Máme hodně rajčat na zahrádce a chtěla bych z nich něco udělat doporučíte mi nějaký dobrý recept prosím?
| Markéta H. (Zamie) ID 88816 (18.8.2014, 8:49) | Suším a suším, pak naložím do oliv. oleje s bylinkama (co zahrada dá) a pak se po nich můžu utlouct Jen tak s Hermelínkem....
ODPOVĚDĚT |
| | Alena L. (adamito) ID 435804 (18.8.2014, 9:01) |
mohla by som poprosiť postup je možné ich sušiť aj v sušičke ovocia vďaka
ODPOVĚDĚT |
| | | Markéta H. (Zamie) ID 88816 (18.8.2014, 10:27) |
Všechny postupy jsem vyčetla jen tady na mmb Suším v sušičce, od rána do noci.... Doporučuji po dobu sušení nevypínat - jak jsem udělala pauzu, rajčata zplesnivěla. Později jen přehazuju patra, sušší nahoru... Zkuste
ODPOVĚDĚT |
| | | | Alena L. (adamito) ID 435804 (20.8.2014, 17:16) |
ďakujem,vyskúšam
ODPOVĚDĚT |
|
Renata N. (renicz) ID 481587 (16.8.2014, 12:45) | pečená rajčata podle Hanky Michopulu
ODPOVĚDĚT |
| Klára C. (abril) ID 89950, mimibazar.cz/abril (17.8.2014, 22:57) |
zavařujete ještě potom nebo ne? děkuji K....
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana M. (Any M.) ID 509338, mimibazar.cz/anym (15.8.2014, 20:18) | U nás táta navaří několik hrnců rajčatové majdy - je to omáčka v italském stylu s bazalkou, chili, cibulí a paprikami (těch ne moc, jen pro chuť), to vše do hrnců, obvykle vaří na třech hořákách na jednou a každá je vždy trochu jiná pak to u nás pár hodin vypadá jak v alchymistický laboratoři - nakonec se to propasíruje nebo rozmixuje, naplní do krabiček a zamrazí (pokud nemáte maxi mrazák jako my, zavaříte) - v zimě se to dává na těstoviny, je z toho vynikající omáčka k fazolím, mletému masu, plněným paprikám atd. je to i naprosto luxusní jako základ na pizzu
ODPOVĚDĚT |
| Lenka M. (LenkaMateju) ID 40762 (15.8.2014, 21:35) |
Prosim o recept. Vypada to zajimave
ODPOVĚDĚT |
| | Lucie O. (wošouch) ID 170806 (15.8.2014, 22:07) |
Mohu také poprosit o receptík. Do zprávy. Děkuji.
ODPOVĚDĚT |
| | Jitka M. (mikitka5) ID 160484 (15.8.2014, 20:43) |
a nějaký přesný recept by nebyl?
ODPOVĚDĚT |
| | | Jana M. (Any M.) ID 509338, mimibazar.cz/anym (16.8.2014, 10:21) |
Bohužel bez receptu, u nás se nikdy podle receptů nevaří jen podle momentální chuti a nálady - vím, že táta začíná tím, že rajčata spaří, oloupe, nakrájí si cibuli a česnek, očiští chilli papričku tu dává jednu na 6 litrový hrnec, na olivovým oleji osmahne cibulku s česnekem, pak tam jdou rajčata, paprička a bazalka,případně tam dává i vyvařit normální papriku pro chuť, vaří až se mu z toho udělá hustá majda, pak jí propasíruje, vedle v hrnci nechá rozpustit cukr a ten přes sítko zamíchá do omáčky a je hotovo
ODPOVĚDĚT |
|
michaela g. (pipinka123) ID 423831 (15.8.2014, 20:18) | už několik let dělám rajčatovo-jablečnou marmeládu. Je nejlepší ze všech marmelád
ODPOVĚDĚT |
|
| Zuzana M. (Miky04) ID 477641, mimibazar.cz/miky04 (15.8.2014, 19:35) | Mamča zkoušela ten rajčatový džem,co nedávno dělal L.Hruška na Nově. Dělala to jen z půlky dávky a jelikož to nebylo vůbec špatné chystá se na celou dávku. Jestli chodíte na houby je výborná houbová pomázánka na tousty do rizota apod. patří tam také rajčata a sterilované vydrží na dlouho, pokud tedy hned nesníte, já to musím doma hlídat
ODPOVĚDĚT |
|
| Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (15.8.2014, 18:04) | My jich teď strašně moc sníme čerstvých, protože domácí jsou vynikající, mimo sezónu v obchodě skoro nekupuji, nedá se to jíst, max. ještě cherry. Jinak dělám dušená rajčata ke špagetám, rajskou (polívku i omáčku) často lečo, to máme všichni rádi, no a když už jsem jimi jo zavalená, tak zavařím, buď lečo nebo celá loupaná rajčata v nálevu. Ale zavařuju nerada.
