| Zdeněk R. (teta Evílie) ID 323871, mimibazar.cz/tetaEvilie (26.8.2014, 13:32) | Markétko,můj chlap z něj dělá výborné víno,jestli chcete,zeptám se na recept
ODPOVĚDĚT |
| | Markéta H. (xlmakrela) ID 54948, mimibazar.cz/xlmakrela (28.8.2014, 20:34) |
Zdeni moc děkuji,ale víno dělat nebudeme
ODPOVĚDĚT |
|
| Irena R. (Ramirča) ID 223751 (25.8.2014, 12:07) | já dělala marmelády.Podle návodu na gelfixu 2+1 a vydrží a jsou do chuti borůvek..Ty jsem marmeládovala kdysi na horách..jinak nic neděllám.Z květů děláme šťávy,ale květy již nejsou takže kroom marmelády neporadím.
ODPOVĚDĚT |
| | Markéta H. (xlmakrela) ID 54948, mimibazar.cz/xlmakrela (28.8.2014, 20:34) |
já taky udělala marmeládu
ODPOVĚDĚT |
|
| Helena B. (Gosha) ID 67250, mimibazar.cz/gosha (25.8.2014, 11:42) | Markétko taky dělám likér, ale to by asi nebylo pro kluky to pravé
ODPOVĚDĚT |
| | Markéta H. (xlmakrela) ID 54948, mimibazar.cz/xlmakrela (28.8.2014, 20:33) |
ahoj no třeba by pak spali jak šípkové Růže
ODPOVĚDĚT |
|
| Soňa N. (fearold) ID 136975 (24.8.2014, 18:57) | Já dělám sirup na zimu na kašel a chřipku: bezinky odšťavním v odšťavňovači, šťávu povařím v hrnci, prosladím a hotovo. Jen otočím víčky dolů, aby se chytla víčka . Když je pak člověk nachlazený, užíváme po lžičkách 3x denně.
ODPOVĚDĚT |
| | Barbora S. (barborka2010) ID 321592 (25.8.2014, 7:28) |
Můžu se zeptat jaký poměr cukru? Děkuji
ODPOVĚDĚT |
| | | Soňa N. (fearold) ID 136975 (26.8.2014, 12:21) |
Dávám na litr šťávy cca 1,5 kg cukru. Pak dám na 5 litrů šťávy už s cukrem 5 dkg kyseliny citronové,nebo šťávu ze 2 citronů. Povařím ještě cca 5 minut a hotovo.
ODPOVĚDĚT |
| | Markéta H. (xlmakrela) ID 54948, mimibazar.cz/xlmakrela (24.8.2014, 21:25) |
moc děkuji, něco takového jsem měla na mysli a nezkazí se vám to?
ODPOVĚDĚT |
| | | Soňa N. (fearold) ID 136975 (26.8.2014, 12:23) |
Markétko, zapomněla jsem napsat, že na O,5 litru šťávy z bezinek přidávám 0,4 l vody, s tou to pak vařím. Psala jsem ještě níž Báře - na litr šťávy 1,5 kg cukru a na 5 litrů šťávy už s cukrem přidám šťávu ze 2 citronů nebo 5 dkg kys.citronové. Omlouvám se, nějak mi to vypadlo,pokud jste uvařila už bez vody, nevadí, rozřeďte to po otevření převařenou vodou a nechte už v lednici.
ODPOVĚDĚT |
| | | Soňa N. (fearold) ID 136975 (24.8.2014, 21:39) |
Markét nezkazí, jak se to vaří, tak vařící to otočím a víčka se chytnou, cukr to konzervuje. Dělám do skleniček od oliv, zavřené mám ve spíži a po otevření už dávám do lednice.
ODPOVĚDĚT |
|
| Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (24.8.2014, 16:41) | Ahoj Markét, budu dělat letos poprvé džem a jinak dělám likér s kávou, ten je výýýborný
ODPOVĚDĚT |
| | Katka M. (nereida) ID 338916 (25.8.2014, 19:24) |
Táni a podělíš se o recept na ten likér,prosím
ODPOVĚDĚT |
| | | Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (25.8.2014, 22:41) |
Kači přesně jak píše níž Eliška, ale nedávám ani hřebíček, ani skořici.
