Hovězí z kýty - co uvařit?
Prosím, jaké máte oblíbené jídlo z kovězí kýty. Již mám nakrájené na kostky. Nevím, jestli zkusit na víně se švestkami (omáčku). Ještě jsem vařit s vínem nezkoušela (nejsme zrovna vinaři a bojím se chuti yby nebylo trpké:-)) Moc děkuji za rady ! Krás
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Eva F. (Adélka+Terezka) ID 24072 (21.6.2014, 13:25)
na česneku s br. knedlíkem, to hned doma zmizí (Y)

ODPOVĚDĚT
Radka T. (Radulína 1) ID 260780 (21.6.2014, 10:31)
Markét, jestli máte již maso nakrájené na kostky, tak ho udělejte na česneku (Y). Základ: osmažit cibuli do zlatohněda, na to dát kostky masa, osolit, opepřit, přidat prolisované cca 4 stroužky česneku a po chvilce restování podlít vodou, přiklopit a šoupnout do trouby a péct přikryté poklicí na 250 stupňů doměkka. Občas podlévat a když je maso měkké, přidám ještě další 3 stroužky česneku a zahustím hladkou moukou. Ujišťuji Vás, že je to obrovská mňamka (zajic) (Y). Jako přílohu buď bramborový knedlík, nebo uvařený brambor a k tomu ještě špenát :-)

ODPOVĚDĚT
Markéta H. (Dehy) ID 208185 (21.6.2014, 12:26)
HM, na to musí taky přijít řada. Jsem do česneku (L) Děkuji

ODPOVĚDĚT
Radka T. (Radulína 1) ID 260780 (21.6.2014, 21:21)
Zkuste, je to opravdu velká dobrota (L) (hello)

ODPOVĚDĚT
Olga B. (Michellinka) ID 169408, mimibazar.cz/michellinka (21.6.2014, 9:44)
Z jakéhokoliv lepšího hovězího bych udělala rozlítaný ptáčky. Včera jsem viděla u nás v hospodě nabídku a dostala jsem na ně hroznou chuť. S rýží, ale my radši s knedlíkem. (zajic)

ODPOVĚDĚT
Markéta H. (Dehy) ID 208185 (21.6.2014, 12:25)
Občas dělávám, děkuji za připomenutí (Y)

ODPOVĚDĚT
Radka M. (dobi_66) ID 288806, mimibazar.cz/dobi-66 (21.6.2014, 8:50)
Na víně má specifickou chuť, já osobně až tak moc nemusím. Dělala jsem na pivě, na netu určo najdete recept. Ale nejraději peču na bylinkách celý kus a pak krájím na plátky. (Y)

ODPOVĚDĚT
Markéta H. (Dehy) ID 208185 (21.6.2014, 12:24)
tak to musím někdy na bylinkách zkusit. Na pivě by mi to neprošlo, páč manžel pivo nesnáší ,-) ,-) ,-) A já bych si dala

ODPOVĚDĚT
Radka M. (dobi_66) ID 288806, mimibazar.cz/dobi-66 (21.6.2014, 13:20)
Pekla jsem stejně jako jehněčí :-). Na másle zpěněná cibule na větší kusy, na tom osmahnout maso a přihodit tymián - rozmarýn - majoránka - stroužek česněku, pekla jsem pomalu nejdříve přikryté a pak jen krapet odkryté. Pak krájet na tenké plátky a přelít výpekem. S pečenýma bramborama tuze dobrééé :-).

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 31112 (21.6.2014, 8:39)
Náš nejoblíbenější je sice z plátků masa, ale nevadí. Na cibulku na máslo dám orestovat osolené a opepřené maso, na to na kolečka mrkev (2) a petržel (1) a asi lžičku sladké papriky, orestuji, podleji a dusím. Když je maso měkké, vyjmu ho, šťávu a zeleninu rozmixuji jako na svíčkovou a je-li třeba trochu dohustím moukou a provařím. Může se přidat houbové koření či sušené předem namočené houby (to mám nejraději) a provařit. Omáčka má výbornou chuť a není hutná, já bych se toho užrala ,-). Je možné dochutit třeba kouskem bujonu, ale většinou nedávám, jak kdy. Nejraději máme s rýží, ale hodí se i těstoviny a vlastně i brambory. Budu dělat zrovna zítra.

ODPOVĚDĚT
Markéta H. (Dehy) ID 208185 (21.6.2014, 12:23)
Děkuji Zuzi, už je v papiňáku, tak jsem zvědavá. Určo bude výborný (jidlo) Pamatuji si, že jsem něco takového dělala holkám když byly ještě batolata bez papriky a vařené dohromady s bramborami. A mě to chutnalo. Jen jsem na to nějak zapoměla. ,-)

ODPOVĚDĚT