Jak se zbavit stresu při autoškole?
Maminky začla jsem minulý týden v sobotu dělat autoškolu. Jízdy zatím ne, na ty dojde až budem umět ceou teorii. Jsem od té doby v každodenním stresu, mám problém se i najíst, pořád se klepu a jsem hrozně nervozní. dál kom.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 15 komentářů
Ivona N. (yvoušek) ID 88072, mimibazar.cz/yvousek (10.4.2014, 12:09)
já neměla stres v autoškole ale na cvičáku se psem při zkouškách a pokaždé si namažu antistress kuličkou od Saloos na zápěstí (tam co cítíte tep) a nevím zda to je psychické nebo to opravdu funguje ale jsem fakt v pohodě a to jsem se klepala jako ratlík ,-) a přenášela jsem to na fenu ,-) http://www.parfums.cz/saloos/aroma-roll-on-uvolnujici-roll-on/?gclid=CPWFhpbW1b0CFdShtAodlm8AJw

ODPOVĚDĚT
Markéta P. (Mar5ka) ID 143009, mimibazar.cz/mar5ka (9.4.2014, 16:59)
Já musela jsem mít při jízdách žvýkačku :-D :-D :-D.

ODPOVĚDĚT
Pavla S. (strejcinka) ID 90716 (9.4.2014, 15:19)
Taky jsem si dělala řidičák až v pětatřiceti. Před jízdama jsem si pro uklidnění zpívala ,-) ale moc to nepomáhalo. Naštěstí můj instruktor byl pohodář. Vynervená jsem ale přestala být až když jsem se pořádně rozjezdila. Držím palce (hello)

ODPOVĚDĚT
Věra F. (pupečník) ID 54068, mimibazar.cz/pupecnik (9.4.2014, 12:56)
mě to přešlo, až když mi dali řidičák ,-)

ODPOVĚDĚT
Katarína B. (bertica) ID 35541, mimibazar.cz/bertica (9.4.2014, 10:06)
JAKO KDYBY tohle psala já..zrovna za pul hodiny mám jízdu.Od rána jsem v stresu,nejedla jsem...teorii ale ovládám,proste v aute mi říká učitel,že jsem až přesoustředená,že přes ten strach nevnímám ,co se děje kolem.Dnes mám 8ou jízdu...dělám chyby,hodně chyb.Jsem z toho smutná,stydím se,cítim se trapně.je mi 30let :-S
Mám objednanou knížku"Maj strach a predsa konaj",tak uvidím.
Mrzí mně to,chci řídit,ale chci řídit dobře...protože v aute budu mít ty největší poklady jak mám-svoje děti
ješte dodám.instruktor mi říká,že takový strach ješte nevidel..ale nejsem si jistá,jestli je to pravda.zrovna dnes jsem si četla diskuze a nejsem jediná,stačí dát do vyhledávače strach autoškola a už to jde.
někdy po mně zvýší hlas,je mi to nepříjemné

ODPOVĚDĚT
Hana S. (Simetka) ID 283567, mimibazar.cz/simetka (9.4.2014, 12:20)
Budu vám moc držet palečky, alespoň vím že nejsem jediná co se fakt bojí. Mně bude 32 a ty dva poklady budu právě vozit taky, tak se to chci taky naučit, ale ten strach je zatím silnější. Náš instruktor nám zase říká, že je nejlepší nechat strach doma, ale to se mu řekne když není v mé kůži. U mě zatím nejde o jízdy, ale o tu teorii, mám pocit že se to nestihnu naučit. V té knížce je to napsané hrozně, a nejhorší je že se to musím doslova našprtat nazpaměť, protože komisař je prý pes a chce slyšet vše podle knížky a i tak prý mluví - jeď v průběžném pruhu, dej znamení o změně směru jízdy (jako kdyby nemoh říct dej blinkr, nebo tak něco,... Jen se bojím aby to se mnou nedopadlo jako když jsem dělala maturitu, celé období mi bylo taky takhle zle a navíc jsem to celé prozvracela (ze stresu). To už mi stačila jen myšlenka ohledně učení a běžela jsem... 8-|
Držím vám palečky ať vše zvládnete. (