ODPOVĚDĚT |
| | | | Katka M. (nereida) ID 338916 (26.8.2014, 4:54) |
Tak ho vyzkouším.Kdysi jsem u někoho chutnala ten likér a byl výborný.Hlavně ta chut kávy v něm byla zvláštní Jenom toho od štopkování se děsím.Zkusím to nůžkami
ODPOVĚDĚT |
| | | | | Jana K. (Krsja) ID 23105 (3.9.2014, 20:22) |
Super to jde odstopkovat vidličkou ...
ODPOVĚDĚT |
| | | | | Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (26.8.2014, 10:04) |
To jde celkem dobře, když jsou zralé, stačí to jen tak stáhnout z toho "hroznu" nemusí se úplně každá šťopečka, to se pak zcedí
ODPOVĚDĚT |
| | Markéta H. (xlmakrela) ID 54948, mimibazar.cz/xlmakrela (24.8.2014, 21:24) |
Ahoj, já dělala dneska tu marmeládu s jablky,ale ještě bych chtěla nějaký sirup na zimu, na neduhy
ODPOVĚDĚT |
|
Eliška K. (Betinkaa) ID 231629 (24.8.2014, 10:09) | dělám likér Bezinkový likér 2 lžičky mletá káva 1 l rumu 6 ks hřebíčku 2 balíčky vanilkový cukr 1,5 kg cukru 2,5 kg čerstvé bezinky 1 ks citron 1,5 lžičky mletá skořice Čisté, umyté a odštopkované bezinky dáme do hrnce. Zalijeme vodou tak, aby byly všechny bezinky pod hladinou. Dáme vařit. Připravíme si citron, který oloupeme od kůry, nakrájíme na plátky a zbavíme pecek. Pozor, pokud necháte pecky, šťáva zhořkne. Jakmile se začnou bezinky vařit, za stálé míchání přidáme kávu, necháme vařit 2 minuty a přidáme skořici, hřebíček a citron, necháme vařit 2 minuty a vypneme. Celou směs necháme den uležet na chladnějším místě. Šťávu přecedíme přes hadřík a z plodů se snažíme vymačkat také co nejvíce šťávy. Samozřejmě přes hadřík. Šťávu dáme vařit a přidáme cukr, který vaříme 5 minut a pak přidáme vanilkový cukr, který vaříme 2 minuty. Šťávu necháme zc
ODPOVĚDĚT |
| Eliška K. (Betinkaa) ID 231629 (8.9.2014, 19:14) |
zchladit, dáme rum.
ODPOVĚDĚT |
| Lenka N. (Lenek) ID 49031 (26.8.2014, 21:02) |
Dobrý večer, chtěla bych zkusit- kdy dáváte ten rum? děkuji Lenka
ODPOVĚDĚT |
| | Markéta H. (xlmakrela) ID 54948, mimibazar.cz/xlmakrela (24.8.2014, 21:23) |
děkuji už jsem udělala marmeládu a ještě bych chtěla udělat jednu dávku,ale nějakého sirupu na neduhy
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (24.8.2014, 9:40) | https://www.google.co.uk/webhp?rlz=1W1SNYW&ie=UTF-8&oe=UTF-8&gws_rd=sslq=recept+bezinkyq=recept+bezinky
ODPOVĚDĚT |
|
| Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (23.8.2014, 21:34) | dělám tuhle http://www.recepty.cz/recept/marmelada-z-bezinek-a-jablek-3214 a chutná jako borůvková a dělám z toho škvarkový koláč- skvělá dobrota a tento likér- všem moc chutná http://recepty.vareni.cz/dedeckuv-bezinkovy-liker/
ODPOVĚDĚT |
| | Markéta H. (xlmakrela) ID 54948, mimibazar.cz/xlmakrela (24.8.2014, 21:21) |
děkuji na tu marmeládu jsem taky dostala tip a už ji mám ve sklenicích
ODPOVĚDĚT |
|