lucie l. (silverfox) ID 437889 (5.11.2014, 20:46) | bramborovou - brambory, vejce, okurka, majolka, trochu hořčice - nastrouháno na jemno - připadá mi taková neutrální - vynikne tím chuť oblohy - pro změnu tam dávám uzenou makrelu
ODPOVĚDĚT |
|
| Pavlina K. (Paluna) ID 283192 (5.11.2014, 17:07) | Například: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=145968 nebo potom tu sýrovou (odkaz dole) nebo dělám tvarohovou česnekovou: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=139667&user=283192 a koukněte do alba - mám tam i výborné sýrové chlebíčky nebo s domácím Rumcajs salátem, vajíčkem a šunkou (ty jsou fakt ). Pak je výborná Nivová pěna zde z MMB
ODPOVĚDĚT |
|
| Irena R. (Ramirča) ID 223751 (5.11.2014, 16:00) | u nás jde zase mrkvová pomazánka.Mrkve,kyselé okurky,trochu celer a petržel a na jemno nakrájet cibulku a trošku majolky-opravdu jen trochu-děláme si svoji majolku..a pod to nic a na to dávám okurku ozdobně nařezanou..
ODPOVĚDĚT |
|
| Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (5.11.2014, 15:45) | Na chlebíčky máme nejraději bramborovou, dá jim stejnou chuť jako salát, jinak dělám i česnekovou, ta je i přes mírné aroma hodně oblíbená.
ODPOVĚDĚT |
|
| Veronika Š. (dzina) ID 52773, mimibazar.cz/veronikasilarova (5.11.2014, 14:36) | Vaječná - 4 vejce na tvrdo na drobno nakrájet, 1 malá cibule nakrájet, 1 pomazánkové máslo, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička majolky, půl lžičky vegety
ODPOVĚDĚT |
|
| Lada V. (LadaVac) ID 30183, mimibazar.cz/ladavac (5.11.2014, 13:03) | Špenátová (kopřivová) pomazánka300 g čerstvých špenátových listů nebo kopřivových – nemáme-li použijeme špenát zmrazený, 4 stroužky česneku, půl cibule, 3 lžíce slunečn. Oleje, 30g polohrubé mouky, sůl čerstvý špenát nebo kopř. Listy spaříme horkou vodoua pomeleme na masovém strojku nebo rozsekáme najemno. Cibulku nakrájíme na drobno a osmahneme s česnekem na oleji, přidáme mouku, opražíme, zalijeme vývarem ze špenátu a povaříme za stálého míchání 20 min.musíme dostat hustý krém, pak vmícháme pomletý nebo zmrazený špenát a ještě krátce povaříme, dochutíme solí, na chlebu zdobíme vejcem, strouhaným sýrem Pomazánka ze vařené a syrové zeleniny - doporučuji (u nás velmi oblíbená)Mrkev, celer, popř. Petržel uvaříme a měkké rozmačkáme na kaši, do prochladlé zeleniny vmícháme pomazánkové máslo, přidáme jednou tolik zeleniny co jsme vařili nastrouhané syrové, osolíme pro dospělé o
ODPOVĚDĚT |
|
| Lada V. (LadaVac) ID 30183, mimibazar.cz/ladavac (5.11.2014, 13:02) | Tvarohová pomazánka s karotkou:Tvaroh rozředíme smetanou, nebo mlékem utřeme do hladka, přidáme jemně nastrouhanou karotku, osolíme. Tvarohová pomazánka s jablky:Tvaroh rozředíme kysanou smetanou, přidáme olpupané a nastrouhané jablko, citronovou šťávu a umícháme.Podle chuti osolíme, posypeme pažitkou. Pomazánky ze zeleniny: Pomazánkvé lečo: Složení: 400g rajčat, 4 zelené papriky, 1 cibule, sůl, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 vejce, 50g sušených pšeničných klíčku, 50g strouhaného eidamu, 50g másla Cibuli drobně nakrájíme, rajčata a papriky nakrájíme na drobné kostičky.Na oleji osmažíme cibulku a pak přidáme ostatní zeleninu, nejprve dusíme a pak šťávu všechu vysmahneme. Dochutíme solí přidáme klíčky, vejce a ještě zahřejeme.Strouhaný sýr můžeme vmíchat do směsi, nebo jím sypeme namazané chlebíčky, pomazánka je dobrá studená i teplá.
ODPOVĚDĚT |
|
| Lada V. (LadaVac) ID 30183, mimibazar.cz/ladavac (5.11.2014, 13:01) | Pomazánky máme rádi,dělám hodně i na večeře: Tvarohová pomazánka s eidamem:Máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh a podle potřeby zředíme mlékem. Vše umíchme do hladka. Vmícháme jemně nastrouhaný eidam, drobně nakrájenou cibuli a dochutíme paprikou a solí. Tvarohová pomazánka s nivou:tvaroh rozetřeme, přidáme strouhanou nivu, podle potřeby zředíme smetanou a umícháme do hladka. Nakonec přidáme drobně sekané ořechy a petrželku. Tvarohová pomazánka se šunkou:Měkký tvaroh ušleháme s mlékem dohladka, vmícháme do něj nakostičky nakrájenou šunku, na drobno nakrájenou cibuli a sladkokyselou okurku. Podle chuti osolíme. Posypeme nasekanou petrželkou. Tvarohová pomazánka s vejci:Máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh a zředíme podle potřeby mlékem.Potom přidáme drobně nakrájená vejce (2) a ochutíme solí a kmínem.
ODPOVĚDĚT |
|
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 24072 (5.11.2014, 12:33) | u nás celá široká rodina miluje hermelínovou pomazánku: 2 nastrouhané hermelíny, přidat 1 - 1,5 skleničky majonézy, trošku sůl a nechat do druhého dne proležet, je vynikající
ODPOVĚDĚT |
|
| Ivona N. (yvoušek) ID 88072, mimibazar.cz/yvousek (5.11.2014, 12:33) | vlašák (recept na pravý "Jednoťácký"mám v receptech) a jinak hanácký, Ďábelský všechno ostatní mi přijde ošizený :D
ODPOVĚDĚT |
|
|
Dana B. (Sundavilie) ID 497721 (5.11.2014, 12:30) | Já dělám pomazánku z Moravanky, je mírně pikantní a je snadná na přípravu. Z Moravanky sliji lák, vyndám feferonku (můžete nechat, ale je to jen pro dospělé) rozmixuji, přidám 20 dkg šumky, také rozmixuji a jedna malá majolka. Mixuji v takovém tom el.sekáčku.
ODPOVĚDĚT |
|
| Jarka S. (pupuša) ID 91897 (5.11.2014, 12:26) | Na chlebíčky dávám saláty (vlašák, pařížák a jemný chlebíčkový bramborák). Pomazánky dávám na chuťovky - to vede jednoznačně klasická česnekovka.
ODPOVĚDĚT |
|
| pavla zelenková (londra) ID 182997 (upraveno 5.11.2014, 12:54) | jestli vím, že budeme pít, dělám škvarkovou a česnekovu, na jiné většinou není chut...... http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=100062
ODPOVĚDĚT |
|
|
| Veronika R. (lucy1412) ID 302817 (5.11.2014, 12:12) | Já dělám pomazánku jako bramborový salát. Brambory, mrkev, kousek celeru, kousek petržele , vajíčko, okurek (případně kousek uzeniny - já nedávám ani do salátu) to vše nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme trochu cibulky najemno, hořčici, majonézu a dochutíme solí a pepřem. Je to moc dobré na chlebíčky!
ODPOVĚDĚT |
|
| | Pavlina K. (Paluna) ID 283192 (5.11.2014, 17:04) |
ODPOVĚDĚT |
|