Zavařování masa na dovolenou - SOS
AHoj, vím, že je to stokrát omílané téma - zavařování masa na dovolenou. Jasně, když pominu to že se můžeme najíst v restauraci, tak bych si přece jen chtěla nějaké to maso zavařit. více v koment.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Jana J. (Odry7) ID 53125 (upraveno 14.7.2015, 15:00)
.

ODPOVĚDĚT
Katka V. (Alaya) ID 393434 (13.7.2015, 11:37)
ten řezník by měl zavřít krám a obvinit ho z pokusu o vraždu, maso se musí zavařovat nadvakrát a docela dlouho, to se nedá zavařovat jako kompot

ODPOVĚDĚT
VLASTA H. (VAJAJ) ID 245784 (8.8.2014, 9:56)
(hello)Zavařuju si taky maso každý rok ,-)jak se psalo níže,taky dávám do sklenic se šroubem-vařím 1,5h.Letos jsem pekla jehněčí-na pánvi čínu kuřecí prsa ,jen solím-játra kuřecí ty jsem dělala letos poprvé a dobrota ,na místě jsem je dodělla na medu k tomu rýže a rajčatový salát a chlapi hrče za ušima (Y)pak kuličky z mletého masa-k tomu rychlá ,,rajská,, z rajčatové štávy k tomu těstovinyvepřové na kostky na kmíně-chlapovi bůček-kuřecí stehenní.
Vyhovuje mi to tak,pak jen ohřeju dochutím a někdy zahustím ,přílohu a je :-)hotovo otázka 20ti minutek.
S tou zeleninou nevím :-$raději bych přidala až na místě,jednak bych měla strach z kysnutí a jednak by byla myslím blemcavá :-$Pěknou dovolenou (L)

ODPOVĚDĚT
Radka H. (radkaaa) ID 95559 (8.8.2014, 9:30)
Bych se na to vykašlala......... vážně ,-) Kolik tím ušetříte? Čas strávený doma prací, pak nervy, jestli to nebude zkažený.... a na dovolené budete jíst něco, na co nebute mít chuť :^) +o( Nazavařuji a nikdy nebudu.... pokud jedete do civilizace, kousek masa koupíte, nebo prostě uděláte rizoto z konzervy..... nebo špagety .... je jiných alternativ, než riskovat zavařování (H)

ODPOVĚDĚT
Radka M. (anenat) ID 358304 (8.8.2014, 22:04)
(Y) (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
lucie buskova (sramkova) ID 26869, mimibazar.cz/sramkova (8.8.2014, 9:34)
Děkuji, to je asi na každém z nás, jak se rozhodneme. Já se ptala jak na to, ne proč nedělat. Ale děkuji za Vás názor.

ODPOVĚDĚT
Stepanka S. (stepik57) ID 206528 (8.8.2014, 9:28)
Luci, zavařuji již několik let do sklenic se šroubováním a víčky na maso/koupené v domácích potřeáchú. Normálně uvařím/upeču jídlo, nacpu do sklenic a 2 hodiny zavařuji v hrnci s pokličkou, kde je vody asi tak do půlky těch sklenic-drží to. Dělám třeba kuřecí stehna upečená v troubě, pečené vepřové,ale i maso mleté na špagety zavařím, uzené, omáčky /ty zauštuju až na místě/. Dělala jsem i polévky s domácíma nudlema, ale ty byly po tom zavařování uplně na sranděru

ODPOVĚDĚT
lucie buskova (sramkova) ID 26869, mimibazar.cz/sramkova (8.8.2014, 9:23)
jsme zvyklí jíst lehké jídla jako rizota, těstoviny, kuskus - většinou s kuřecím masem, protože děti vepřové moc nemusí. Je možné maso uvařit i se zeleninou (jen nezahušťovat, jak se píše) a zavařit pak ve sklenici? Nezkazí se zelenina? Nebude rozvařená (po hodině zavařování)? nebo ji dát k masu syrovou, pak zavařit? nebo nedávat vůbec? *-) *-) *-). Doma mám jen sklenice se závitem, tak ty snad risknu, ale nikdy jsem to nedělala, mám z toho trošku nervy :-$ :-$

ODPOVĚDĚT