** Rakousko - Ramsau am Dachstein **
Byli jste tu v létě? Co prosím nevynechat s dětmi? Je tam třeba nějaká krytá plovárna, kdyby nebylo počasí? Nebo obchod, hospůdky....ještě nevíme, jestli budeme mít pobyt se snídaní nebo polopenzí...díky
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Dita H. (diida) ID 62593, mimibazar.cz/diida (10.8.2013, 7:45)
Pokračování. Jinak Dachstein je prostě masovka, když budete mít kartu tak jeďte, ale jinak je mnohem hezčí třeba Spiegelsee - lanovka, nebo mýtná silnice zdarma. Tam si prostě vychutnáte ten klid a přírodu.
http://www.sommercard.info/de

ODPOVĚDĚT
Dita H. (diida) ID 62593, mimibazar.cz/diida (10.8.2013, 7:36)
Jsme zrovna ve Schladmingu, už 14 dní. Pro jednu maminku jsem zpracovala náš celý pobyt, jedou na stejné místo. Ramsau je kousek, byli jsme tam 2x- Určitě ale musíte mít ubytování, kde dávají Sommercard, jinak to není ono. Neplatíte pak žádné vstupy - lanovky, koupaliště, muzea, ježdění na koni, horolezení pro děti a spoustu dalšího - vše zdarma. Teď jsem počítala, že jsme díky ní ušetřili 15 000 Kč. Napište mi do vzkazů, přepošlu vám to - i s fotkama. Jinak je to ráj na zemi, měli jsme celou dobu přes 30 stupňů, i na Dachsteinu bylo vedro. (flower)- Máme i úžasné ubytování - pro děti králíci, morčata, kozy, krávy, koťátka - bezpečná zahrada s vybavením, milí majitelé. V Ramsau je určitě Spar, tam jsme nakupovali. Nám třeba pečivo nosí na pokoj, houska 0,35 eur.
Je tam krásné přírodní koupaliště u lanovky na Rittisberg a pak krytý bazén, oboje zdarma v kartě.

ODPOVĚDĚT
Petra R. (PetraRol) ID 200746 (6.7.2014, 20:25)
Dobrý den Dito, rádi bychom letos také do Ramsau. Dostala jsem odkaz na tuto diskusi . Prosím, mohla bych Vás požádat, jestli máte ty informace ještě uložené, zda by jste mi je také mohla přeposlat. Moc předem děkuji a přeji Vám i Vaší rodině krásné léto. (plavec) . Petra

ODPOVĚDĚT
Eva D. (Evík28) ID 89452, mimibazar.cz/evik28 (10.8.2013, 10:04)
Jéé, tak to budete moc hodná, písnu vzkaz (L) . Tak to je bezva, že máte i super počasí, to je pak všechno pěkný (child1)

ODPOVĚDĚT
Jaromíra R. (salomenka) ID 206335, mimibazar.cz/salomenka (9.8.2013, 22:22)
...byli jsme před 14 dny...zatím nej dovolená!!!!! Na Dachstein jsme sice stáli 1,5h. frontu, ale stálo to za to! Chce to vyrazit včas. Rodinná jízdenka vyjde na 98eur (v ceně není ledové království - dosp. 10E + dítě 5,50E). Je to dost, ale nádhera . Hlavně to chce dobrý boty. V letních trekovkách to na ledovci klouže, promočí se a věřte, nevěřte i v parném létě (v údolí 30°C, nahoře 12°C) mě "záblo". ,-) Jinak téměř všude v této oblasti mají něco na koupání - freizeitsee tomu říkají, ale najdete i klasická koupaliště. Na turisty tam jsou skvěle připraveni a vybaveni...hlavně tam nevidíte žádnou nakaboněnou tvář, všichni se vřele usmívaj a jsou v klidu...a těch kytek...vysázené je mají snad všude....a nakoupíte v pohodě třeba v Bille na benzínce....hned bych jela zpátky...