ODPOVĚDĚT
Katarína B. (bertica) ID 35541, mimibazar.cz/bertica (9.4.2014, 12:36)
teorii si zkoušejte tady,ale nestačí jenom se učit na testech

http://etesty.mdcr.cz/Template1.aspx
pak je dobrá stránka táto:

http://www.schroter.cz/samsou/certifikat.htm

http://www.zakruta.cz/autoskola-test-krizovatek/

DRŽÍM VÁM PALCE!!!

ODPOVĚDĚT
Hana S. (Simetka) ID 283567, mimibazar.cz/simetka (9.4.2014, 12:46)
Ten odkaz na schroter.cz, tak to mám přímo tu knížku i to CD, podle toho se musím učit. Jinak děkuji za ostatní odkazy, mrknu na ně. (F)

ODPOVĚDĚT
Katarína B. (bertica) ID 35541, mimibazar.cz/bertica (9.4.2014, 13:05)
JO,JO JA TO MAM TAKZ.PODLE MNE je ta knížka super

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (9.4.2014, 10:37)
Katko, vy ale přece nemůžete když se teprve učíte řídit jezdit dokonale, protože vy ještě nestíháte všechno sledovat a ještě ovládat auto. Já už svoje auto znám, už nepřemýšlím, co udělat, dělám to už v 99% situací automaticky a jen jedno procento řeším a značky už vnímám výběrově, jen ty, které se mě týkají a ještě stihnu poslouchat rádio a vnímat dceru...ale toho jsem dosáhla až po dlouhých měsících intenzivního ježdění. Možná ty chyby děláte i z toho pekelného soustředění, to je totiž i moje vlastní zkušenost, taky mi to instruktor vytýkal. Autoškola určitě při dnešním provozu hlavně ve městech není jednoduchá ale všichni vás tolerují a jsou ohleduplnější, protože vidí, že se učíte ale pak až už nebudete mít ten nápis autoškola, bude to horší, moc držím palce v učení

ODPOVĚDĚT
Katarína B. (bertica) ID 35541, mimibazar.cz/bertica (9.4.2014, 11:56)
Děkuji,jste moc hodná [A]

ODPOVĚDĚT
Radka P. (RadoušP) ID 237793, mimibazar.cz/radousp (9.4.2014, 8:11)
Já to měla podobné, ale já jsem to nepřekonala - na první lekci autoškoly pro mě instruktor přijel před dům, nechal mě posadit za volant a musela jsem nás odvézt do okresního města... Teorii jsem pak dostala na CD-ROMu, abych se prý učila doma. Nikdy předtím jsem řídit nezkoušela, bylo mu to fuk. Celou autoškolu jsem "protrpěla" před jízdami mi bývalo špatně a ke konci se navíc můj tát (řidič z povolání) vyboural. Od té chvíle to bylo ještě horší. Řidičák jsem sice udělala, ale najela jsem s ním asi 10 km, od té doby ho mám jen jako 2.doklad pro ověření třeba v bance a tak. Je to 13. let a myslím, že už se do toho nikdy nepustím... Takže vám moc držím place, ať se s tím poperete, zkuste to říci svému lektorovi a autoškole, třeba trochu přizpůsobí svůj přístup, až dojde na jízdy a bude to lepší...

ODPOVĚDĚT
Hana S. (Simetka) ID 283567, mimibazar.cz/simetka (9.4.2014, 12:08)
Já se toho právě taky obávám, vnitřně se s tím peru už hrozně dlouho. Mně se právě taky vyboural táta (ne vlastní vinou) a díky tomu nahoře,že tady mezi náma vůbec je, pak se mi i zabil nejlepší kamarád v autě (opět ne vlastní vinou) a já se už od 18 ti kdy jsem si mohla udělat řidičák peru se strachem ať už být v autě jako spolujezdec natož ho řídit. Teď vím že si ho udělat musím, protože mám 2 děti a v březnu mi bude končit rodičák a já budu muset někam dojíždět autem za prací. Náš instruktor to ví že mám velký strach, ale říká mí že je nejlepší ten strach nechat doma. To se mu to řekne když není v mé kůži. *-). Přitom jsem byla na hodině jen jednou a vesměs ještě o nic nešlo (jen nám vysvětloval ty základní pojmy) a já i tak mám sevřený žaludek už od minulé soboty. Jízdy budem dělat až se naučíme teorii, náš instruktor to tak preferuje.

