VIŠŇOVÝ KOMPOT
Holky jak děláte višňový kompot ? V loni se mi zkazil jahodový džem ,jakoby zešednul neměl vůbec barvu a zkvasil a nevím proč ..Už se bojím něco dělat..kyselina citrónová se dává pro udržení barvy ? Děkuji !!!!
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (5.7.2014, 13:39)
Dejte nahoru lžičku rumu a tu kyselinu citronovou oboje konzervuje (Y)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 41508 (5.7.2014, 12:46)
(H)kysealina citronová je jako konzervant (H)

ODPOVĚDĚT
Zdenka D. (filidr) ID 250820 (5.7.2014, 11:29)
ano, čistota především, ale také záleží, kde skladujete, když máte dobrý sklep s 5 stupni, to je paráda, tam se mi nikdy nic nezkazilo, teď jsme v paneláku, teplý sklep, nemá cenu něco zavařovat.............

ODPOVĚDĚT
Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (5.7.2014, 17:57)
to neni pravda, pokud je zavařené dobře, vydrží i v teple. naši bydlí v paneláku, kompoty mají v kuchyni ve skříni a vydrží v pohodě spoustu let.

ODPOVĚDĚT
Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (5.7.2014, 11:24)
Iveto, já zase nevařím cukerný roztok. Vždy dám do sklenice ovoce, hodím lžíci cukru, dám trochu vody a nechám zavařit 80 °C/20 min.

Z marmelád používám přípravek 3v1 nebo 2v1. Kyselinu citr. nebo citronovou šťávu dávám jen podle typu ovoce, které želíruje míň.

A barvu mám vždy OK.

U višní ztrátu moc neřeším, spíše třešně poblednou.

ODPOVĚDĚT
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (5.7.2014, 14:00)
Do třešní jsem dala vanilkový cukr a trochu rumu byla bezvadná chut výborná (Y)

ODPOVĚDĚT
Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (upraveno 5.7.2014, 12:52)
kompot dělám tak, že svařím vodu s cukrem, ovoce naskládám do vymytých sklenic a zliji horkým cukerným roztokem a uzavřu dobře vymytrými a do sucha utřenými víčky a dám zavařit cca 20minut na 80st.
kyselinu citronovou do kompotů nedávám
Do marmelád a džemů dávám trošku kyseliny - ona zvýrazní chuť zavařeniny
nikdy se mi nic nezkazilo - důležité je sklenice i víčka dobře vymýt a víčka utřít do sucha a hrdlo sklenice musí být čisté ,aby víčko dobře chytlo. Když naliji zavařeninu do sklenic zavíčkuji a otočím dnem vzhůru a nechám dokud nevychladne.

ODPOVĚDĚT
Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (5.7.2014, 17:58)
víčka neutírám, dávám mokrá a nikdy se mi nic nezkazí

ODPOVĚDĚT