Rozvod dítě
Dobrý večer, chtěla bych vas poprosit o radu, zitra mam soud o dceru 3,5 roku, otec bydli 50km od nas, jake mam cekat otazky u soudu? Na co bych se mela pripravit? Dcera s otcem nechce byt, kdyz si ji bral na vikend tak plakala, nevim co mam delat?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 10 komentářů
Kristýna K. (kristynka13) ID 311593 (15.5.2014, 19:52)
Ja mu branit nechci, jen nechapu proc si ji musi za kazdou cenu brat, kdyz vidi ze place a nechce k nemu jit.... a na vic on si sedi v aute a ceka az mu ji tam posadim!!! Ja ji musim premlouvat aby s nim odjela. Je mi z toho na nic!!! Minule tak plakala az mi usnula v naruci.... a stejne ji odvezl :´(

ODPOVĚDĚT
Veronika H. (Wewa) ID 16754, mimibazar.cz/wewa (13.5.2014, 13:30)
Už je asi pozdě, ale my to řešili tak, že jsem do dohody přesné dny, kdy si otec bude brát děti nedali. Nedovedla jsem si představit, že děti budou muset k otci, když se jim nebude chtít. Děti k němu můžou kdy chtějí. Já jim v tom nebráním. Toto řešení je i nejvhodnější dle psychologů. Zatím si je otec nebere. Čas ukáže, jak tomu bude v budoucnu... :-$

ODPOVĚDĚT
Dana Koželuhová (koželuh) ID 41090, mimibazar.cz/kozeluh (14.10.2014, 21:12)
Veroniko nezlobte se že obtěžuji,čeká mne rozvod a manžel se chce domluvit jak děti ale je tam trochu problém že dcera se táty bojí a jede s ním jen někdy malej jak kdy,,,to se dá domluvit že se nestanoví přesně dny?neumím si představiž že by s ním musely když nechtějí...vůbec si nevím rady děkuji

ODPOVĚDĚT
Veronika H. (Wewa) ID 16754, mimibazar.cz/wewa (14.10.2014, 21:53)
Máte vzkaz. (F)

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (13.5.2014, 9:54)
Nejen otec má právo na dítě, ale i dítě na otce. Pokud jí má rád, neubližuje jí, případně tam má i prarodiče, rozhodně bych mu ve styku s dcerou nebránila. Dcera patrně reaguje na váš postoj k otci, ale vzhledem k tomu, že jste si s ním dítě pořídila, měla byste jejich vztah respektovat a snažit se, aby byl co nejlepší. Věřte tomu, že je to pro dceru nejlepší co můžete udělat. Děti, které se s některým s rodičů nestýkají, tím vnitřně velmi trpí celý život, i když to možná neřeknou.
Pokud by dítě bylo traumatizováno, otec se k dítěti nechoval dobře, můžete se obrátit na PPP, aby to s dítětem probrali, přizvali vás i otce.

ODPOVĚDĚT
Eva F. (kapulet) ID 56368, mimibazar.cz/kapulet (13.5.2014, 12:15)
plně s vámi souhlasím, patřím k těm dětem, kterým byl styk s otcem odepřen. Opravdu to bolí a dítě to nedá najevo. Sice jsme již v kontaktu, ale matce jsem to neodpustila. Bylo to zbytečné :´(

ODPOVĚDĚT
Irena R. (Ramirča) ID 223751 (12.5.2014, 22:35)
tatínek má nárok na dítě..ale ptali se nás kde bydlíme ,kdo se o děti bude starat,práce..kolik kdo má vyživovacích povinností..Zájmy dítěte,školka..a určí výživné..Bude s Vámi tam sociální pracvnice a když jsem nevěděla jak odpovědět kývla na mne..Dost mi pomohla a to jsem ji nevěřila..No,já měla zrovna dnes soud,-jako svědek že táta neplatí a on se ani nedostavil a ani se neomluvil..Ale u rozvodového už je hned nechtěl..ale je lépe mu dát šanci si brát děti,-má na to nárok co14dní a prázdniny..A když si nebere a nestará se,to už je jen na něm.Určí sudé,či liché týdny..otce se ptali co dětem platí..mne se ptala sociálka ve škole i na kroužku jak děti a zda-li platím obědy,kroužkky..byla sociálka u mne doma se podívat a popovídat a koukala dětem do pokojíku a do skříněk..a to bylo asi vše.Soud byl asi půl hodinky.Ať Vám vše dobře dopadne.

ODPOVĚDĚT
Michaela P. (Jezecek2007) ID 194019 (12.5.2014, 21:46)
Napíšu Vám vzkaz. (F)

ODPOVĚDĚT
Radka H. (radkaaa) ID 95559 (12.5.2014, 21:08)
U nás soud o děti probíhal v pohodě..... otec se bez omluvy nedostavil ,-)
Jen se zeptali na výši výživného, v jakých podmínkách budu o děti pečovat a jak máme dohodu o styku s dětmi (tu jsme měli upravenou z manželské poradny).
Soud schválil můj návrh na výživné bez diskuze........ jinak se nic moc neptali.
Ale rozhodně nechte otci možnost si dceru brávat alespoň standartně každý druhý víkend..... že u něj třeba nebude je věc jiná......

ODPOVĚDĚT
Kristýna K. (kristynka13) ID 311593 (12.5.2014, 21:06)
My prave žádnou dohodu nemáme, on mění naši domluvu z hodiny na hodinu, zatím si ji bere co 14 dni, ale malá k němu nechce, doteď s ni čas netrávil.

