Náplně koláčů, buchet
Prosím šikovné maminky - pekařky, jak děláte a co přidáváte do náplní na kolče, buchty. Nevím co dělám špatně, náplně mi vždy vytečou, a ani chuťově nejsou tak dobré jako když ochutnám koláče nebo buchty od někoho jiného. Moc děkuji za rady Lucka
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 9 komentářů
Lucie P. (Pocy) ID 104322, mimibazar.cz/pocy (23.9.2013, 21:52)
Moc děkuji. Určitě hned o víkend vyzkouším. Snad už se mi vše povede ,-)

ODPOVĚDĚT
dana n. (danca60) ID 403468 (23.9.2013, 17:36)
O víkendu jsem dělala plněné buchty makové - kolik máku tolik mléka - mléko svařím, přisypu mletý mák a vařím do zhoustnutí, přidám cukr dle chuti a pak ještě velkou lžíci povidlí, aby to bylo vláčnější a mělo to lepší šmak, tvarohové - 1 kostka tvarohu (ne vanička!), 1 vejce, cukr dle chuti a cca 2PL pudinku a nikdy mi nevytekly... byly suprové

ODPOVĚDĚT
Júlia O. (julia.o) ID 186131 (23.9.2013, 15:11)
Orechova napln - zvaria sa pomlete orechy s praskovym cukrom a mliekom. Pridavam trosku rumu, resp. rozinky namocene v rume. Makova napln je rovnako ako orechova zvarena s cukrom v mlieku na taku kasicku. Tvarohova - tvaroh, cukor, zltok, rozinky namocene v niecom dobrom, vanilkovy cukor, citronova kora. Necham sa inspirovat aj komentarmi dole a nabuduce zamiesam vyslahane bielky. Sama som zvedava, co to urobi :-$ Inak naplne nicim nenastavujem. Viem, ze do orechovej pridavaju struhanku a v dobrom pomere mi to aj chuti, ale nesmie sa to prehnat. Tak snad som pomohla (L)

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (23.9.2013, 15:54)
Dělám náplně stejně jako Vy (Y) Rum přidávám všude ,-) ale sníh v tvarohu mým chlapům nechutná, prý je to moc nafouknuté, mají rádi v buchtácch klasický farmářský tvaroh (Y)

ODPOVĚDĚT
Júlia O. (julia.o) ID 186131 (23.9.2013, 15:59)
(hello) ja rumik aj do palaciniek ,-) Ten snih vyskusam, uvidime... prinajhorsom sa vratim ku klasike (Y)

ODPOVĚDĚT
Jana P. (jana7490) ID 67202 (23.9.2013, 14:47)
Pokud u tvarohové nádivky date žloutky a z bílků uděláný sníh, tak nádivka v buchtě neklesne a buchta je i po upečení pěkně zaplněná.

ODPOVĚDĚT
Jana J. (Odry7) ID 53125 (23.9.2013, 14:05)
Já přidávám do tvarohu trochu nastrouhané citronové kůry, má pak lepší chuť.

ODPOVĚDĚT
Anna B. (Česťa kuba) ID 353128, mimibazar.cz/cestakuba (23.9.2013, 11:14)
Víte proč vám všechno vyteče? Náplní to není, ale těstem. Musí pořádně nakynout!!! Dříve se mi to taky stávalo, hlavně u marmelád. Nechte kynout mininmálně 30 min v teple (trouba na 50°) Zkuste můj recept na ČESKÉ BUCHTY NEJLEPŠÍ Z NEJLEPŠÍCH. Je to těsto universal, dělám z něj koláčky, štrůdly i mazanec (Y)

ODPOVĚDĚT
Lucie P. (Pocy) ID 104322, mimibazar.cz/pocy (23.9.2013, 21:55)
Moc děkuji. A můžu se ještě zeptat. Myslíte těsto před tím než ho plním, nebo po tom co je naplněné a připravené k pečení (Y). Já vím, babička dělala perfektní koláče a buchty, ale bohužel už tady není aby mě to naučíla a nikdo jinej v rodině nepeče :-(. Moc děkuji Lucka

ODPOVĚDĚT
Anna B. (Česťa kuba) ID 353128, mimibazar.cz/cestakuba (24.9.2013, 7:57)
Vykynuté těsto z pekárny rozválíte, naděláte buchty, naskládáte do pekáčku a necháte je kynout tak, aby svůj objem ZDVOJNÁSOBILY. Neřiďte se časem. Někdy může těsto špatně kynout, protože je tuhé, nebo má málo kvasnic. Prostě až pořádně nakyne, tak potom do trouby. To samé i u koláčů a ostatních. Kynutí = bublinky. Jak není těsto nakynuté pořádně, potrhá se. (L)

