Nejlepší recepty na českou klasiku - help!!
holky přijede mi rodina ze zámoří a já se potřebuji blýsknout. Máte některé the best recepty na echt českou kuchyni. Svíčková,rajská,ledvinky,plátky na houbách aj. dobrůtky.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 12 komentářů
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 427684 (12.8.2014, 8:31)
Svíčkovou dělám podle kluků v akci a vždycky se olizujeme až za ušima :-)

ODPOVĚDĚT
Lena P. (gregorekp) ID 275158 (11.8.2014, 21:53)
asi jsem divna, ale mne by udelal radost I obycejny cesky rohlik :-D

ODPOVĚDĚT
Marie H. (bekorka) ID 378618, mimibazar.cz/bekorka (11.8.2014, 9:56)
Já bych volila také dle toho, jaké máte možnosti. Klasický vývar, určitě knedlo vepřo zélo ( klidně i dva druhy knedlíků - houskové a bramborové ) , nebo pokud je možnost, tak čerstvý pstruh, tady je příprava naprosto jednoduchá a velmi rychlá, k němu nějaký dobrý salát a pečivo ( může být i domácí pečené ) dezert? Buchty, nebo štrůdl. Pokud je možnost, tak rybu přímo ze sádek a maso od kvalitního řezníka a pak i obyčejné jídlo se změní v pohádku. :) Jinak pokud by jste chtěla, pošlete mi email a já Vám naskenuji recepty od Romana Vaňka z knížky Poklady české kuchyně. :) A jinak nebojte, to určitě dopadne na jedničku. (L)

ODPOVĚDĚT
Lucie V. (Lucie-Anna) ID 94955, mimibazar.cz/lucie-anna (11.8.2014, 9:17)
Když přijede sestra z USA, tak chce vždycky bramboráky, ovocné knedlíky a hlavně něco s mákem...

ODPOVĚDĚT
Alena K. (YILAN) ID 279703 (11.8.2014, 7:42)
varila bych normalni, bezne jidlo, ktere vim, ze uvarit umim a ktere mi chutna, urcite bych se nepoustela do cizich, mnou nevyzkousenych receptu, ktere podle majitelek sice muzou byt ty "nejuzasnejsi" na svete, ale u nas by je nikdo nejedl +o(

ODPOVĚDĚT
Miroslava R. (mirka233) ID 252815 (11.8.2014, 6:41)
*-)předpeč si linecký do mražáku,tím nic nezkazíš..stejně jako košíčky jako polotovar - pak jenom naplnit.. (hello) (hello)..a tady máš pro inspiraci.. http://www.mamincinyrecepty.cz/hrnickove-bez-vazeni

ODPOVĚDĚT
Pavlina K. (Paluna) ID 283192 (11.8.2014, 21:37)
Já se, prosím, optám, jak na ty košíčky, když je upeču, zamrazím, tak kdy je tak vyndaváte a plníte, aby byly (Y) (Y) (Y) Moc děkuji Pavlína

ODPOVĚDĚT
Miroslava R. (mirka233) ID 252815 (12.8.2014, 6:45)
*-)košíčky z lineckého těsta peču klidně 3 měsíce do zásoby- v mražáku vydrží..takže z vánočního pečení si nechám na Velikonoce..stačí den dopředu vytáhnout a plnit - krémem,ovocem,naslano třeba paštikovou nebo šunkovou pěnou... (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Jarmila K. (kojal) ID 55683, mimibazar.cz/kojal (10.8.2014, 22:25)
(Y) Kynuté knedlíky se švetkama, nebo borůvkama. |:o)

ODPOVĚDĚT
Michaela Č. (Čutice) ID 228043, mimibazar.cz/cutice (10.8.2014, 22:00)
Vdolky s tvarohem, jo a koupila bych kvalitní špekáčky, rozdala bodla a udělala jim čuďar s čerstvým chlebem a vychlazenou plzní...to jistě za mořem nemají ,-)

ODPOVĚDĚT
Martina S. (tinas1) ID 23742 (11.8.2014, 8:18)
Míšo,
buřty nemají,ale jejich jídlo je poněkud jiné kvality,než to naše. Já nestíhala mrkat na to co se u nich dostane v obchodech a v jaké kvalitě. švagrová má všechno bio a je báječná kuchařka,která běžně vaří i naší kuchyni. Je strašně šikovná a báječně se o nás starala,když jsme tam byli,tak bych jí to ráda oplatila. Vím,že jsou jídla,která se třeba u nich nejedí jako jsou ledvinky,protože je tam nekoupíš,tak jim uvařím to co mají rádi,ale tam si to nedají.
U nich koupíš třeba maso na hamburgry ani ho neochutíš a to maso je nádherně šťavnaté a chutné a u nás ať dělám co dělám je to vodou nasáklá břečka. Jedině snad,když si člověk připlatí a fakt koupí v Marku ty drahé Argentinské steaky,tak se to dá jíst.

ODPOVĚDĚT
Michaela Č. (Čutice) ID 228043, mimibazar.cz/cutice (11.8.2014, 8:29)
Zkuste nějakého soukromého chovatele dobytka, treba prodava maso. Myslela jsem to tak ze my jsme jediný národ ktery takto peče uzeniny nad ohněm...
Jinak verim ze tam je to jiné. My treba kupujeme v Bille grilovaci omáčky Stubbs, jsou z Texasu a ta chuť se proste neda treba s českou Vitanou porovnat. Jestli budete delat nejake takové maso určo si je nakupte je to fakt o necem jiném. Maji marinady i omáčky...

ODPOVĚDĚT
Markéta K. (Franzovka) ID 280269, mimibazar.cz/franzovka (10.8.2014, 21:04)
Vše níže uvedené a určitě pečený bůček s čerstvým chlebem a okurkou, koblihy nebo lívance, zelňačka, šišky s mákem. Nej recepty najdete ve Vaňkově kuchařce Poklady české kuchyně.

ODPOVĚDĚT
Martina S. (tinas1) ID 23742 (10.8.2014, 21:02)
Prosím o konkrétní recepty na vyzkoušené dobroty. Děkuji. Ráda bych je dobře pohostila a neuřízla si ostudu. :-D
Mám tři týdny,abych to natrénovala. :-)

ODPOVĚDĚT
Zdena K. (zdenakucerova) ID 17869 (10.8.2014, 21:16)
Uvařila bych tak jak běžně vaříte... budete testovat super recept a jako na potvoru se něco pokazí ,-)...jídla jsou popsaní níže...jako zákusek klidně bábovku, buchty, roládu, koláče...nebo vybrat nějaké vánoční cukroví *-)

ODPOVĚDĚT
Marcela W. (marcuska) ID 42299, mimibazar.cz/marcuska (10.8.2014, 21:01)
Polévka s játrovými knedlíčky, vepřo-knedlo-zelo, řízek nebo smažený kapr s brsalátem, španělský ptáček, bramboračka, štrůdl, buchty, ovocné knedlíky, bramboráky, guláš s knedlíkem. To jen co mě nahonem napadlo.

ODPOVĚDĚT
Markéta N. (zey) ID 89033, mimibazar.cz/zey (10.8.2014, 20:56)
svíčkovou dělám podle tohoto recuptu a mňam: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=73291

ODPOVĚDĚT