Recept z rajčat?
Prosím co děláte do skleniček na zimu z rajčat? Jak děláte protlak nebo zavařujete rajčata ap?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 8 komentářů
Irena R. (Ramirča) ID 223751 (8.8.2014, 18:00)
já rajčata spařím,sloupnu slupky,maličko posolím a napěchuji do skleniček.Zavařím 80°C/15min. nebo si je přidám do leča když dělám..
Dělala jsem i kečup.Do něho jsem sloupnutá mixovala a vařila a dala trochu soli a na litr asi 20dkg cukru a potom ještě sterilovala a nekazilo se..jenže již nemám plantáže ale zahrádečku a to sníme čerstvé mišmaš co dělá manža ajá v šopském salátě a s těstovinami..

ODPOVĚDĚT
Věra K. (VěrkaK.) ID 273671 (6.8.2014, 21:55)
Napěchuji pořádně do sklenic, malá vcelku, velká rozkrojím, klidně na čtvrtky,zavařím jen chvilku, jen co chytí víčka. V zimě pak na rajskou omáčku. Vyklopím na lehce osmahnutou cibulku, podusím, ochutím, pak přepasíruju přes cedník a zahustím. Výborná. Věra.

ODPOVĚDĚT
Ivana M. (Yff 63) ID 514248 (5.8.2014, 21:20)
Nadbytek rajčat rozvařím, aby se zmenšil objem. Trochu osolím a zavařím do sklenic. Spotřebuju hlavně na rajskou omáčku. Ta z domácích rajčat je taková kyselejší a my se jí můžeme užrat.

ODPOVĚDĚT
Gábina O. (optometristka) ID 322795 (5.8.2014, 19:59)
rozpulit dat na plech pokapat olivovym olejem posypat soli a dat vetvicky tymianu a pect na 170 aspon dve tri hodky potom naskladat do sklenic zavrit otocit dnem vzhuru a nechat vychladnout nekazi se a daji se pouzit vsude (testoviny, polevka, maso atd)

ODPOVĚDĚT
Šárka B. (shachme) ID 394406 (5.8.2014, 21:10)
to zni dobre. jakou maji mit konzistenci? 2 nebo 3 hodky je docela rozdil. Predem diky za odpoved.

ODPOVĚDĚT
Gábina O. (optometristka) ID 322795 (7.8.2014, 14:24)
zustavaji v celku a zmensi svuj objem (urcite nebudou kasovita) delam podle oka , protoze jsem nekam zalozila recept , ale myslim ze byl v apetitu Gabina

ODPOVĚDĚT
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (5.8.2014, 18:49)
Nechala jsme to vyjet uplně nahoru teploměr a vypla ,-)
dcera to dáva to lazaní a na ty jejich rychlovky

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 20487 (5.8.2014, 18:26)
Já rajčata nejím,ale kolegyně dělá marmeládu a nemůže si ji vynachválit (F)

ODPOVĚDĚT
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (5.8.2014, 15:55)
rozpulila dala do sklinek sterilovala ,podusit kečup rajsky protlak nebo jen vyusit štávu dokoupit papriky na lečo :-)

ODPOVĚDĚT
Petra K. (Fixi) ID 323519, mimibazar.cz/fixi (5.8.2014, 17:02)
A na kolik stupňů a jak dlouho sterilizujete?

ODPOVĚDĚT
Zdena K. (zdenakucerova) ID 17869 (5.8.2014, 15:41)
Nezavařuji...mrazím...stejně velká rajčata umyji, usuším, dám do sáčku zamrazit...používám do polévek , na omáčky. Nebo je pokrájím, rozvařím, rozmixuji, mírně osolím, přecedím a šťávu zavařím jako základ na polévku nebo omáčku

ODPOVĚDĚT
Alena V. (Vidy) ID 403512 (5.8.2014, 16:14)
Taky tak :-)

ODPOVĚDĚT