla za 14 dní. Já se teda nenatáhla, šla jsem si dělat ven, nebo jsem šla s dětma a koníky na procházku, či makala na zahrádce, ale byla jsem hlavně v klidu a neleželo mi v hlavě,, že nemám umytá okna a že až dodělám venku, musím na okna vlítnout. No pravda, život o tom taky není. Paní na výpomoc tu byla napo

ODPOVĚDĚT
Andrea P. (anrei) ID 486721 (17.3.2014, 20:43)
Sice to určitě zvládnete sama ale proč se honit když tolik nemusíte (F)mě paní na výpomoc také obstaral manžel,sehnal si dle referencí.Má svoje klíče,chodí většinou když tu nejsem,jen jí napíšu co chci udělat.A pokud jsem doma tak jsem zalezlá u sebe a nechám ji v klidu pracovat

ODPOVĚDĚT
Jana Z. (Janise) ID 57851, mimibazar.cz/janise (17.3.2014, 19:54)
co bych za to dala, kdyby někdy s tímto manžel přišel a to že jsem na tom asi jako vy. Byla jsem sama na 2 malé děti, manžel pořád v práci, neznám za celých 10let nějakou večeři že by mne chlap vzal, kino, atd. - Nyní již chodím do práce a děti vozím 30km do školy a školky, vyzvedávám, nakupuji, vařím a ještě se starám aby děti měli vztah ke sportu - chlap nevymyslí nic ani v tomto směru. Dům 6+2G, práce jak na kostele - práci mám celkem náročnou, odbornou, takže každý večer ¨jedeme tak kolem 6domů. No a co myslíte že se po 2letech takového honění stane - jdeme s chlapem od sebe - takže to berte všema deseti a hlavně si važte že máte takového manžela, který si vás všimne jak se honíte (F)

ODPOVĚDĚT
Irena H. (irik) ID 4999 (17.3.2014, 17:00)
kdybych chodila do prace, tak vypomoc by mi vubec nevadila (F)

ODPOVĚDĚT
Dada H. (quadka) ID 318533, mimibazar.cz/quadka (17.3.2014, 15:13)
ja jsem to dělala jako studentka při VS, takze to byl super privydelek a mne celkem vyhovovalo prave spis s majitelkou nejak extra nevazat kontakt rekla co udelat, dosla jsem, ona si zkontrolovala. ted jsem mama, dcera mi také nespala a dala bych cokoliv za to vlizt si do sprchy v klidu, když by někdo setrel podlahy a udelal takove ty práce co fakt berou cas. zel na to nemam, ale mit kacku hned si nekoho vezu. jinak viz nize doporucuji nekoho nezaujatého, na malem meste si to taky neumim představit. to je fakt drbarna. a uz vůbec se nebicujte, nikdo vam to nebude vicitat, budte rada,ze mate manžela, který to vidi a chce vam pomoct. ono to celkem není normalni to zvládat při narocnem diteti. Ja uz tak jedu 4 roky,nemam ani hlidani a občas mam pocit ze to fakt nedam. Jen jsem kvůli tomu nevyspana, protivna a urvana. Takze hura do toho.

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (fearold) ID 136975 (17.3.2014, 14:34)
Určitě bych neměla výčitky, ale dala bych si velký pozor na to, koho si domů pustím. Jde o to, jestli bydlíte na malém městě, nebo ve velkoměstě. Ve velkoměstě - není co řešit. Ale na malém městě bych volila někoho z daleka, který přijede autem a zase odfrčí pryč. Znám několik lidi, co si platili paní ze stejného města a ta je teda pomlouvala strašně. Takže ano, ale odjinud.

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (upraveno 17.3.2014, 17:57)
Já si objednávám mytí oken, pravidelný velký úklid a ložní prádlo nosím na mandl. Je to super, už bych neměnila. Jsem u úklidu přítomna, ještě s nimi trošku popovídám. To přece není žádná vaše povinnost to všechno zvládat, radši ten čas věnujte mimču nebo sobě, uvidíte, že se vám to vyplatí. Není nad domácí pohodu.

ODPOVĚDĚT
Vladimíra K. (vladka1plz) ID 383654, mimibazar.cz/vladka1plz (17.3.2014, 14:00)
Prádlo, jídlo a děti bych si obstarala , ale okna , úklid podlahy, koupelny a podobné práce bych s radostí někomu svěřila ^o)

ODPOVĚDĚT
Martina V. (Aliga) ID 10256, mimibazar.cz/aliga (17.3.2014, 13:24)
jo ja to zvladam :-o deti, barak ... ale protože ze jsem na "dovolene" ... od cervna se vracim do práce a pocitam s tim, ze mi bude pani vypomáhat s uklidem ...
nekoho na doporuceni bych byt vama brala hned (L) a vycitky??? pf +o( to jako ze vas sousedka pomluvi ze nestihate??? no nestihate a co...

