nej recept na svíčkovou
Jaký je Váš nej recept na svíčkovou?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 9 komentářů
Soňa Č. (ssonda) ID 165593 (27.8.2013, 15:21)
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=34743&user=165593 dělám takto

ODPOVĚDĚT
Alena U. (dominikamatyas) ID 116043, mimibazar.cz/dominikamatyas (27.8.2013, 20:53)
(Y) (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (27.8.2013, 15:00)
dělám z kila a půl zeleniny . stejně mrkve a celeru, trošku míň petržele, jednu nebo dvě cibule. Den předem to nastrouhám, naložím do toho prošpikované maso - někdy dělám i z hovězího srdce - chuť stejná jako normální maso. Někdy to pak upeču, někdy ne. Někdy pak přidám smetanu, někdy mlíko, toho víc než smetany, chuť je stejná. Nemusím zahušťovat, zeleniny je tolik, že je krásně hustá.

ODPOVĚDĚT
Alena U. (dominikamatyas) ID 116043, mimibazar.cz/dominikamatyas (27.8.2013, 20:50)
mám právě dilema, zda je lepší pečená nebo vařená, asi udělám na půl obě varianty :-)

ODPOVĚDĚT
Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (27.8.2013, 20:53)
no za mně ta pečená, ale mně to kolikrát nebaví v tý troubě a do remosky se mi tohle množství nevejde. Je jste mě navnadila, já jí snad udělám, to zas bude chlap držkovat, že musí strouhat :-D

ODPOVĚDĚT
Alena U. (dominikamatyas) ID 116043, mimibazar.cz/dominikamatyas (27.8.2013, 21:00)
,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Dita H. (ditahl) ID 61786 (27.8.2013, 11:05)
Doma jsme dělali klasiku, někdy pečenou, někdy ne. Kvůli manželovi jsem se naučila "tu jejich" z mlíka. Chuť je stejná, akorát na mě každej valí oči, jakože jak z mlíka ,-). Dělala jí tak manželova babička, která jí měla zase od své maminky no a já mám dceru, tak půjde recept dál :-)

ODPOVĚDĚT
Dana Š. (drnda24) ID 78134 (27.8.2013, 12:33)
To zní zajímavě a rychle, můžete, prosim, napsat recept. Děkuji (F)

ODPOVĚDĚT
Dita H. (ditahl) ID 61786 (27.8.2013, 15:54)
Takže potřebujeme : vepřová svíčková, sádlo, cibule, zelenina(mrkev, celer petržel) - dávám 2 balíčky mražený, bobkový list, nové koření, tymián, jalovec, pepř, cukr, sůl, skořice na špičku nože, mléko, šlehačka.

Cibuli osmahnout na sádle do zlatova. Opéct maso ze všech stran, podlít vodou tak, aby bylo maso ponořené(jen těsně nad maso) a přidat zeleninu, koření - dávám do vajíčka - a nechat maso dusit do měkka(možno dát do trouby). Poté vyndat maso, koření a zbytek rozmixovat. Přidat mléko - kolik vody, tolik mléka. Až začne vařit, zahustit hl. moukou v mléce - stačí troška. Udělat karamel. 2 lžíce cukru roztavit až je hnědý a zalít studenou vodou. Zavařit, až karamel vypadá jako voda. Nalít do omáčky, přimíchat šlehačku a dochutit solí, citronkou. Ředit pouze mlékem!

No, nevím jestli je to rychlý, ale kolikrát jí dělám i bez masa. Nějak nám stačí omajda a knedlíky :)

ODPOVĚDĚT
Dana Š. (drnda24) ID 78134 (28.8.2013, 21:20)
Moc moc moc díky, ráda vyzkouším. (Y)

ODPOVĚDĚT
Alena U. (dominikamatyas) ID 116043, mimibazar.cz/dominikamatyas (27.8.2013, 20:48)
Moc děkuji za podrobný recept,určitě zkusím (Y) (Y) (L)

ODPOVĚDĚT
Lenka E. (lenina) ID 1050, mimibazar.cz/elenka (27.8.2013, 11:02)
Prošpikuji maso, na másle osmahnu 2 až 3 zeleniny pod svíčkovou, na to hodím maso, zastříknu octem, dám cibuli, celý pepř, nové koření, bobkový list , sůl a špetku tymiánu, podleju a pomalu peču pod pokličkou, takže spíš dusím
Pak vyndám maso a jen bobkový list a i s tím kořením rozmixuji.Víckrát přecedím přes jemný cedník a jen dám trochu smetany.není nutné zahušťovat, protože je hodně zeleniny a je to husté, takže smetanou vlastně jen ředím do požadované hustoty.
Každý, kdo ji u mě jedl, ji už jinak nedělá (F)