ODPOVĚDĚT |
|
| dana n. (danca60) ID 403468 (15.8.2014, 17:34) | Já když nevím, co s nimi a mám jich hodně, tak je oloupu, nakrájím a šupnu do mrazáku. V zimě jako když najdete
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana J. (j.anis) ID 138500, mimibazar.cz/janis (15.8.2014, 18:59) |
Jak dlouho vám vydrží ve sklenkách ta směs?
ODPOVĚDĚT |
| | Lenka P. (elfivila P.) ID 382913 (15.8.2014, 21:55) |
našla sem jednu skleničku od předloňska a je úplně v pohodě....mám dané ve špajzu kde je celkem chladno....je to super a hlavně používám tam kam bych dala česnek a třeba ani nedala rajčata....má to široké využití....a hlavně se nezavařuje
ODPOVĚDĚT |
| | | Jana J. (j.anis) ID 138500, mimibazar.cz/janis (21.8.2014, 17:43) |
Dobrý den, směs jsem dělala a po dvou dnech se mi na spodku sklenice oddělila voda od směsi.Dělá vám to taky nebo jsem udělala něco špatně?
ODPOVĚDĚT |
| | | | Lenka P. (elfivila P.) ID 382913 (21.8.2014, 22:08) |
stalo se mi to jedné skleničky z velké várky....jinak ne, ale byla v pořádku akorát sem ji promíchala a dávala sem do guláše...
ODPOVĚDĚT |
|
| Jeaneta B. (ZANYSHOP) ID 6386, mimibazar.cz/ZANYSHOP (15.8.2014, 16:00) | Již třetím rokem dělám koncentrát na rajskou omáčku, je opravdu super. A během roku pouze vyleji do hrnce, naředím a zahustím. Do 15 minut je výborná rajská omáčka na stole taky jsem dělala kde co, když byla úroda, ale nyní nejdříve toto a pak až další..... http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=132298
ODPOVĚDĚT |
|
| Petra Č. (PeťulaČad) ID 313467, mimibazar.cz/petulacad (15.8.2014, 15:13) | dělám kečup a sugo, pokud chcete, pošlu Vám recept
ODPOVĚDĚT |
| | Vlaďka C. (dvladka) ID 1058, mimibazar.cz/dvladka (16.8.2014, 13:53) |
Také bych prosila o Rp. na Sugo. Děkuji.
ODPOVĚDĚT |
| Hana A. (Ahanka) ID 286262 (16.8.2014, 7:10) |
Mohu poprosit o recept na Sugo??? děkuji hankaadamec@seznam.cz
ODPOVĚDĚT |
| Jana J. (j.anis) ID 138500, mimibazar.cz/janis (15.8.2014, 18:55) |
Můžu vás poprosit o recepty
ODPOVĚDĚT |
| | Marta T. (atrama) ID 51645 (15.8.2014, 16:15) |
já bych byla taky ráda za receptíky
ODPOVĚDĚT |
|
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (15.8.2014, 15:01) | kečup,rajsky protlak, dát do sklinek sterilovat,lečo ,do mrazáku i sušit
ODPOVĚDĚT |
|
| Zdeněk R. (teta Evílie) ID 323871, mimibazar.cz/tetaEvilie (15.8.2014, 14:54) | My děláme domácí kečup,máme celkem velkou spotřebu a domácí nám chutná a je to bez konzervantů
ODPOVĚDĚT |
|