ŘÍMSKÝ HRNEC
dobrý den, teta by si přála k vánocům římský hrnec. Ale ráda by slyšela názory uživatelů, na co si dát pozor, skutečně se jídlo dá do studené trouby a za 3 hodiny se vytáhne hotové? Postřehy? Děkuji moc
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 10 komentářů
Monika H. (dandielka) ID 204983 (2.12.2014, 23:06)
Nenamáčím a mám ho také asi 10 let. Dělám v něm brambory jako přílohu, zapečené brambory, šunkafleky, rybu se sýrem, lososa, ražniči, sekanou, čevapčiči, plněné závitky z vepřového masa, kuře, kuřecí stehna pečená na zelí, i guláš v troubě jsem zkoušela ....ani si asi na všechno nevzpomenu. Jsem spokojená.

ODPOVĚDĚT
Irena F. (irisek) ID 22809 (2.12.2014, 18:12)
Mám ho již 10let a jsem moc spokojená peču v něm hlavně kuře

ODPOVĚDĚT
Kateřina T. (cvrckova) ID 21626, mimibazar.cz/cvrckova (2.12.2014, 17:44)
Káti, máme též doma a nejlepší z něho je kuře (Y) (Y)Je krásně šťavnaté a je třeba skutečně dodržovat minimálně 15min. namočení - nechávám i půl hoďky a dávat do studené trouby. Neměl by se též mýt v žádném saponátu :-)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 451010 (2.12.2014, 14:12)
Používám jen na kuře s brambory, ale lepší jsem nejedla. Na 15 min. namočím do vody. Otřu. Dám brambory, cibuli na kolečka, kuře a po cca 2 hod vytáhnu vše hotové a velmi chutné. A opravdu do studené trouby. Jinak praskne. Zkoušela jsem i kotlety a polévku, ale to nám moc nechutnalo. Mám ho jen na to kuře.

ODPOVĚDĚT
Marie H. (majulenka) ID 33153 (2.12.2014, 13:35)
já ho měla před lety a nejlepší kuře bylo z něj, vždy se tak na čtvrt až půl hodiny namočil do studené vody, pak se tam vše naskládalo, dalo do studené trouby a za dva hodky cca vytáhlo, šťavnaté, chutné...nesmí se pokládat na studené, nejlíp na dřevo, aby nepraskl...za mě super (Y)

ODPOVĚDĚT
Michaela F. (mišus) ID 81147 (2.12.2014, 12:59)
Také jsem ho nutně potřebovala. Teď mi zabírá místo ve skříni. ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Mirka K. (misika75) ID 53029, mimibazar.cz/misika75 (2.12.2014, 12:44)
mám ho po mamce, jsem spokojená...

ODPOVĚDĚT
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (2.12.2014, 12:03)
Já v to dělam v podstatě vše co se peče zapíkam brambory z masem,ryby,kuře drží to hlavně štávu a taky to pěkně pustí štávu umyvat se nemá v jarové vodě asi tak (Y)

ODPOVĚDĚT
Radka M. (Raduuu) ID 21656 (2.12.2014, 10:31)
Před použitím doporučují namočit hrnec na 15 min do vody. Vkládá se do NEPŘEDEHŘÁTÉ trouby. Tu zapnete, až tam dáte hrnec. Jinak peču v něm často brambor s rybou atd. Délka pečení dle pokrmu... ryba je za půl hoďky hotová.

ODPOVĚDĚT
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (2.12.2014, 10:31)
Já jsem moc spokojená (Y) (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Katka F. (Bronn) ID 54675, mimibazar.cz/bronn (2.12.2014, 11:59)
děkuji, a co vše se v tom připravuje?

ODPOVĚDĚT