ODPOVĚDĚT
Petra F. (ostruzinka) ID 26525, mimibazar.cz/ostruzinka (17.3.2014, 13:30)
No ono jde hlavně o to, že malá má 5 měs. a fakt přes den téměř nespí. Spí tak půl hodinku, a to jsem ráda, že si udělám oběd nebo vlítnu do sprchy. Nedá se s ní nic moc udělat, protože má ráda pozornost a moji náruč, a to si zase chci užít já. Vím, že až povyroste bude to lepší, znám to od syna. Na sousedy kašlu, spíš můj vnitřní pocit, že to musím zvládnout sama, přeci...

ODPOVĚDĚT
Martina V. (Aliga) ID 10256, mimibazar.cz/aliga (17.3.2014, 13:41)
ja vas chápu... a rikam... jdete do toho |:o) budete-li mit tu moznost... kdyz se druha dcerka narodila tak následujících 6 mesicu bylo nejhorsim obdobim mého života :-( brecela brecela a brecela spala pouze v me naruci nebo v klokance, klidne tri hodiny ale jak sem ji položila rev ... a za nohu se me držela starsi cerstve trileta, chlap do vecera v praci a ja presvedecena o tom, ze to musim zvladnout jsem se plazila po baraku a rikala si ze bud chcipneme hlady nebo ve spine :( ... jak moc moc lituju toho, ze jsem nemela asi ani silu na to nekoho oslovit aby mi pomohl (babicky nejsou) ... ted uz bych to resila jinak (L)

ODPOVĚDĚT
Marcela Burešová (Marselus) ID 361783, mimibazar.cz/marselus (17.3.2014, 13:16)
No neváhala bych ani minutu ,-),myslím že si můžete i vybírat,dejte si s paní pohovor a uvidíte (F)

ODPOVĚDĚT
Petra S. (Amelie-zm) ID 147974, mimibazar.cz/amelie-zm (17.3.2014, 13:14)
Já jsem ta co to dělá,a můžu Vám říct,že si musíte hlavně sednout.Když Vám paní nebude sympatická tak to přes koleno nelámejte.Já mám klientky které,troufám si říct,jsou rády že mně mají,vždy popovídáme,vyměníme pár sms i nad rámec pracovních povinností a sejdem se na kafčo, a za sebe můžu říct že je mám moc ráda (zip)

ODPOVĚDĚT
Veronika K. (Engalore) ID 374788, mimibazar.cz/engalore (17.3.2014, 13:13)
Nikdo mi nikdy nepomáhal, ale brala bych to, kdybych tu možnost měla. Vůbec se nezatěžujte nějakými výčitkami. Ale když nad tím ubvažuju, co bych si nechala pomoct, tak zjišťuju, že nic nepotřebuju. Maximálně bych jí nechala umýt okna, vyluxovat a vytřít.

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (marcela) ID 278, mimibazar.cz/marcela1 (17.3.2014, 13:12)
nemám sice nejlepší zkušenost, ale výpomoc-chcete-li toto označení, jsemměla víckrát a sžila jsem se celkemv pohodě, jelikož jsem dala klíč, paní přijela,odjela, hotovo.
Jedinej problém byl, když jsem byla doma s nemocným dítětem , měla jsem doma práci, případně když přijela moje máma. V posledním jmenovaném případě jsem odvolávala, to by nešlo (smich)

ODPOVĚDĚT
Radka P. (RadoušP) ID 237793, mimibazar.cz/radousp (17.3.2014, 13:08)
Já bych v domácnosti nesnesla někoho cizího...přitom má ale v okolí 3 známé, co takhle vypomáhají nebo vypomáhaly dokonce dlouhodobě. Ale zase od nich vím, kolik se takhle vynese drbů... Dovedu si představit nárazovou pomoc při úklidu po nějaké přestavbě, ale jinak ne. Ale je to od manžela hezké gesto. Za zkoušku ale tolik nedáte, třeba si s tou pomocnicí natolik sednete, že vám její přítomnost nebude tolik vadit.

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 24204 (17.3.2014, 13:06)
Přesně tak, berte všemi deseti ,-)
Když jsem byla ještě vdaná ,-), manžel s ničím nepomohl... Když tekl odpad, tak jsem na to musela zavolat a tak jsem si řekla, proč by někdo nehelfnul i mně. Jednou za týden mi chodila domů uklízet studentka. Ona byla ráda, že si něco málo vydělá a já, že se z práce vracím do uklizeného a nehoním se jak štvaný pes (F)
Teď jsem sama se synem, co si nabordelaříme, to si hned také uklidíme, je to zas něco jiného... :-)
Zkuste to, za to nic nedáte, ale uvidíte, že budete spokojená (Y)

ODPOVĚDĚT
Alena M. (alemach) ID 83350, mimibazar.cz/alemach (17.3.2014, 13:03)
Brala bych všemi deseti ,-)

ODPOVĚDĚT
Celkem: 21 (zobrazuje se 1-20)1, 2 další >>