Jak zavařujete broskve?
urodilo se nám jich tolik a nevím jak na to je zavařit do kompotu-poradíte nějaký lehý osvědčený recept? děkuji
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (23.7.2013, 20:27)
já se s tím prostě nes...nandám broskve do sklenic (na čtvrtky) dám 2 lžíce cukru, vodu a vařim asi 6 min.

ODPOVĚDĚT
Ilona Š. (fejla) ID 66728, mimibazar.cz/fejla (23.7.2013, 21:43)
Děkuji (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Kamila P. (Kamis1) ID 218404 (23.7.2013, 19:24)
Do sklenic(velikost jako na okurky) naskládám broskve,zasypu 2 lžícemi cukru a zaliju vodou.No a zavařím. (F)

ODPOVĚDĚT
Ilona Š. (fejla) ID 66728, mimibazar.cz/fejla (23.7.2013, 21:44)
Děkuji |:o) (L)

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (fearold) ID 136975 (23.7.2013, 19:33)
Dělám to taky tak, žádný štráchy a jsou super (Y).

ODPOVĚDĚT
Ilona Š. (fejla) ID 66728, mimibazar.cz/fejla (23.7.2013, 21:44)
(L) (Y) (hello)

ODPOVĚDĚT
Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (23.7.2013, 17:00)
můj vyzkoušený je tento

3,5 kg broskví
1 litr vody
500 g cukru

lázeň: 5 litrů vody
50g kyseliny citronové

Postup:

Broskve nejprve spaříme 1 minutu ve vodě 90°C teplé. Potom je ochladíme ve studené vodě, oloupeme a odpeckujeme. Připravíme si lázeň ze studené vody a kyseliny citronové a oloupané a rozpůlené broskve do ní ihned ponoříme,aby nám nezhnědly.Postupně je vyjímáme a rovnáme je do sklenic řeznou plochou šikmo dolů. Každou naplněnou lahev ihned zalijeme teplým cukerným roztokem. Po zavaření vyndáme z hrnce a postavíme sklenice dnem vzhůru.

Doba přípravy: 30 minut
Doba sterilizace: 20 minut při 85°C

ODPOVĚDĚT
Ilona Š. (fejla) ID 66728, mimibazar.cz/fejla (23.7.2013, 21:45)
Děkuji (clamp) (clamp) (clamp)

ODPOVĚDĚT