ODPOVĚDĚT
Lucie P. (Pocy) ID 104322, mimibazar.cz/pocy (24.9.2013, 21:38)
Dobrý večer Aničko,

moc děkuji za radu. O víkend budu zkoušet. Máme posvícení. Váš recept z MMB jsem si vytiskla a už se na to moc a moc těším :-) :-) :-). Určitě Vám dám vědět jak se povedlo. Lucka

ODPOVĚDĚT
Monika V. (tarýsek1) ID 309399 (23.9.2013, 12:48)
Jo, jo, je to těstem. Za ta dlouhá léta, co peču každý víkend, jsem to vychytala :-).

ODPOVĚDĚT
Anna B. (Česťa kuba) ID 353128, mimibazar.cz/cestakuba (23.9.2013, 13:41)
Jo jo, přesně tak (H)

ODPOVĚDĚT
Kamila B. (BKamicek) ID 16961, mimibazar.cz/BKamicek (23.9.2013, 11:23)
Tak ty jsou opravdu nejlepší jaký jsem kdy jedla... u nás vydrží sotva pár hodin ,-) ,-) už dělám z dvojité dávky ,-) ,-) a i to je málo. Letos jsem zatím dělala 20 skleniček povidel přímo do těchto buchet (Y) Aničko, určitě jsem Vám děkovala už i v komentářích za tak skvělý recept, ale musím poděkovat ještě jednou...MOC DĚKUJU
(L) (L)

ODPOVĚDĚT
Anna B. (Česťa kuba) ID 353128, mimibazar.cz/cestakuba (23.9.2013, 13:38)
Kamčo, moc děkuji (L) zrovna se mi dopíkají v troubě a mám v nich teké domácí povidla. Dělala jsem z 10kg švestek a mám jen 7 sklenic. Mějte se hezky (L) (L) (L) (hello)

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (fearold) ID 136975 (23.9.2013, 11:00)
Do máku můžete přidat strouhané piškoty, do tvarohu dávám sníh z bílků, povidla můžete buď nastrouhaným jablkem, nebo taky trošku strouhaných piškotů. (F)

ODPOVĚDĚT
Bohdana U. (Bohdana123) ID 422355 (23.9.2013, 10:46)
Já do tvarohé náplně dávám taky puding ale i žloutek, náplň pak jakoby ztuhne a má i lepší barvu i chuť, do makové strouhám jablko, přijde mi pak chutnější a šťavnatější.

ODPOVĚDĚT
Martina V. (Aliga) ID 10256, mimibazar.cz/aliga (23.9.2013, 22:57)
taky pridavam do makove kousek jablka (Y) a když mam tak i med

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (23.9.2013, 10:43)
já třeba nasypu do tvarohu místo vajíčka vanilkový puding. Nevím, jestli je to dobře, ale nevytíká mně. Taky si ráda přečtu rady, já mám zas kynuté buchty do večera tvrdé jak broky... +o(

ODPOVĚDĚT
Klára R. (Klara) ID 448810, mimibazar.cz/Klara2 (23.9.2013, 10:46)
Já dávám i pudink i vajíčko a netečou.
Buchty jsou nejlepší tyhle http://www.apetitonline.cz/recepty/1264-nejlepsi-kynute-buchty.html Tvrdé můžou být z toho, že jste mohla dát celé vejce místo žloutku. Bílky způsobují tvrdost kynutých věcí.

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (23.9.2013, 10:49)
tak to bude asi tím bílkem, protože dávám celé vejce *-) Já se picnu, to jsem netušila... ,-)

ODPOVĚDĚT
Anna B. (Česťa kuba) ID 353128, mimibazar.cz/cestakuba (23.9.2013, 11:17)
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=128213&user=353128 bílkem to nebude, chyba je v kynutí. Zkuste můj recept, má spoustu kladných komentářů (L)

ODPOVĚDĚT
Ludmila N. (dunka1) ID 408079 (23.9.2013, 13:42)
Buchty už peču jedině podle Vašeho receptu, vynikající. Díky (hello)

ODPOVĚDĚT
Klára R. (Klara) ID 448810, mimibazar.cz/Klara2 (23.9.2013, 10:58)
jj to je opravdu tím bílkem. Do kynutých věcí bílek nedávám a mám je krásně měkké. Zkuste přesně ty podle toho odkazu výš a fakt budete překvapená jak jsou výborné.

ODPOVĚDĚT