Prosím co děláte do skleniček na zimu z rajčat? Jak děláte protlak nebo zavařujete rajčata ap?
| Irena R. (Ramirča) ID 223751 (8.8.2014, 18:00) | já rajčata spařím,sloupnu slupky,maličko posolím a napěchuji do skleniček.Zavařím 80°C/15min. nebo si je přidám do leča když dělám.. Dělala jsem i kečup.Do něho jsem sloupnutá mixovala a vařila a dala trochu soli a na litr asi 20dkg cukru a potom ještě sterilovala a nekazilo se..jenže již nemám plantáže ale zahrádečku a to sníme čerstvé mišmaš co dělá manža ajá v šopském salátě a s těstovinami..
ODPOVĚDĚT |
|
Věra K. (VěrkaK.) ID 273671 (6.8.2014, 21:55) | Napěchuji pořádně do sklenic, malá vcelku, velká rozkrojím, klidně na čtvrtky,zavařím jen chvilku, jen co chytí víčka. V zimě pak na rajskou omáčku. Vyklopím na lehce osmahnutou cibulku, podusím, ochutím, pak přepasíruju přes cedník a zahustím. Výborná. Věra.
ODPOVĚDĚT |
|
Ivana M. (Yff 63) ID 514248 (5.8.2014, 21:20) | Nadbytek rajčat rozvařím, aby se zmenšil objem. Trochu osolím a zavařím do sklenic. Spotřebuju hlavně na rajskou omáčku. Ta z domácích rajčat je taková kyselejší a my se jí můžeme užrat.
ODPOVĚDĚT |
|
Gábina O. (optometristka) ID 322795 (5.8.2014, 19:59) | rozpulit dat na plech pokapat olivovym olejem posypat soli a dat vetvicky tymianu a pect na 170 aspon dve tri hodky potom naskladat do sklenic zavrit otocit dnem vzhuru a nechat vychladnout nekazi se a daji se pouzit vsude (testoviny, polevka, maso atd)
ODPOVĚDĚT |
| Šárka B. (shachme) ID 394406 (5.8.2014, 21:10) |
to zni dobre. jakou maji mit konzistenci? 2 nebo 3 hodky je docela rozdil. Predem diky za odpoved.
ODPOVĚDĚT |
| | Gábina O. (optometristka) ID 322795 (7.8.2014, 14:24) |
zustavaji v celku a zmensi svuj objem (urcite nebudou kasovita) delam podle oka , protoze jsem nekam zalozila recept , ale myslim ze byl v apetitu Gabina
ODPOVĚDĚT |
|
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (5.8.2014, 18:49) | Nechala jsme to vyjet uplně nahoru teploměr a vypla dcera to dáva to lazaní a na ty jejich rychlovky
ODPOVĚDĚT |
|
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 20487 (5.8.2014, 18:26) | Já rajčata nejím,ale kolegyně dělá marmeládu a nemůže si ji vynachválit
ODPOVĚDĚT |
|
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (5.8.2014, 15:55) | rozpulila dala do sklinek sterilovala ,podusit kečup rajsky protlak nebo jen vyusit štávu dokoupit papriky na lečo
ODPOVĚDĚT |
| | Petra K. (Fixi) ID 323519, mimibazar.cz/fixi (5.8.2014, 17:02) |
A na kolik stupňů a jak dlouho sterilizujete?
ODPOVĚDĚT |
|
| Zdena K. (zdenakucerova) ID 17869 (5.8.2014, 15:41) | Nezavařuji...mrazím...stejně velká rajčata umyji, usuším, dám do sáčku zamrazit...používám do polévek , na omáčky. Nebo je pokrájím, rozvařím, rozmixuji, mírně osolím, přecedím a šťávu zavařím jako základ na polévku nebo omáčku
ODPOVĚDĚT |
| Alena V. (Vidy) ID 403512 (5.8.2014, 16:14) |
Taky tak
ODPOVĚDĚT |
|