ODPOVĚDĚT
Eva D. (Evík28) ID 89452, mimibazar.cz/evik28 (9.8.2013, 22:33)
Moc děkuji za reakci , ten Dachstein bysme rádi absolvovali (Y), snad bude počasí přát....díky za info (L)

ODPOVĚDĚT
Hana P. (habrbiska) ID 213491 (10.8.2013, 0:35)
To bych taky ráda dodala, že na ledovci je frišno. My tam měli 4 stupně. Měli jsme mikiny a bundy, malá i čepici. Dole bylo regulérní léto. A vážně to chce pořádné boty.

ODPOVĚDĚT
Eva D. (Evík28) ID 89452, mimibazar.cz/evik28 (10.8.2013, 10:03)
Díky (L)

ODPOVĚDĚT
Hana P. (habrbiska) ID 213491 (9.8.2013, 20:50)
Ramsau je úžasné místo. Všechno tam v pohodě seženete. Je tam supermarket a různé obchůdky. Navíc hned pod kopcem máte Schladming, kde je všeho habaděj. Jinak určitě se shánějte po Sommercard, ušetříte opravdu dost peněz! Koupání tam je. Je tam malý areál s koupalištěm u Rittisbergu a krytý bazén taky. Mají taky pěkné informační středisko, kde najdete nejrůznější tipy, co vidět a kam jít. Určitě nevynechejte návštěvu typických alpských "chat", kde chovají krávy a různou další zvěř. hned pod Dachsteinem je jedna úžasná, kde mají fantastické domácí sýry.
Nečekejte ale nějakou kompaktní vesnici, Ramsau je roztroušené po docela velkém území a dělí se na několik částí. Všude natrefíte na krávy a kozy.
Mají výbornou městskou dopravu, takže není problém se dostat kamkoliv autobusem.
Hned bych tam jela zpátky!!!

ODPOVĚDĚT
Eva D. (Evík28) ID 89452, mimibazar.cz/evik28 (9.8.2013, 21:56)
Hani, to jste mě potěšila, moc děkuji. Už se těšíme, teď ještě objednat počasí a můžem vyrazit (L)

ODPOVĚDĚT
Michaela Š. (Misanera) ID 437536 (9.8.2013, 18:54)
byli jsme skoro dva roky dozadu a zatim nej dovolená to byla.Je to tam úžasný..my teda běhali po přírodě,takže moc obchodů jsme neprošli,kousek s ramsau je takové středisko,kde mají jezírko,byli jsme tam v Červnu a bylo dost studené,mají tam pěkný hřiště pro děti,sezení s občerstvením,a teď nevím jestli tobogán nebo to byla bobová dráha,spíš ta dráha a straašně vysoko :-) My jsme nešli,syn měl vtedy rok,takže jsme byli omezený.Na Dachstein jsme chtěli,ale nahoru to stálo nějak 30euro a to nám přišlo hodně.Určitě se tam ještě někdy podíváme..procházeli jsme lesy a pár km odtamtud jsme šli na takový jakoby vodopády,jsou udělané takové schody přírodní,je to docela výšlap,se synem na zádech to byla dřina,ale stálo to za to.Všechny tyto trasy jsme měli z mapy,kterou jsme dostali v penzionu.Jestli chcete názvy nebo podrobnosti,napište mi do vzkazu a já mrknu na brožurky co mám schované,tak budou názvy a info. (F)

ODPOVĚDĚT
Eva D. (Evík28) ID 89452, mimibazar.cz/evik28 (9.8.2013, 19:09)
Míšo, moc díky, nemyslela jsem obchody, ale třeba nějaký potraviny, čerstvé pečivo, nechci vozit jídlo. Jinak ano, chceme do přírody, ale v téhle části jsme vůbec ještě nebyli, tak jsem myslela, kdyby měl někdo přímou zkušenost. Moc se mi nedaří najít na netu. Určitě nám dají nějaký tip ubytovatelé, ale raději bych si trošku program připravila dopředu. A ano, manžel by hrozně chtěla na Dachstein, to je dost, ale uvidíme....třeba bude nějaká ta Sommerkard nebo něco... (F) Písnu vzkaz, když budete tak hodná a něco mi písnete (L)

ODPOVĚDĚT