Nej recept z hovězího masa
Mám pár kousků hovězího masa (zadní). Co z tohoto masa uvařit? Jaký je váš nejlepší recept? Děkuji
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 12 komentářů
Kamila Č. (karmala) ID 45832 (30.7.2013, 21:44)
hovězí na česneku (Y)
Očištěné hovězí nakrájíme na plátky, rozklepeme a osolíme.
V kastrolu rozpálíme olej, opečeme na něm plátky masa z obou stran, vyjmeme je a dáme stranou.
Na rozpáleném oleji po mase zpěníme najemno nakrájenou cibulku a ihned vložíme maso zpět, přidáme nasekaný česnek a část másla.
Až se máslo rozpustí, podlijeme vodou tak, aby bylo maso akorát zakryté, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka.
Na závěr přidáme máslo.
Výborné ke špenátu (Y)

ODPOVĚDĚT
Iva R. (avynka) ID 8231 (30.7.2013, 18:13)
Nejlepší hovězí je toto (Y):
Recept je tak na kilo masa....
Kousky kvalitního mladého hovězího masa osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Rozpálíme máslo s trochou oleje, maso opečeme pěkně do hněda. Maso dáme stranou a do výpeku přilijeme víno (1/4-1/2 l ) - necháme odvařit, přidáme jakýkoliv vývar ( v nejhorším vodu s bujonem), 1 PL citrónu, 1 PL worchestru, 2 PL rajského protlaku, 2 PL cukru, přidáme koření - 2 bobkové listy a 2 kuličky nového koření. Pomalu dusíme v troubě asi 1,5 až 2 hodinky. V časové tísni jsem to zkoušela i v tlakáči - jde to také, ale ten pravý Polhreichovský vtip tkví právě v tom pomalém dušení ,-). A to je vlastně vše ^o) ..... je to delikateska - vyzkoušejte, budete za kuchařskou hvězdu (L)

ODPOVĚDĚT
Gabriela S. (gabčika) ID 72041, mimibazar.cz/gabcika (30.7.2013, 21:40)
Ivčo a jakou k tomu děláte přílohu? Recept určo vyzkouším. Já miluju hovězí. Nejradši loupanou plec :-)) (F)

ODPOVĚDĚT
mila v. (toja) ID 43122 (30.7.2013, 18:05)
U nás vede svíčková Stroganov,bude v neděli

ODPOVĚDĚT
Vladimíra K. (Vladkka) ID 391546 (30.7.2013, 17:44)
My máme rádi tento:

http://www.mamincinyrecepty.cz/hovezi/mrkvovy-gulas

ODPOVĚDĚT
Vlaďka C. (dvladka) ID 1058, mimibazar.cz/dvladka (30.7.2013, 17:39)
U nás vede svíčková nebo rajská se smetanou. (pl)

ODPOVĚDĚT
Petra P. (avodoh) ID 241366, mimibazar.cz/avodoh (30.7.2013, 17:34)
obrácené řízky (jidlo)

ODPOVĚDĚT
Gabriela S. (gabčika) ID 72041, mimibazar.cz/gabcika (30.7.2013, 15:19)
U nás vede hovězí na česneku, br. knedlik a špenát. Případně koprovku, ale jedině z čerstvého kopru.... :-) (F)

ODPOVĚDĚT
Petra P. (avodoh) ID 241366, mimibazar.cz/avodoh (30.7.2013, 17:33)
Můžu se optat,jak na tuto dobrotu? Myslím,jen na masíčko(kn + šp vím) (L)

ODPOVĚDĚT
Gabriela S. (gabčika) ID 72041, mimibazar.cz/gabcika (30.7.2013, 21:41)
Peťo zkuste tento recept. http://www.apetitonline.cz/recepty/5407-hovezi-na-cesneku.html
Kupuje většinou loupanou plec.... Je vynikající (F)

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (30.7.2013, 14:02)
Svíčková, křenová, rajská (Y)
A já miluji hovězí roládu s rýží nebo brkaší (F)

ODPOVĚDĚT
Veronika M. (VeryTýna) ID 310350 (30.7.2013, 13:42)
my milujeme rajskou (L)

ODPOVĚDĚT
dana n. (danca60) ID 403468 (30.7.2013, 12:57)
Sůl, pepř, obalit v hl. mouce, trochu osmahnout, a zalít čalamádou, péct do měkka- úžasná mňamka

ODPOVĚDĚT
Ilona Č. (asadka) ID 86656 (30.7.2013, 12:54)
na víně (Y)

ODPOVĚDĚT
Eva K. (fainmama) ID 237382 (30.7.2013, 12:44)
španělský ptáčky (Y)

ODPOVĚDĚT