ODPOVĚDĚT
Radka P. (RadoušP) ID 237793, mimibazar.cz/radousp (9.4.2014, 13:01)
No, pro mě to řízení nikdy nebylo tak zásadní, vždycky jsem si nakonec poradila a nemám problém s dojížděním, ale taky si nadávám, zrovna teď, když mám nemocnou dceru a musím prosit souseda, aby mě hodil k doktorce, aby si manžel nemusel brát dovolenou kvůli půl hodině na odběrech. Ale já měla při řízení takový strach, že už vůbec bych si netroufla řídit s dítětem. Postupně se mi to během jízd zhoršovalo. nejhůř mi bylo, když jsem jela nějakou zastavěnou oblastí - bála jsem se, že mi nějaké dítě nebo zvíře vběhne pod kola a já to neubrzdím, na silnici jsem zase měla strach, že cyklista přede mnou určitě spadne z kola a já ho přejedu a i když vím, že ten strach není racionální, nevyrovnala jsem se s tím. Jste odvážná, že do toho jdete a přeju vám, aby vám s každou jízdou narůstalo sebevědomí a za pár týdnů jste se nad tímto dotazem jen pousmála!

ODPOVĚDĚT
Hana S. (Simetka) ID 283567, mimibazar.cz/simetka (9.4.2014, 21:08)
No zrovna dnes by se mi ten řidičák hodil. Dcerka si začla večer stěžovat na velkou bolest v uchu. Manžel má noční, takže kdyby něco byla bych bez auta. Radši jsme s manželem vyrazili rovnou na pohotovost a tam verdikt lékaře - zánět středního ucha a dcerce ouško museli píchnout. Dojeli jsme zpátky domů a manžel se zas otočil a jel rovnou do práce na na noční (do stejného města jako má práci - 30 km). Takže už jen z těchto důvodů ten řidičák být musí. Moc bych vám přála aby se u vás ten strach vytratil. Děkuji za váš komentář, (F)

ODPOVĚDĚT
Adéla H. (Adylka7) ID 145798, mimibazar.cz/adylka7 (9.4.2014, 7:33)
Hani, byla jsem na tom stejně před půl rokem ,-) měli jsme každou sobotu teorii a jinak 3x týdne jízdy...po prvních jízdách sem myslela, že končim...tenkrát sem tu taky psala dotaz jak to zvládnout :-) Ženský psaly, že pojedu ještě několikrát a bude se to vše zlepšovat a měli pravdu...každé jízdy byly lepší a lepší...asi po 14 dnech mi to jeden den "chcípalo" snad na každé křižovatce ,-) ale už se to brala s úsměvem...záleží hodně na instruktorovi....já měla ženskou a maximálně mě podržela (Y) a závěrečky paráda...jelo se super...testy na 100% Jestli můžu poradit testy si dělejte on-line já jich dala třeba 15 denně a šlo to (clamp) za celou autoškolu sem neměla jinak než 100% za testy (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (9.4.2014, 7:30)
Nesmíte na to pořád tak intenzivně myslet ve chvíli, kdy ve škole nejste, soustřeďte se na to, co právě děláte. Teď berete teorii, tak se snažte se ji správně naučit a pochopit, jízdy nic těžkého nejsou. Oni se vám přizpůsobí a instruktor bude jezdit s vámi a má možnost auto ovládat, tak se nemáte čeho bát. Je normální být ve stresu ale takhle si zaděláváte na žaludeční vředy a zbytečný neúspěch jen ze stresu samotného, uvidíte, že ten stres časem opadne, sednete za volant několikrát a bude líp...chtěla jsem říct, že ten nejvěší stres vás teprve čeká až budete po autoškole řídit úplně sama ale tím bych vás asi dorazila, že? Hodně štěstí. (F)

