| Soňa F. (fajtka) ID 243359 (19.12.2013, 10:51) |
Mandlové věnečky 250 g másla nebo tuhého margarínu, 250 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 125 g maizeny, 250 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 125 g mletých mandlí Poleva: 100 g čokolády na vaření, 50 g ztuženého pokrmového tuku Do mísy vložíme změklý tuk, cukr, vanilkový cukr, vejce, maizenu, 1/3 mouky, prášek do pečiva a mandle a vše dobře promícháme ručním elektrickým šlehačem, zapnutým na nejvyšší obrátky. Nakonec přidáme zbylou mouku, těsto proděláme a dáme do chladu. Plech vyložíme papírem na pečení, těsto naplníme do stříkačky a stříkáme věnečky. Pečeme ve vyhřáté troubě. Po upečení věnečky klademe na rošt a necháme vychladnout. Poloviny věnečků namáčíme v čokoládové polevě.
ODPOVĚDĚT |