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (12.5.2014, 21:15)
3,5 leté dítě není schpno rozhodovat co a jak bude. Není-li dohoda, soud rozhodne sám a v drtivé většině to je tak, že se matka s otcem dělí o víkendy, prázdniny, svátky. Není-li nařízena střídavá péče, zajišťuje výchovu a každodenní péči ten kdo má dítě v péči a ten je také povinnen druhému z rodičů dle ustanovení soudu dítě odevzdávat.
Variant je mnoho, ale rozhodně nespoléhejte na to, že řeknete, že malá k otci nechce a Vy mu jí tedy nebudete muset dávat.

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (12.5.2014, 21:00)
Soud bude zajímat, zda vy - rodiče - jste se na péči o dítě dohodli a můžete předložit oboustrannou dohodu. Pokud ano, nechá soud vše na vás.
Pokud nedohodli, určí vše soud.
Otec i matka mají stejné povinnosti, ale i stejná práva, takže to že dcera k otci nechce a pláče, není rozhodující. Má-li otec o dítě zájem, soud mu bránit nebude, naopak, bude se soud snažit najít co největší shodu v poměru práv a povinností.
V zájmu dítěte je jen na vás dospělácích, aby to malá snášela co nejlépe (vysvětlovat, uklidňovat...)
Na otázky se připravit nedá. Odpovídejte věcně, mluvte pravdu. Zbytek se ukáže
(F) (F)

ODPOVĚDĚT
Karolína Š. (Kajda12) ID 6960, mimibazar.cz/kajda12 (13.5.2014, 9:28)
Jarko naprosto s Vámi souhlasím.
Jen všeobecně - jak může mít otec práva a dítě je nemá? Pokud dítě je ze styku s otcem vyřízené, nemá právo na klidné dětství? To rozhodně není útok na Vás, v žádném případě, jen to pokládám jako otázku do tmy........ Myslím, že dítě má stejná práva jako dospělý a pokud je dítě traumatizováno pobytem u otce (nebo prostě u druhého rodiče), jeho práva na dítě by měly jít stranou, protože dítě má svá práva taky a práva jednoho končí tam, kde začínají práva druhého............ Je to smutné, že zákon a soudy mají hájit práva i toho dítěte, ale to se u nás neděje........

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (13.5.2014, 9:48)
Kájo, vím jak to myslíte. Pokud by dítě mělo z nějakého důvodu opravdu blok, který by prokázalo psychologické/psychiatrické vyšetření dítěte, pak na to každý soud rozhlodně zřetel vezme.
Problém je v tom, že dva dospěláci se rozejdou a dítě se stává zbraní, prostředkem k ublížení tomu druhému. Ono stačí pár dobře mířených jedovatostí "TÁTA TĚ NEMÁ RÁD" "TVŮJ TÁTA JE ZLEJ" a podobně. O citovým vydírání nemluvě.
Dítě je křehká nádobka, kterou dospělák velice snadno ovlivní. A čím ublížíte expartnerovi nejvíc? Tím že proti němu postavíte dítě. Ztížíte mu kontakt s dítětem.
(F)

ODPOVĚDĚT
Karolína Š. (Kajda12) ID 6960, mimibazar.cz/kajda12 (13.5.2014, 9:52)
Bohužel jsem v této situaci již několik let, synovi je 9,5, je již 2,5roku ve střídavé péči, nechce tam být, řekl to i dvěma rozdílným sociálním pracovnicím, zpráva je u soudu, řekl to sám i jeho otci, ale nic nepomohlo. Jeho otec je arogantní egoista, má psychické problémy, ale nikoho to nezajímá............ Otec má právo a basta! Strašlivé a děsivé zacházení s dětmi v této zemi :-(

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (13.5.2014, 10:12)
Zní to děsivě. Ale umíte si představit, že by syn řekl, že nechce k Vám a někdo (soc. pracovníci, soudci, ex, ...) rozhodovali o tom, jestli svoje dítě budete vůbec vídat?
A to jen proto, že dítě z nějakého důvodu k Vám nebude chtít.
Jsou situace, kdy dítko nevychází s některým z rodičů i přes to, že žijí jako rodina všichni společně. Máti prudí s úklidem - je v neoblibě, tatík dítě péruje kvůli učení - také by ho dítě nejraději vystřelilo na měsíc. Ale prostě je to máma/táta a hotovo.
Ano, souhlasím s tím, že otec i matka mají stejná práva stejné povinnosti ke společnému potomkovi.

ODPOVĚDĚT
Renáta V. (Renát@) ID 9574, mimibazar.cz/renspi (12.5.2014, 20:59)
Na to se nejde připravit, odpovídejte prostě tak jak to je...otázky dopředu odhadnout nikdo nedokáže, to je asi individuální.Podle toho co jste uvedli do žádosti o rozvod .
Nějakou předběžnou dohodu nemáte? (F) (F)
A jak často bude dceru mít, o tom také rozhodne soud, pokud jste se předem nedohodli.
Je to o dohodě,ale ta je leckdy, když je tu rozvod, právě velice těžká a složitá.

ODPOVĚDĚT
Kristýna K. (kristynka13) ID 311593 (12.5.2014, 20:44)
Jak casto bude mit dceru v peci? Moc dekuji za vsechny rady!!!!

ODPOVĚDĚT