Jak začít s geocachingem?
Chtěla bych s klukama 10 a 7 let začít s geocachingem? ale vůbec nevím jak začít? Poradíte mi, jak jste začínali? Potřebuji GPS?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Petra Z. (petrušík) ID 30936, mimibazar.cz/petrusik (10.3.2014, 19:50)
i já děkuji za rady...

ODPOVĚDĚT
Jaroslava K. (Slávíček) ID 24703, mimibazar.cz/slavicek (10.3.2014, 15:29)
Také vám mohu poradit jako Markéta T., vidím to úplně stejně. Ideální je telefon s operačním systémem Android. Zdarma stáhnete program c:geo, je super. Navíc když máte internet v mobilu, navigujete se přímo podle podrobné mapy, což je výhoda v terénu, kde je třeba horší dostupnost. Přes tento program můžete přímo provázat geocaching.com, takže přes něj "logovat" (zapisovat záznamy, co jste ulovili) atd. Na začátek doporučuji vybrat něco lehčího. U keše najdete hodnocení co do obtížnosti i velikosti schránky, tak tím bych začala. Pokud budete chtít, písněte mi na mail, ráda poradím (Y) My jsme tomu také podlehli :-D :-D :-D :-D :-D Je to super zábava pro každého a hlavně vás zavede na plno krásných míst, které třeba máte kousek od vás a ani jste o nich neměli tušení (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Veronika B. (Veverečka) ID 63101, mimibazar.cz/alwine2007 (10.3.2014, 11:49)
Moni, taky jsme začali na podzim, zaregistrujte se na www.geocaching.com, zobrazte si mapu s kešema okolo vás a tam si to vyzkoušejte..my bydlíme v Brně, tady je toho spoustu, takže jsme GPS zatím nepotřebovali, jen je to teda blbý v tom, že si to musím cíleně naplánovat a předtím mrknout na Google earth / zobrazuje narozdíl od mapy.cz to umístění přesně/..já mám ale děti malé, 1rok a 4 roky, takže u nás nehrozí celodenní bloumání v lesích (F) je to moc fajn zábava, už jsem se vrhla i na luštění mysterek, takže mmj cvičím mozek ,-)

ODPOVĚDĚT
Monika G. (tygrik) ID 75173, mimibazar.cz/tygrik (10.3.2014, 19:35)
Veru, koukala jsem na geocachin.cz, ale vůbec se tam nemůžu vyznat, vůbec nevím, kde ty kešky na mapě hledat - co je to ty "mysteky"?
Monča

ODPOVĚDĚT
Markéta T. (Irro) ID 164456 (9.3.2014, 22:57)
GPS je dobrá, ale my používáme telefony s androidem, jde stáhnout i aplikace zdarma. Např CGeo nám dokonce vyhovuje líp, než placená aplikace. Dá se to připravit doma když je připojení na wifi a v terénu pak funguje i offline. Musíte se registrovat na geocaching.com a hned můžete začít. Nás to moc baví a navíc jsme viděli plno zajímavých míst, leckam bychom se kolikrát ani nešli podívat. Dokonce i pár doslova za rohem. Vůbec jsme netušili, že tu máme studánku, jezírko nebo rozhlednu. Přejem hodně kačerských úspěchů.

ODPOVĚDĚT
Veronika B. (Veverečka) ID 63101, mimibazar.cz/alwine2007 (10.3.2014, 11:50)
Markéto souhlas, viděla a přečetla jsem si o věcech/ místech, o kterých jsem neměla tušení, že tu jsou, resp byly (F)

ODPOVĚDĚT
Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (9.3.2014, 22:45)
Když jsme my začínali před mnoha lety, tak jsme taky GPS neměli. A dnes ji máme a stejně nepoužíváme ,-) Přečtu si nápovědu a děti jenom lehounce naťuknu, že třeba mají najít nejvyšší strom a jenom já vím, že je to za třetím pařezem atd... Většinou je to dost dobře popsáno a jenom mi vadí ty vyšlapané cestičky a rozhrabané okolí od poloprofíků (hello) Kolikrát se stalo, že jsme v rámci utajení ani nemohli kešku odlovit, protože brouzdali okolo Mudlové :-|

ODPOVĚDĚT
Lenka V. (handaska) ID 205745 (9.3.2014, 21:14)
Koukněte do diskuzí pod pojmem Geocaching. Holky jsou tam dost aktivní a jsou super. Rády poradí .....geocaching je báječný relax, s dětmi skvělá možnost vyrazit do přírody.....držím palce....také jsme "kačeři" (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT