Poraďte nátěr proti plísni? a jak na zatuchlinu?
Za skříní se nám objevila plíseň grrrrrr.......zeď jsme našplíchali savem, koberes sanystolem, záda skříně musíme vyměnit, ale zeď bych chtěla něčím natřít taky, ale nevím čím.......zatuchlina všude.....strašný.....jak jste se zbavovali? Díííky moc!!
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Jana D. (drinja) ID 132765 (5.10.2014, 11:23)
Nám se v cihlové bytovce dělala plíseň za nábytkem kolem obvodových zdí před zateplením.Po zateplení se už nedělá. Tehdy mi načichlo i prádlo ve spodní části skříně, takže zadní stěna skříně s průduchy - nevím, jestli by to něco řešilo. Lepší bude nastříkat savem a skříně nedávat podél obvodých zdí. A chlad a vlhko může být taky od podlahy.

ODPOVĚDĚT
Iva Z. (Hrosik4) ID 368452 (5.10.2014, 9:58)
Plísňi jsme se zbavili, že jsme zeď oškrabali natáhli novou a natřeli REMAL PROTIPLÍSŇOVÝ :-$

ODPOVĚDĚT
Šárka Š. (sarinkab96) ID 372049 (5.10.2014, 7:53)
Jak píší níže, důležité je zjistit příčinu, ale každopádně jen savo v zásadě moc nepomůže, jen ji povrchově vyžere. Naši měli v bytovce problém s plísní v ostění oken, klasika plastová okna, větrá se furt, ale především v létě a v zimě se moc netopí a okna jsou buď zcela zavřená či pořád otevřená, tedy neefektivní větrání. Co opravdu pomohlo: seškrábání zdi, aplikace sava či jiného prostředku, penetrace zdi a pak termoizolační nátěr.....sice se neodstranila asi úplně příčina, ale už 3 roky úplně v pohodě, ač se teď v tom bytě netopí vůbec, neb je už rok a půl prázdný a větrání taky žádný zázrak. Jinak obecně platí,že za nábytkem má být průduch pro teplo a cirkulaci.

ODPOVĚDĚT
Dagmar P. (dardamelka) ID 240265, mimibazar.cz/dardamelka (4.10.2014, 23:11)
Bylo by dobré zjistit příčinu té plísně. Zda je dům odizolovaný nebo je to jiný problém, protože když dáte nové záda skříně za nějaký čas se to může opakovat. Možná by pomohl děrovaný sololit nebo nějaká síťka nahrazující záda skříně, ale aby byly prodyšné. Známý tento problém vyřešil tím, že zrušil záda skříně a místo dveří skříně má závěs a je po plísni.

ODPOVĚDĚT
LUCIE Š. (Lucinenda) ID 4711 (4.10.2014, 23:06)
Pokud to jde, dejte pak skříň k jiné zdi, k vnitřní, plesniví většinou ty venkovní. Pokud to nejde, tak skříň dále od zdi, ať větrá. Jinak to Savo nebo dostane koupit i nátěr proti plísni nebo i taková houba, co se dává do Primalexu , je v sáčku, stojí kolem 200Kč, zkuste se poradit s nějakým zedníkem, kde by mohla být chyba, nám to dělá v některých místnostech, nemáme ještě fasádu a někde jsou zdi tenké a tam, kde se to sráží to plesniví....Jo a ještě je důležité denně větrat

ODPOVĚDĚT
Zuzana H. (THL11) ID 365674 (4.10.2014, 21:46)
Naši léta bojovali. Nakonec velmi výrazně pomohlo, když koupili krbovky a teplo se pěkně rozlézá podél stěny. Plíseň z ložnice z takových 95% zmizela, krbovky jsou v obýváku

ODPOVĚDĚT