|
| Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (27.8.2013, 15:00) | dělám z kila a půl zeleniny . stejně mrkve a celeru, trošku míň petržele, jednu nebo dvě cibule. Den předem to nastrouhám, naložím do toho prošpikované maso - někdy dělám i z hovězího srdce - chuť stejná jako normální maso. Někdy to pak upeču, někdy ne. Někdy pak přidám smetanu, někdy mlíko, toho víc než smetany, chuť je stejná. Nemusím zahušťovat, zeleniny je tolik, že je krásně hustá.
ODPOVĚDĚT |
| | Alena U. (dominikamatyas) ID 116043, mimibazar.cz/dominikamatyas (27.8.2013, 20:50) |
mám právě dilema, zda je lepší pečená nebo vařená, asi udělám na půl obě varianty
ODPOVĚDĚT |
| | | Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (27.8.2013, 20:53) |
no za mně ta pečená, ale mně to kolikrát nebaví v tý troubě a do remosky se mi tohle množství nevejde. Je jste mě navnadila, já jí snad udělám, to zas bude chlap držkovat, že musí strouhat
ODPOVĚDĚT |
|
| Dita H. (ditahl) ID 61786 (27.8.2013, 11:05) | Doma jsme dělali klasiku, někdy pečenou, někdy ne. Kvůli manželovi jsem se naučila "tu jejich" z mlíka. Chuť je stejná, akorát na mě každej valí oči, jakože jak z mlíka . Dělala jí tak manželova babička, která jí měla zase od své maminky no a já mám dceru, tak půjde recept dál
ODPOVĚDĚT |
| Dana Š. (drnda24) ID 78134 (27.8.2013, 12:33) |
To zní zajímavě a rychle, můžete, prosim, napsat recept. Děkuji
ODPOVĚDĚT |
| | | Dita H. (ditahl) ID 61786 (27.8.2013, 15:54) |
Takže potřebujeme : vepřová svíčková, sádlo, cibule, zelenina(mrkev, celer petržel) - dávám 2 balíčky mražený, bobkový list, nové koření, tymián, jalovec, pepř, cukr, sůl, skořice na špičku nože, mléko, šlehačka. Cibuli osmahnout na sádle do zlatova. Opéct maso ze všech stran, podlít vodou tak, aby bylo maso ponořené(jen těsně nad maso) a přidat zeleninu, koření - dávám do vajíčka - a nechat maso dusit do měkka(možno dát do trouby). Poté vyndat maso, koření a zbytek rozmixovat. Přidat mléko - kolik vody, tolik mléka. Až začne vařit, zahustit hl. moukou v mléce - stačí troška. Udělat karamel. 2 lžíce cukru roztavit až je hnědý a zalít studenou vodou. Zavařit, až karamel vypadá jako voda. Nalít do omáčky, přimíchat šlehačku a dochutit solí, citronkou. Ředit pouze mlékem! No, nevím jestli je to rychlý, ale kolikrát jí dělám i bez masa. Nějak nám stačí omajda a knedlíky
ODPOVĚDĚT |
| | | Dana Š. (drnda24) ID 78134 (28.8.2013, 21:20) |
Moc moc moc díky, ráda vyzkouším.
ODPOVĚDĚT |
| | | | Alena U. (dominikamatyas) ID 116043, mimibazar.cz/dominikamatyas (27.8.2013, 20:48) |
Moc děkuji za podrobný recept,určitě zkusím
ODPOVĚDĚT |
|
| Lenka E. (lenina) ID 1050, mimibazar.cz/elenka (27.8.2013, 11:02) | Prošpikuji maso, na másle osmahnu 2 až 3 zeleniny pod svíčkovou, na to hodím maso, zastříknu octem, dám cibuli, celý pepř, nové koření, bobkový list , sůl a špetku tymiánu, podleju a pomalu peču pod pokličkou, takže spíš dusím Pak vyndám maso a jen bobkový list a i s tím kořením rozmixuji.Víckrát přecedím přes jemný cedník a jen dám trochu smetany.není nutné zahušťovat, protože je hodně zeleniny a je to husté, takže smetanou vlastně jen ředím do požadované hustoty. Každý, kdo ji u mě jedl, ji už jinak nedělá
ODPOVĚDĚT |
|
Martina K. (Martitina) ID 210948, mimibazar.cz/martitina (upraveno 27.8.2013, 9:59) | Nenakládám, první opékám prošpikované maso, pak ho vyndám a restuji do polotmava kořenovou zeleninu, až poté přidám cibuli s kostkami špeku, ten do základu musí, dělá výbornou chuť, celý základ musí být hodně tmavý, pak cukr - ten karamelizuji, trocha hořčice, troška octa, zarestuji koření od oka. Podlévám domácím vývarem. Nepeču - dusím. Hodně promixuji, musí se vyndat všechno koření! Až na úplný závěr po smetaně dochucuji citronem.. Smetanu dávám na šlehání, ale spíš méně, stavím to hlavně na zelenině, takže nepřidávám žádnou mouku!! Vařím podle Kluků v akci a je naprosto dokonalá
ODPOVĚDĚT |
| | Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (27.8.2013, 9:21) |
dělám hodně podobně, akorát že právě rozpustím ten špek, na tom rozpuštěném opeču masu, vyndám ho, restuju cibuli a pak až zeleninu.... Ale hlavně že výsledek je stejnej, že?
ODPOVĚDĚT |
| | Martina K. (Martitina) ID 210948, mimibazar.cz/martitina (27.8.2013, 9:23) |
Já to mixnu i s tím špekem, zase nedávám ho moc, prostě ten zbytek ze špikování. Jen ve špikování mám teda rezervy , i když dám špek na chvíli do mrazáku, tak mi to teda moc nejde
ODPOVĚDĚT |
| | | | Alena U. (dominikamatyas) ID 116043, mimibazar.cz/dominikamatyas (27.8.2013, 20:40) |
Taky mám rezervy ve špikování , už jsem si jednou ošklivě rozřízla prst , budu se muset polepšit
ODPOVĚDĚT |
| | | | Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (27.8.2013, 9:29) |
mně taky ne, když špikuju, cpu to tam, jak to jde A v závěru ho naše holky stejně z masa vydloubou a dají tatínkovi
ODPOVĚDĚT |
|
| Martina V. (Aliga) ID 10256, mimibazar.cz/aliga (27.8.2013, 9:09) | když nedelam klasiku od maminky tak delam tuhle "rychlovku" http://www.labuznik.cz/recept/kureci-svickova/ maso jake chci, a slehacky davam dve, vynechavam zazvor ale davam lzicku tymianu
ODPOVĚDĚT |
| | Alena U. (dominikamatyas) ID 116043, mimibazar.cz/dominikamatyas (27.8.2013, 20:45) |
Jéé tak tuhle dělám, ta je jednoduchá
ODPOVĚDĚT |
|
|
| Radka P. (RadoušP) ID 237793, mimibazar.cz/radousp (27.8.2013, 8:12) | Dělám podle Friče, žádného receptu se nedržím přesně, ale tohle je varianta, kterou si nejmíň ze všech upravuji.
ODPOVĚDĚT |
|
| Lucie H. (Lulu1831) ID 208628 (27.8.2013, 8:09) | Álo, za mě tento http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=14573, jen je potřeba ubrat určitě sůl. Já dávám i méně octa a cukru a poté případně dochutím. Nedělám v papiňáku, ale nechám den naloženou a pak peču v troubě.
ODPOVĚDĚT |
|