NĚJAKÝ DOBRÝ RECEPT NA ŘÍZKY
Prosím poradíte mi nějaký dobrý recept na řízky, nejraději takový, ke kterému se hodí bramborový salát. Budu dělat pro více lidí a nechci klasické řízky (jogurtové už jsme měli :-). Děkuji předem za vaše nápady a tipy. dále viz koment.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 12 komentářů
Pavlina K. (Paluna) ID 283192 (2.9.2013, 8:54)
Asi píši pozdě, ale já dělám vždy na naší pouť řízky a salát pro cca 25 lidí a řízky dělám takto: řízky (je jedno z jakého masa - ani je neklepu, ale můžete naklepat z vepřového masa) nakládám do těstíčka (na cca 1kg masa přijde): 2 vejce, 1 vrchovatá polévková lžíce hladké mouky, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce podravky, trošku pepře a pořádně rozšleháme. Řízky pak tím jakoby obalíme a zavřeme do dózy a dáme do ledničky. Tam mohou být např. 3 dny, pak vyndám počet dle potřeby a už jen obalím ve strouhance a smažím. Řízky jsou křehké, akorát ochucené a opravdu moc dobré a hlavně je to rychlé. Kdo u nás ochutnal řízky, tak už nedělá jinak... (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Irena M. (I*r*c*a) ID 152309, mimibazar.cz/i*r*c*a (2.9.2013, 19:01)
Děkuji, pozdě nepíšete, protože oslava se koná později, jen už dopředu zjišťuji nějaké recepty, ať mám čas na vyzkoušení. Vyzkouším i Váš, moc díky (Y)

ODPOVĚDĚT
Marek P. (lussis) ID 193634, mimibazar.cz/lussis (31.8.2013, 18:20)
K bramborovému salátu určitě ne nějakou divočinu, spíše klasické. (F)

ODPOVĚDĚT
Irena M. (I*r*c*a) ID 152309, mimibazar.cz/i*r*c*a (31.8.2013, 12:45)
Děkuji moc všem za tipy, vyzkouším něco z Vašich nápadů a pak se rozhodnu (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Marie S. (sesemka) ID 278823 (31.8.2013, 12:02)
my máme rádi plněné - ale dělám už málo : plátek masa proste podélně rozříznete a rozklepete nebo prostě velký tenký plátek masa, musí být do tenka naklepaný, aby se dobře prosmažil, tak ten plátek prostě poslíte, můžete přidat i česnek, na to plátek šunky a sýra a nebo opačně, nebo i slaninu, přehnete přes sebe, zajistíte špejličkama na koncích , obalíte jako řízek a usmažíte jako normální řízek, ale smaží se pomalu, aby se dobře propeklo, hlavně by vám neměl čouhat sýr ven, aby nevytekl, no a jestli použijete nějaký dobrý sýr, bude líp, já používám místní Jagnu nebo Krolewski. Je to lepší než eidam. A je to i pro mlsné jazýčky.

ODPOVĚDĚT
Martina Ž. (maroušek) ID 294692 (31.8.2013, 9:46)
Já nakládám to těstíčka-Vajíčko,olej,sůl,pepř,gulášové koření ,česnek,hořčice,kečup. :-$Maso potřu a nachám minimalně 1 den proležet- čím déle tím lépe. Pak obalím v klasickém trojobalu.A jsou (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Kateřina V. (katkaValkova) ID 40922, mimibazar.cz/katkavalkova (31.8.2013, 9:01)
co nějaké obalit klasicky, kuřecí v křupinkách ,-) ,-) naše děti to milují, ale teda bez salátu ,-) ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Irena M. (I*r*c*a) ID 152309, mimibazar.cz/i*r*c*a (31.8.2013, 9:21)
Děkuji za tip, takové jsem ještě nedělala, vyzkouším :-)

ODPOVĚDĚT
Lenka K. (Lenicka6) ID 93706, mimibazar.cz/lenicka6 (1.9.2013, 16:13)
taky dělám a kluci milujou :-)!!jen předem naložím maso v bílém jogurtu s česnekem a až potom obaluju v rozdrcených křupinkách a nesmažím!peču na pečícím papíru do zlatova :-) (hello)

ODPOVĚDĚT
Lada Š. (lase) ID 4451, mimibazar.cz/lased (31.8.2013, 8:39)
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=833

ODPOVĚDĚT
Lenka K. (Lenicka6) ID 93706, mimibazar.cz/lenicka6 (1.9.2013, 16:18)
vyzkouším!! :-$

ODPOVĚDĚT
Irena M. (I*r*c*a) ID 152309, mimibazar.cz/i*r*c*a (31.8.2013, 8:52)
Tak tohle vypadá dobře (Y) Děkuji.

ODPOVĚDĚT
Michaela N. (i-modda) ID 61410, mimibazar.cz/i-modda (31.8.2013, 20:36)
Taky je dělám, jsou opravdu moc dobré, ale řekla bych že k br. salátu tedy určitě ne. Jsou dobré s bramborami nebo kaší. Mají tím vývarem takovou svoji specifickou chuť a s tím salátem už by se to , alespoň podle mně, tedy už dost tlouklo (F)

ODPOVĚDĚT
Irena M. (I*r*c*a) ID 152309, mimibazar.cz/i*r*c*a (31.8.2013, 20:49)
Děkuji, chtěla jsem si to salátem ulehčit, že si ho připravím předem ,-), recept vyzkouším a podle toho se rozhodnu, třeba přílohu nakonec změním :-). Každopádně jste mi tady dali spoustu tipů, tak to musím pozkoušet a uvidíme |:o) Děkuji moc všem (F)

ODPOVĚDĚT
Gabriela M. (gabana) ID 20983, mimibazar.cz/gabana1 (31.8.2013, 9:31)
Taky je dělám a jsou úžasný. |:o)

ODPOVĚDĚT
Věra K. (vikina75) ID 204942, mimibazar.cz/vikina75 (31.8.2013, 10:51)
a opravdu se ten vývar vsákne, neplave to ve vodě?

ODPOVĚDĚT
Gabriela M. (gabana) ID 20983, mimibazar.cz/gabana1 (31.8.2013, 20:12)
Peču to normálně v pekáčku, nepřikryté a vždy se vsákne. Já ho tam tedy trošku nechávám, na polití. (Y)

ODPOVĚDĚT
Kristina R. (Krůžička) ID 103532 (31.8.2013, 8:32)
v bramboráku

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (31.8.2013, 8:04)
Pokud je to na nějakou oslavu, volila bych klasické řízky ale z více druhů masa: krkovice, kotleta, panenka, kuřecí, krůtí.
K bramborovému salátu bych žádné experimenty nedělala ,-)

ODPOVĚDĚT
Miroslava R. (mirka233) ID 252815 (31.8.2013, 8:00)
*-)3 dny předem namočit do oleje s hoooooooooodně česnekem....

ODPOVĚDĚT
Petra M. (petulee26) ID 310357 (31.8.2013, 12:00)
Taky tak dělám a jsou (Y).

ODPOVĚDĚT
tereza š. (chikita) ID 108490, mimibazar.cz/chikita (31.8.2013, 7:12)
já popatlu česnekem,je to super :)

ODPOVĚDĚT
Irena M. (I*r*c*a) ID 152309, mimibazar.cz/i*r*c*a (31.8.2013, 7:07)
Hodily by se k br. salátu nějaké zapečené? Např. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=132687
Děkuji

ODPOVĚDĚT