ODPOVĚDĚT
Dana H. (Dana D16) ID 8289, mimibazar.cz/danad (8.4.2014, 22:47)
chce to klíííííídek....též jsem byla nervozní....první den jsem šla do autoškoly a hned jízda.....úplně ze mě teklo, ale dá se to....už je to 15 let a co jsem dostala papíry jezdím denně.....chce to jezdit a jezdit a nervozita časem opadne-)Řidičák jsem dělala 5 týdnů a jezdila jsem skoro denně (Y)

ODPOVĚDĚT
Marcela Burešová (Marselus) ID 361783, mimibazar.cz/marselus (8.4.2014, 22:26)
Si to tak neberte,když nejde o život,jde o .... (flower)

ODPOVĚDĚT
Monika V. (Mvondrichova) ID 166294 (8.4.2014, 22:10)
Já myslím,že je to normální,být ve stresu,prostě to v určitém věku k tomu patří.Já jsem si dělala papíry ve 37 a myslela jsem si že nic horšího mě nemůže potkat.Jízdy jeden velký stres,propocená záda,rozklepané ruce....,všechno přešlo a dneska se tomu směju! :-)

ODPOVĚDĚT
Eva K. (Evulka K.) ID 381009 (8.4.2014, 21:15)
Hlavně se zbytečně nenervujte, ono se to lehce řekne, že? Taky jsem nervák, nám vždycky říkali ve škole, že mozek rád mlsá, takže určitě kousek čokolády a mně celkem pomáhá meduňka. Opravdu se tím netrapte, uvidíte, že se to naučíte v pohodě, jednou na to budete vzpomínat s úsměvem. Testy zkoušejte, my měli nějaký program na PC v autoškole, ale to už je tedy "pár" let, je dobré, když se to někdo učí s Vámi, ať Vás někdo třeba zkouší, mě to pomáhá, mám pocit, že na to nejsem sama. Není to tak hrozné, jak to zpočátku vypadá.Držím palečky! (F)

ODPOVĚDĚT
MARTINA H. (Appletka) ID 17764, mimibazar.cz/appletka (8.4.2014, 21:10)
Já si dělala taky řidičák jako "starší" (už dětná, po třicítce), úplně s vámi soucítím, já byla taky vyklepaná, ve třídě samé osmnáctky, jízdy s očima vytřeštěnýma...... Řidičák jsem nakonec udělala na poprvé, ale udělala jsem chybu, že jsem hned nezačala řídit, takže teď jsem opět ve fázi nervů a stresů, když si mám sednout za volant.

ODPOVĚDĚT
Ivana Ř. (sedmi) ID 29605, mimibazar.cz/sedmi (8.4.2014, 20:40)
Nebojte, musíte si říkat, že o nic nejde a máte vedle instruktora s pedály :-)). Nikdy jsem si nemyslela, že budu řídit, dělala jsem ten rychlokurz za 6 týdnu, tenkrát mě přihlásil kamarád a to jsem nikdy neseděla za volantem jako jiní, jezdila jsem vždy zásadně ve špičce ve městě. Křečovitě jsem se držela volantu a koukala jen dopředu :-).... :-)) A musím napsat, že jsme měli jen jeden test a hurá na silnici....byla jsem z toho v šoku, ale bavilo mě to, jela jsem tenkrát asi dvacítkou :-) po okreskách...Testy jsem měla našrocené, jízdy jsem udělala napoprvé. Dnes jezdím v pohodě a moc ráda (F) Nesmíte se bát a musíte si říkat, že je to zábava, nebojte v nejhorším, autoškola je jistě pojištěná (H), ale to jen z legrace. Držím vám palce !

