Jahodová marmeláda z domácí pekárny
Holky, poraďte nějaký osvědčený recept na jahodovou marmeládu z domací pekárny. Chystám se zítra dělat a potřebuju něco osvědčeného, dělám poprvé. Díky moc.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Dana K. (Danakes) ID 41410, mimibazar.cz/danakes (3.6.2014, 20:01)
Dneska jsem taky dělala poprvé jahodovou marmošku, pekárnu sice mám, ale raději jsem ji dělala v hrnci přesně podle návodu na Gelfixu, a je výborná! (Y)

ODPOVĚDĚT
Jeaneta B. (ZANYSHOP) ID 6386, mimibazar.cz/ZANYSHOP (3.6.2014, 10:09)
Někde jsem četla, že po nějaké době se ničí nádoba, ty kyselinky z ovoce mají prý neblahý vliv na tu vrstvu a nádoba se pak snadněji odírá +o(

ODPOVĚDĚT
Michal S. (Šikovné tlapky) ID 211598, mimibazar.cz/sikovnetlapky (3.6.2014, 9:06)
mě si nikdy v pekárně nepovedla, nezhoustla, neívm proč,a ještě bylo všechno zapatlaný a postříkaný +o(

ODPOVĚDĚT
Štěpánka N. (štěpánka.) ID 50868, mimibazar.cz/stepanka (3.6.2014, 8:44)
Zrovna včera jsem dělala v pekárně a je hustá. Používám Gelfix (2.1 nebo 3:1) a přesně podle návodu na obalu, tzn. Gelfix smíchám se 2 lžicemi cukru a přidám do jahod v pekárně. Zbytek cukru přidám tak 20 minut před koncem programu. Vůbec si toho nevšímám a je nádherně hustá (Y). Hned jsme ochutnali ,-) :-p

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (Ciconia) ID 343360 (3.6.2014, 8:44)
Tak asi to nebudu riskovat a udělám ji v hrnci. Díky.

ODPOVĚDĚT
Jitka K. (kalafunka3) ID 119508 (3.6.2014, 5:49)
Taky jsem se vrátila k vaření marmelád v hrnci. Já nevim proč, ale nějak mi to z toho hrnce líp chutná. Marmelády dělám úplně obyčejně. 6elírovací cukr plus ovoce. Naše zlatá babička ta dává jen cukr a možná trochu kyseliny citr a má marmelády vždy senzační. Už se těším co nám zasejc navaří ^o)

ODPOVĚDĚT
Marcela Š. (Macek70) ID 15624, mimibazar.cz/macek70 (2.6.2014, 21:51)
Soňo,dělala jsem marmeládu vloni v pekárně a vrátila se znovu ke klasice....k hrnci (smich). Marmeláda mi ve sklenicích nezhoustla,musela jsem všechnu marmeládu vylít do hrnce a znovu povařit....odpařila se přebytečná tekutina a opět jsem jí měla krásně tuhou. Dělala jsem jí podle příručky k pekárně....bohužel už nevím jak.

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (Ciconia) ID 343360 (2.6.2014, 21:56)
Tak to je dobré, a já myslela, že v pekárně to bude pohodička *-). Tak to jsem zvědavá co poradí ostatní. Nakonec to budu muset udělat jako Vy ,-)

ODPOVĚDĚT
Marcela Š. (Macek70) ID 15624, mimibazar.cz/macek70 (2.6.2014, 22:33)
Třeba to jen neumím :^),sice to bylo v pekárně bez práce,ale potom....znovu mytí skleniček a té práce navíc. Raději už dělám klasicky :-).

ODPOVĚDĚT