strouhaná jablka
Mám hodně už nastrouhaných jablek. Můžu je zamrazit nebo je musím jen zavařit? A pokud zavařit,tak jakým způsobem?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Jarmila K. (kojal) ID 55683, mimibazar.cz/kojal (20.9.2013, 20:23)
(Y) Já takhle strouhaná jablka napěchuji do sklenic,sleju přebytečnou vymačkanou šťávu a zavíčkuji. Pak zavařuji v zavař. hrnci, vody mám na dně jen tak aby sklenice stály cca max 1-2 cm ve vodě, horní sklenice stejně stojí na těch spodních ( mám hrnec na 2 řady sklenic nad sebou) a zavařuji jak mi vyjede teplota na cca 80 stupňů asi 5 - max10 minut. Pak vypnu, nechám dojít. Jak sklenice chládnou, tak ještě vyskládám teplé na linku, víčkama dolů, aby se vytlačil eventuelně přebytečný vzduch. (F) A jsou super. V zimě je to pak rychlovka štrůdl, jablková buchta.... (jidlo)

ODPOVĚDĚT
Věra K. (VěrkaK.) ID 273671 (20.9.2013, 15:58)
Mám vyzkoušené obě varianty, jestli můžu doporučit, lepší je zavařit. Jen napěchovat do sklenice, uzavřít a vařit jen krátce, aby chytla víčka. Já zavařuji v obyčejném hrnci, dám tolik vody, aby byly sklenice potopené a od začátku varu tak cca 15 minut. Z mrazáku se jablka musí nechat rozmrazit a všechna šťáva z nich pak vyteče a jsou jako "hadry". Věra

ODPOVĚDĚT
Martina S. (superka) ID 74317 (20.9.2013, 16:07)
Děkuji, zkusím teda zavařit.

ODPOVĚDĚT
Kristina R. (Krůžička) ID 103532 (20.9.2013, 15:54)
Upekla bych americkou buchtu

ODPOVĚDĚT
Martina S. (superka) ID 74317 (20.9.2013, 15:57)
Já už mám právě upečené štrůdly, tak už by toho bylo moc.

ODPOVĚDĚT