ODPOVĚDĚT
Hana S. (Simetka) ID 283567, mimibazar.cz/simetka (8.4.2014, 20:46)
Kdybych nemusela tak ho snad ani nedělám, ale jsem nucená kvůli práci, přestěhovali jsme se a do bývalé práce se vrátit nemůžu a tady práce není, tak budu muset dojíždět (ničím jiným než autem to bohužel nejde), ani se tak nebojím té jízdy, ale to že se nenaučím ty testy, že to prostě nestihnu. U nás pokud neudělám 5 cvičných testů, tak mi nepustí ke zkouškám. A komisař je prý hrozně přísný a potrpí si na detaily.

ODPOVĚDĚT
Eva R. (březinka) ID 45482, mimibazar.cz/brezinka (9.4.2014, 8:56)
mě pomáhá tohle ,taky jsem byla s dětma 7 let doma a toto na pamět zabralo, manžel se ted zdokonaluje v angličtině a taky cloumák užívá ,viz odkaz
http://www.4fitness.cz/produkty/cloumak-420g-uceni-zkousky-p-407/ (F)

ODPOVĚDĚT
Ivana Ř. (sedmi) ID 29605, mimibazar.cz/sedmi (8.4.2014, 20:52)
Auto je dnes dobrá věc a pokud máte děti, určitě se vám hodí i jindy, než jen v pracovní sféře. Nebojte, to se naučíte (F), já jsem se drtila po večerech a když jsem nevěděla, dala jsem si to celé znovu. Nakonec, když se psal test a měl se odevzdávat, tak jsem seděla s jedním borcem, co neměl knihu a čekala jsem, až si to dodělá a když mu to trvalo, tak jsem prohlásila, že mám hotovo a a´t si půjčí jinde. Vstala jsem a učitel říká : Jó vy už máte jako hotovo ? Jsem blondýna, takže se těšil :-)) (H) jak mě rozmázne u tabule (H) a když viděl test (H) tak jen dodal, nó dobrý,takže můžete jezdit (F) (H).

ODPOVĚDĚT
Hana S. (Simetka) ID 283567, mimibazar.cz/simetka (8.4.2014, 20:38)
Představa že takhle budu 2 měsíce, tak mi asi brzo povezou. K tomu mám 2 děti (5 let a 2 roky), takže se učím po večerech až děti spí, jinak to nejde. Nevím jak se toho zbavit, klepu se pomalu od rána co se vzbudím, zkoušela jsem se i odreagovat, ale nejde to. Zatím se mám naučit vždy část z knížky (paragrafy), bohužel musím nazpamět, protože co tu je komisař, tak chce vědět vše podle definic v knížce, takže na můj mozek docela záhul. Nemusela jsem ,,používat mozek,, od doby co jsem na rodičáku, takže už cca 6 let, Nemáte nějakou radu čím si vypomoct od toho stresu? Bolí mi z toho i žaludek a hlava mi třeští jak o život. Vím že bych na to neměla tolik myslet, ale to nejde. Takovéhle stresy jsem měla i po dobu co jsem se učila na maturitu.

ODPOVĚDĚT
Ivana Ř. (sedmi) ID 29605, mimibazar.cz/sedmi (8.4.2014, 20:45)
Bohužel se nejde utlumit proti stresu, když budete řídit, pokud máte ráda čokoládu, tak si jí dejte a obalte nervy. Nebojte, kdyby jste viděla mě (H),nikdy jsem neřídila jako jiní borci, co už byli se mnou v autoškole a měli to osahané. O nic nejde, když vám to nepůjde, múžete si zopakovat, nebo dokoupit hodiny.... (F) U nás, co jsme měli závěrečky, tak spoustu lidí vyletělo od testů, takže nemohli jezdit a nakonec z těch 20 lidí, co jsme tam byli nás to udělalo jen šest. Když budete jezdit pomaleji a opatrně, tak to zvládete a uvidíte, že se tomu jednou zasmějete (F)
A u maturity z matiky jsem byla úplně bílá a myslela, že to se mnou sekne....sice jsem udělala ale i kdyby ne, vždy je šance to dát znovu.

ODPOVĚDĚT