Alergie na kravské mléko u 4.letého dítka
maminky co máte u svých dětí alergii na kravské mléko, jak je to se stravováním? Dcerce dnes zjistili tuto alergii + na vajíčko. Co děláte dětem na svačinku? Dcerka byla doslova závislá na jogurtech a na mléku. Z ovoce sní jen jablko a banán.dál kom.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Denisa V. (Mrkoska) ID 123766 (1.9.2013, 10:12)
Dobrý den, dá se z toho ještě vyrůst, ale chce to opravdu velkou pauzu od alergenů a pečlivě číst složení. Margarín je dobrý Dela Kids, používám ho i na pečení, chutná po másle. Ve zdravé výživě jsou rostlinné sýry VeganLine nebo Vio Life, mají různé příchutě a jsou opravdu chutné a dají se zapékat do toustů nebo pizzu či jen tak na chleba. Pozor i na složení pečiva, v rohlíkách bývá syrovátka a v dalších taky, používáme většinou toustový chléb, nebo pšeničné bagetky, balené hamburgerové housky, nebo obyčejný chléb, či špaldový chléb z Alberta. Obyčejné sušenky jako bebe z Alberta jsou bez mléka a vajec, mají i obyčejné perníčky, nebo pak hodně věcí z DMka nebo zdravé výživy. My se musíme vyhýbat i soje, protože je to podobný alergen jako mléko.

ODPOVĚDĚT
Hana S. (Simetka) ID 283567, mimibazar.cz/simetka (1.9.2013, 20:55)
Dobrý den a co prosím používáte místo kravského mléka? Mně paní ve zdravé výživě nabízela sojové mléko (dala mi ochutnat - bylo takové hutné a chutnalo mi to jako zakysané mléko) a cca půl litr stojí 78,- což je teda hrůza. Margarín jsem koupila Floru light. A čím se dá nahradit smetana? Je hodně náhražek sojových, což je právě taky silný alergen. Vůbec nevím co vařit, mléko nebo smetanu vidím ve všem. A jak je to prosím s cenami třeba těch sýrů? Já kupovala třeba tofu paštiku - bez mléka a vajec ve zdravé výživě za 25,-. Ty ceny jsou teda hrozný. Můžete mi napsat klidně do vzkazů. Budu ráda za každou radu. Dají se koupit třeba ty sýry v běžném obchodě nebo jen ve zdravé výživě.

ODPOVĚDĚT
Lucie Z. (LucieZ) ID 131565, mimibazar.cz/lucieze (31.8.2013, 21:09)
Dávala jsem do školky vlastní svačinku (šunku, floru light nebo perlu tip a zeleninu, přesnídávku, rýžový jogurt), oběd jsem řešila, že jsem vzala domů před obědem (těžší by to bylo, kdybych nastoupila do práce). Pak vymizela, teď ji z krve zjistili opět, asi po půl roce. Takže rozhodně ve školce by naše dcera nemohla pomazánky (jsou buď tvarohové nebo ze sýra).

ODPOVĚDĚT
Tatjana I. (ciriska) ID 157129 (30.8.2013, 22:51)
Mala (5 let) ma totez+bily cukr+banan+Candida Albicans. Hlidam si jidelnicek ve skolce (novy jidelni listek dostavam do skrinky jiz tyden predem po domluve s p. reditelkou). Nosime svoje jidlo do skolky, a to, co bylo ve skolce, donese domu. Vetsinou jsou kto svacinky, omacky, buchty...Maslo nahradili jsme Perlou, nebo Flora light, Promienna (Lidl), na peceni pouzivam Omegu. Misto kravskeho mleka pouzivame ryzove nebo ovesne (zdrava vyziva) .Vejce nahradili jsme krepelcim vejcem. Na peceni - slepici vejce (nam bylo receno, ze dlouhodobe tepelne opravene nevadi) nebo Solamyl...1 lzicka Solamilu=1 vejce...Hodne receptu najdete i na netu. Zacatky jsou tezke, ale zvladnete to!

ODPOVĚDĚT
Martina K. (ošla) ID 159697, mimibazar.cz/osla (30.8.2013, 20:57)
Malý má totéž + sóju, hlídám si jídelníček ve školce, dávám mu přesnídávky, rýžové jogurty, loupáček, rohlík šunka, tousty atd.
Problém je uhlídat třeba vajíčko ve školce v polévce, nebo věci v pomazánkách, které mají docela často.

ODPOVĚDĚT
Kateřina R. (katrys) ID 92272, mimibazar.cz/katrys (30.8.2013, 20:54)
Dobrý večer, nejdřív možná pozitivní zpráva ...vyrostli jsme z toho. Ve školce nebyl problém, dodala jsem jen floru ligt a bezvaječné těstoviny, a třeba nosila parek k čočce, když měli s vajíčkem a tak, je to o domluvě .Hodně číst etikety, malej jedl sojové dezerty místo jogurtů a jinak jsem nakupovala ve zdravé výživě. Měl rád tofu atd. Tak držím palce , uvidíte , že si zvyknete, musíte a pak z toho vyrostete , říká se do 6 let.

ODPOVĚDĚT
Hana S. (Simetka) ID 283567, mimibazar.cz/simetka (30.8.2013, 20:45)
Má prvně v pondělí nastoupit do školky, jak se stravovali děti ve školce? Dáváte vlastní svačinky a oběd? Dozvěděli jsme se o alergii dnes, tak vůbec nevím jak to řešit. Na jaké potraviny si dát pozor? Docela jsem koukala že je mléko i v paštice. A prý může být i v uzeninách. :-o Čím jste nahradili třeba máslo nebo jiný margarín? Jsem z toho úplně hotová. Syn má alergii na vajíčko, tak ohledně této alergie není problém. Alergii nám zjistila dětská dr. z krve. Na alergologii jsem se nemohla dovolat. Může tato alergie úplně vymizet nebo je doživotní? Moc děkuji za vaše rady.

ODPOVĚDĚT