Mám pár kousků hovězího masa (zadní). Co z tohoto masa uvařit? Jaký je váš nejlepší recept? Děkuji
| Kamila Č. (karmala) ID 45832 (30.7.2013, 21:44) | hovězí na česneku Očištěné hovězí nakrájíme na plátky, rozklepeme a osolíme. V kastrolu rozpálíme olej, opečeme na něm plátky masa z obou stran, vyjmeme je a dáme stranou. Na rozpáleném oleji po mase zpěníme najemno nakrájenou cibulku a ihned vložíme maso zpět, přidáme nasekaný česnek a část másla. Až se máslo rozpustí, podlijeme vodou tak, aby bylo maso akorát zakryté, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka. Na závěr přidáme máslo. Výborné ke špenátu
ODPOVĚDĚT |
|
| Iva R. (avynka) ID 8231 (30.7.2013, 18:13) | Nejlepší hovězí je toto : Recept je tak na kilo masa.... Kousky kvalitního mladého hovězího masa osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Rozpálíme máslo s trochou oleje, maso opečeme pěkně do hněda. Maso dáme stranou a do výpeku přilijeme víno (1/4-1/2 l ) - necháme odvařit, přidáme jakýkoliv vývar ( v nejhorším vodu s bujonem), 1 PL citrónu, 1 PL worchestru, 2 PL rajského protlaku, 2 PL cukru, přidáme koření - 2 bobkové listy a 2 kuličky nového koření. Pomalu dusíme v troubě asi 1,5 až 2 hodinky. V časové tísni jsem to zkoušela i v tlakáči - jde to také, ale ten pravý Polhreichovský vtip tkví právě v tom pomalém dušení . A to je vlastně vše ..... je to delikateska - vyzkoušejte, budete za kuchařskou hvězdu
ODPOVĚDĚT |
| | Gabriela S. (gabčika) ID 72041, mimibazar.cz/gabcika (30.7.2013, 21:40) |
Ivčo a jakou k tomu děláte přílohu? Recept určo vyzkouším. Já miluju hovězí. Nejradši loupanou plec )
ODPOVĚDĚT |
|
mila v. (toja) ID 43122 (30.7.2013, 18:05) | U nás vede svíčková Stroganov,bude v neděli
ODPOVĚDĚT |
|
|
| Vlaďka C. (dvladka) ID 1058, mimibazar.cz/dvladka (30.7.2013, 17:39) | U nás vede svíčková nebo rajská se smetanou.
ODPOVĚDĚT |
|
| Petra P. (avodoh) ID 241366, mimibazar.cz/avodoh (30.7.2013, 17:34) | obrácené řízky
ODPOVĚDĚT |
|
| Gabriela S. (gabčika) ID 72041, mimibazar.cz/gabcika (30.7.2013, 15:19) | U nás vede hovězí na česneku, br. knedlik a špenát. Případně koprovku, ale jedině z čerstvého kopru....
ODPOVĚDĚT |
| | Petra P. (avodoh) ID 241366, mimibazar.cz/avodoh (30.7.2013, 17:33) |
Můžu se optat,jak na tuto dobrotu? Myslím,jen na masíčko(kn + šp vím)
ODPOVĚDĚT |
|
| Jarka S. (pupuša) ID 91897 (30.7.2013, 14:02) | Svíčková, křenová, rajská A já miluji hovězí roládu s rýží nebo brkaší
ODPOVĚDĚT |
|
| Veronika M. (VeryTýna) ID 310350 (30.7.2013, 13:42) | my milujeme rajskou
ODPOVĚDĚT |
|
| dana n. (danca60) ID 403468 (30.7.2013, 12:57) | Sůl, pepř, obalit v hl. mouce, trochu osmahnout, a zalít čalamádou, péct do měkka- úžasná mňamka
ODPOVĚDĚT |
|
| Ilona Č. (asadka) ID 86656 (30.7.2013, 12:54) | na víně
ODPOVĚDĚT |
|
| Eva K. (fainmama) ID 237382 (30.7.2013, 12:44) | španělský ptáčky
ODPOVĚDĚT |
|