Kosmetička
Dobrý den, zajímal by mne Váš názor a budu vděčná za jakýkoliv. Dlouhou dobu se snažím sehnat práci a bohužel se nedaří, je mi 33 a máme prostory téměř v centru města i se svým parkováním. Více v komentu
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (19.9.2014, 19:46)
Já si myslím, proč ne. Můj kamarád masér taky takto začínal, udělal si Rk, pak si zaplatil ještě další kurzy a přifařil se ke kadeřnici a pedikérce...proč ne, může to fungovat a kamarádky vám můžou přihrát klienty, u nás je sice kosmetiček jako psů ale myslím, že hodně ženských ocení, že můžou absolvovat vše pod jednou střechou. Jen vím, právě z příkladu toho kamaráda, že zpočátku dobré vztahy se dovedou pěkně přiostřit, tak na to bacha ale to ukáže až čas, protože přijdou krizové situace, stres, zezačátku to nebude jednoduché..každopádně si myslím, že jste mladá ženská a pokud vás to vyloženě nezruinuje, tak fandím každé snaze svou situaci nějak řešit a držím vám palce. (hello)

ODPOVĚDĚT
Petra R. (PetulkaRy) ID 193677, mimibazar.cz/petulkary (19.9.2014, 14:11)
Nejsem kosmetička, ani z oboru, ale přesně Vím co ve Vás hlodá, já to sama měla tak před pár lety s obchodem, chtěla jsem i nechtěla, pořád to ve mě sedělo, pak jsem to rozsekla, řekla jsem si nejde o život jdu do toho, vzala jsem si úvěr v bance, všechno zařídila, vyřídila, nakoupila, udělala, vyšperkovala, a obchod za půl roku zavřela, ale jsem za tuto zkušenost ráda, protože bych jistě ještě dnes seděla a říkala si co kdyby, takže jsem si to vyzkoušela, i když neúspěšně, ale jsem za to ráda, takže Vám radím jděte do toho, držím palce, štěstí přeje statečným (F)

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (Kutim) ID 259100, mimibazar.cz/kutim (19.9.2014, 12:07)
Já bych si dala velký pozor na vztahy s kamarádkami - abyste si po chvíli podnikání nelezly na nervy. Aby bylo přesně dáno kolik kdo získá, a kolik za prostory zaplatí. Bude někdo "šéf", nebo rozhodují všichni... (zip)

ODPOVĚDĚT
Helena H. (EllieH) ID 114587, mimibazar.cz/ellieh (19.9.2014, 11:27)
Dobrý den, v první řadě bych si zjistila, kolik stejných služeb se u Vás ve městě nabízí. U nás je cca 14 000 obyv. kosmetiček je minimálně 7 a to nepočítám Ty, které to dělají jako bokovky, doma. Pak si spočítejte, na kolik Vás vyjde vybavení, náklady na provoz, zřízení Živnostenského listu, platby soc.+zdr., pokud to nebudete dělat při rodičáku (cca 3500,-/měs.), dále počítejte, že samotný kurz kosmetiky nestačí, většinou se v kosmet. salonech nabízí i depilace, masáže, gelové nehty, pedikúra,.... a to jsou většinou zvlášť kurzy, které se platí. Dále prostory pro provoz musí být schválené, tzn. sociálky pro klienty,......je toho dost, ale to určitě vyhledáte na netu. Prostě takovou menší finanční analýzu. Držím Vám pěsti=štěstí, protože toho je v podnikání hodně potřeba.

ODPOVĚDĚT
Barbara M. (Bajamaty) ID 299379, mimibazar.cz/bajamaty (19.9.2014, 11:32)
Děkuji,jj, tohle všechno zkoumáme, prostory by prošly i se sociálkou pro klienty, se vším, ani se nebojím o holky, ty mají svoji dlouholetou zaběhlou klientelu a opravdu hodně práce, spíše se bojím tak celkově a říkám si, jestli to není strašná kravina pustit se dnes do něčeho takového.

ODPOVĚDĚT
Helena H. (EllieH) ID 114587, mimibazar.cz/ellieh (19.9.2014, 11:37)
Pokud máte zázemí, ono to ze začátku nemusí být valné, ale je důležité udělat si klientelu, nabízet něco lepšího, já nevím, kávovar volně přístupný,.......teď mně nic nenapadá, krmím u toho prcka :-) možná si klientelu uděláte i díky kamarádkám kadeřnicím. A ještě jedna rada - musíte si věřit!!!!

ODPOVĚDĚT
Barbara M. (Bajamaty) ID 299379, mimibazar.cz/bajamaty (19.9.2014, 11:41)
Děkuji moc (F)

ODPOVĚDĚT
Helena H. (EllieH) ID 114587, mimibazar.cz/ellieh (19.9.2014, 13:21)
Nemáte zač, moje mladší sestra je kosmetička, nějaké kurzy si dělala na škole, tak pokud budete potřebovat profesní rady, přepošlu :-) Mějte se krásně.

ODPOVĚDĚT
Barbara M. (Bajamaty) ID 299379, mimibazar.cz/bajamaty (19.9.2014, 11:19)
Mám dvě kamarádky, kadeřnice s vlastní klientelou a mě napadlo udělat tam kadeřnictví (holky by do toho šly) a já bych si udělala rekvalifikaci na kosmetičku a provozovala bych tam kosmetiku. Myslíte, že se tak dá dneska uživit ? Ne aby by byl člověk v balíku, ale prostě uživil se. Nebo je to hloupost ? Děkuji.

ODPOVĚDĚT