ODPOVĚDĚT
Martina K. (Martitina) ID 210948, mimibazar.cz/martitina (upraveno 27.8.2013, 9:59)
Nenakládám, první opékám prošpikované maso, pak ho vyndám a restuji do polotmava kořenovou zeleninu, až poté přidám cibuli s kostkami špeku, ten do základu musí, dělá výbornou chuť, celý základ musí být hodně tmavý, pak cukr - ten karamelizuji, trocha hořčice, troška octa, zarestuji koření od oka. Podlévám domácím vývarem. Nepeču - dusím. Hodně promixuji, musí se vyndat všechno koření! Až na úplný závěr po smetaně dochucuji citronem.. Smetanu dávám na šlehání, ale spíš méně, stavím to hlavně na zelenině, takže nepřidávám žádnou mouku!!
Vařím podle Kluků v akci a je naprosto dokonalá (Y)

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (27.8.2013, 9:21)
dělám hodně podobně, akorát že právě rozpustím ten špek, na tom rozpuštěném opeču masu, vyndám ho, restuju cibuli a pak až zeleninu.... Ale hlavně že výsledek je stejnej, že? (Y)

ODPOVĚDĚT
Martina K. (Martitina) ID 210948, mimibazar.cz/martitina (27.8.2013, 9:23)
Já to mixnu i s tím špekem, zase nedávám ho moc, prostě ten zbytek ze špikování. Jen ve špikování mám teda rezervy ,-), i když dám špek na chvíli do mrazáku, tak mi to teda moc nejde ,-)

ODPOVĚDĚT
Alena U. (dominikamatyas) ID 116043, mimibazar.cz/dominikamatyas (27.8.2013, 20:40)
Taky mám rezervy ve špikování ,-), už jsem si jednou ošklivě rozřízla prst +o(, budu se muset polepšit :-$

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (27.8.2013, 9:29)
,-) ,-) mně taky ne, když špikuju, cpu to tam, jak to jde :-D (Y) A v závěru ho naše holky stejně z masa vydloubou a dají tatínkovi ,-)

ODPOVĚDĚT
Martina K. (Martitina) ID 210948, mimibazar.cz/martitina (27.8.2013, 9:41)
:-D :-D (flower)

ODPOVĚDĚT
Martina V. (Aliga) ID 10256, mimibazar.cz/aliga (27.8.2013, 9:09)
když nedelam klasiku od maminky :) tak delam tuhle "rychlovku" http://www.labuznik.cz/recept/kureci-svickova/ maso jake chci, a slehacky davam dve, vynechavam zazvor ale davam lzicku tymianu (clamp)

ODPOVĚDĚT
Alena U. (dominikamatyas) ID 116043, mimibazar.cz/dominikamatyas (27.8.2013, 20:45)
Jéé tak tuhle dělám, ta je jednoduchá
:-) :-)

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (27.8.2013, 8:14)
Mám ráda klasiku - http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=80728&user=91897

ODPOVĚDĚT
Alena U. (dominikamatyas) ID 116043, mimibazar.cz/dominikamatyas (27.8.2013, 20:43)
zkusím (Y), děkuji (L)

ODPOVĚDĚT
Radka P. (RadoušP) ID 237793, mimibazar.cz/radousp (27.8.2013, 8:12)
Dělám podle Friče, žádného receptu se nedržím přesně, ale tohle je varianta, kterou si nejmíň ze všech upravuji.

ODPOVĚDĚT
Lucie H. (Lulu1831) ID 208628 (27.8.2013, 8:09)
Álo, za mě tento http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=14573, jen je potřeba ubrat určitě sůl. Já dávám i méně octa a cukru a poté případně dochutím. (F) Nedělám v papiňáku, ale nechám den naloženou a pak peču v troubě.

ODPOVĚDĚT
Alena U. (dominikamatyas) ID 116043, mimibazar.cz/dominikamatyas (27.8.2013, 20:40)
zkusím ,děkuji (L)

ODPOVĚDĚT