Šikulky cukrářky, prosím poraďte dobrý tmavý korpus na dort. Chci dvakrát promazat pařížskou šlehačkou, formu mám 24 cm, tu červenou z Ikea. Potřebuji pěkně vysoký. Moc díky!
| | Hanka a Radek M. (RadekHanka) ID 192544, mimibazar.cz/radekhanka (7.3.2014, 13:13) |
Simčo, tak ten je luxusní, ten udělám příště musím nakoupit suroviny. V květnu mám narozky, tak tvůj Maxim to jistí
ODPOVĚDĚT |
| | Veronika B. (beruškaveruška) ID 118819, mimibazar.cz/vbabkova (7.3.2014, 13:20) |
Hani děkuji za recept na krém a pak jen polejete čokoládou nebo nahoru dáváte šlehačku
ODPOVĚDĚT |
| | | | Hanka a Radek M. (RadekHanka) ID 192544, mimibazar.cz/radekhanka (7.3.2014, 14:50) |
jo a korpus už je v troubě, nakonec dělám ten pařezovej a mám to jak sopku
ODPOVĚDĚT |
| | | | Hanka a Radek M. (RadekHanka) ID 192544, mimibazar.cz/radekhanka (7.3.2014, 14:49) |
Já to nepolévám, dávám na vršek šlehačku, buď tu pařížskou nebo dcerce jen bílou a nazdobím. Někdy dám i ovoce, dnes budu dávat obrázek z jedlého papíru, Elí si přeje Winx, ale dám ho až zítra, oslava je zítra, tak aby se obrázek nerozmáčel. Ale polít čokoládou, to můžete, já to moc neumim
ODPOVĚDĚT |
|
| Daniela B. (Dallien) ID 65006, mimibazar.cz/danielabasna (7.3.2014, 12:04) | Dělávám tady ten, s pařížskou šlehačkou je výborný! (můžete udělat celý kakaový) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=14008&user=9782
ODPOVĚDĚT |
| | Hanka a Radek M. (RadekHanka) ID 192544, mimibazar.cz/radekhanka (7.3.2014, 14:51) |
Tak už je v troubě a mám to jak sopku
ODPOVĚDĚT |
| | | Daniela B. (Dallien) ID 65006, mimibazar.cz/danielabasna (7.3.2014, 18:56) |
No... to se musí pořádně rozetřít do stran. Když dělám v dortové formě, vždy peču jen na max. 160°C. Ale to nevadí, seříznete, nazdobíte a nikdo nic nepozná :O) Já mám tady ten korpus moc ráda. Chuťově je výborný, navíc ho může i dcera, která má alergii na mléčné bílkoviny.
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana L. (Janduli) ID 124862 (7.3.2014, 10:58) | Cukru dávám vždy více k bílkům a trochu ke žloutkům. Já mám větší formu a promazávám jednou-zbytek šlehaček zdobím na vrch. Na pařížák dávám dvě švětlé a dvě pařížské a ještě polévám čokoládou.Korpus je dost vysoký a v té 24 cm myslím,že 2x nebude problém. Vždy mám s tímto receptem úspěch-korpus je jako dech.
ODPOVĚDĚT |
| | Hanka a Radek M. (RadekHanka) ID 192544, mimibazar.cz/radekhanka (7.3.2014, 11:02) |
Tak ho zkusím, dcerka má zítra 5. narozeninky, tak snad se povede. Pařížská šlehačka už se mi od včera chladí a také mám v plánu to nakombinovat se světlou, tak uvidíme.
ODPOVĚDĚT |
| | | jana b. (maršmeloun) ID 406290 (7.3.2014, 12:28) |
Hani,zdravím dlouho jsem tě tu neviděla,ale zrovna jsem si včera na tebe vzpomněla.Tak Elí je už 5let popřej jí za mě hodně zdtaví,štěstí a moooc hodných kamarádů ten dort na obrázku bych si teda hned dala miluji pařížský,jen u nás ho nikdo nejí,tak at se oslava i dort povede
ODPOVĚDĚT |
| | | | Hanka a Radek M. (RadekHanka) ID 192544, mimibazar.cz/radekhanka (7.3.2014, 12:34) |
Jé, ahoj Janí, no já to tu trochu flákám Elí má pět zítra, snad se dort povede, my paříž milujeme, tak snad to dopadne
ODPOVĚDĚT |
| | | | Veronika B. (beruškaveruška) ID 118819, mimibazar.cz/vbabkova (7.3.2014, 12:58) |
prosím jak děláte pařížskou šlehačku - tu kupujete nebo domácí výroba
ODPOVĚDĚT |
| | | | | | Hanka a Radek M. (RadekHanka) ID 192544, mimibazar.cz/radekhanka (7.3.2014, 13:16) |
Veru, já dělám domácí...Tři šlehačky min 30% tuku a tři ledové kaštany. Den předem svaříte, musí pěkně probublat, dáte do lednice a druhý den vyšleháte. Je výborná.
na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno |
|
| Jana L. (Janduli) ID 124862 (7.3.2014, 10:51) | Mám přímo na pařížák-nadýchaný korpus s minimem mouky. 6 vajec,140g cukru,80g pol.mouky a 20g kakaa. Ušlehám sníh z bílku-vmíchám pěnu ze žloutků a nakonec opatrně mouku s kakaem a šup do trouby.
ODPOVĚDĚT |
| | Michaela F. (myspule) ID 82643, mimibazar.cz/myspulee (7.3.2014, 12:29) |
Jani a žádný tuk do toho nepatří?
ODPOVĚDĚT |
| | Hanka a Radek M. (RadekHanka) ID 192544, mimibazar.cz/radekhanka (7.3.2014, 10:53) |
Jani a bude na dvě promazání? ten cukr vmíchám ke žloutkům? Moc díky
ODPOVĚDĚT |
|