Jednoduché krémy (máslové) do cukroví ne ty Salko.
Dobrý den. V receptech je tolik krásných dobrot. Můžete mi prosím poradit nějaké jednoduché krémy vhodné do cukroví, Nemáme rádi Salko a karemel,takže ty se Salkem prosím ne.Prosím o recepty. Děkuji a přeji všem hezké vánoce.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 16 komentářů
Lenka D. (Lencika) ID 284124 (8.12.2014, 21:28)
Delam jen maslo a cukr moucka v pomeru 1:1 a k tomu treba skoricovy cukr, kakao, orisky, kava.....

ODPOVĚDĚT
Sylva K. (brisuta) ID 227394 (8.12.2014, 20:36)
Davam každe vanoce krem Nutela maslo ropuštěna čokolada muže se přidat kakao i rum . |:o)

ODPOVĚDĚT
Kateřina H. (honina) ID 142288, mimibazar.cz/honina (8.12.2014, 20:24)
Já mám ráda z nugety a másla. Vyšlehat a naplnit :-)

ODPOVĚDĚT
silvie t. (sites) ID 167002, mimibazar.cz/sites (8.12.2014, 15:00)
Překvapuje mě, že maminky do cukroví dávájí i pudingový krém, já jsem byla od jakživa poučována, že tento typ krému je na rychlé snězení, protože puding rychle podléhá zkažení, určitě je nevhodný do cukroví, které se jí i 14 dní (aspoň u nás)....já používám do cukroví krém vařený v páře a máslový, který se dlouho šlehá s cukrem+rum+různé přísady dle chuti. Tento týden začínám i já péct, už se těším :-)

ODPOVĚDĚT
Kateřina M. (malakaca) ID 313987 (8.12.2014, 14:39)
Dělám kávový, studená silná káva + hl. mouka, uvařit na kaši + cukr a zašlehat máslo (Y)

ODPOVĚDĚT
Blanka Z. (B.Z) ID 23520, mimibazar.cz/b-z (8.12.2014, 14:24)
Základní krém šlehaný v páře:

3 celá vejce
15 dkg cukru (krupice, ale může být i moučka)
1 vanilkový cukr
Vše šlehám nad párou do husté hmoty. Šlehá se celkem dlouho, určitě 15 min. Pak vytáhnu z vodní lázně a ještě občas prošlehám, dokud hmota nevychladne. Do ZCELA vychladlé hmoty zašlehám 1 máslo. (povolené při pokojové teplotě).
Poté přidávám dle chuti: kakao, rum, oříšky, kávu...... opatrně po malých dávkách.
A pokud se náhodou stane, že se krém srazí (většinou, když nevydržím a hmota je ještě vlahá nebo máslo nemá pokoj. teplotu), nic se neděje. Mírně nahřeji nad párou a znovu vyšlehám. Dobrou chuť !!! (L)

ODPOVĚDĚT
Ivona N. (yvoušek) ID 88072, mimibazar.cz/yvousek (8.12.2014, 14:22)
podle mě nej je pudinkovo máslový není těžký a dá se podle použitého pudinku měnit příchuť (L)

ODPOVĚDĚT
Monika K. (monky3) ID 66156 (8.12.2014, 13:42)
tak já zase dělám zásadně bez pudinku, mouky nebo škrobu....u nás je nikdo nemá rád a také nevydrží tak dlouho...dělám tyto.....všem domácím i návštěvám chutnají

http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=137712&user=66156

http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=137710&user=66156

když chci kakaový, zašlehám kakao, používám jen Figaro, má nejčokoládovější chuť (Y) (L)

ODPOVĚDĚT
silvie t. (sites) ID 167002, mimibazar.cz/sites (8.12.2014, 14:50)
do cukroví také používám tyto krémy-jen čistě máslové, tím, že se dlouuuho šlehají, jsou úplně napěněné, nejsou těžké, vždy přidávám i rum :-)

ODPOVĚDĚT
Monika K. (monky3) ID 66156 (8.12.2014, 14:52)
přesně tak, jsou jako šlehačkové, tím dlouhým šleháním a každý se ptá, co to mám za krém a nikdo mi nevěří, že je to jen máslo, cukr a kakao třeba :-D....každý chce recept (Y)

ODPOVĚDĚT
Martina S. (tinas1) ID 23742 (8.12.2014, 13:25)
Holky díky moc. Snad se mi to povede a děti budou mít na stole něco nového neokoukaného. (F)

ODPOVĚDĚT
Katka B. (Ka13) ID 483315, mimibazar.cz/ka13 (8.12.2014, 13:17)
Dobrý den Martino,

tento recept mám ještě po své babičce, léty ověřená receptura, používám jak do cukroví, tak do dortů, peču často. (F)
Do nízkého hrnce: 30dkg krupicového cukru, na něj naliji 125ml mléka, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr a dám vrchovatou lžíci hladké mouky. Rozmíchám a na slabém plamenu (vařím na plynu) přivedu k varu a vařím 5 minut, to vše za stálého míchání metličkou. Poté odstavím a o občas promíchám než základ na krém vychladne. Poté dám do mísy a přidám trochu rumu (tak dvě kávové lžičky) a přidávám máslo (kupuji kvalitnější, nejraději Madetu nebo Halíře) po kostičkách, na toto množství základu se dávají 2 másla. A podle toho, jaký krém chcete přidávám i kakao nebo kávu (espreso), toto na začátku do základu, než přidáte máslo. Když zbyde krém, vydrží v lednici i 14 dní.

Příjemné pečení a hezké svátky, Katka. (andel)

ODPOVĚDĚT
Jaroslava P. (pravačka) ID 278739 (8.12.2014, 13:02)
(L)I já preferuji jen máslový s pudinkem,přesto, že jsem vyzkoušela mnoho jiných. =Na 1celé máslo dávám 1/4 l hustšího uvařeného van. pudinku,pokojové teploty.=Máslo si vyšlehám s cukrem a pak po částech zašlehávám pudink.

ODPOVĚDĚT
Veronika J. (veronika1979) ID 253559, mimibazar.cz/veronika1979 (8.12.2014, 12:37)
já dělám pudinkový a jiný nee, je pro nás nejchutnější a také můžete různé příchutě dle pudinku,ale u nás vede jen čokoládový (Y)

ODPOVĚDĚT
Martina S. (tinas1) ID 23742 (8.12.2014, 12:41)
A můžu se zeptat,jak přesně ho děláte z toho pudinku?

ODPOVĚDĚT
Veronika J. (veronika1979) ID 253559, mimibazar.cz/veronika1979 (8.12.2014, 12:55)
neáme rádi máslové krémy a v tomto to není cítit je výborný.


1 zlatou hanu(ale může být i máslo)
20 dkg cukru moučka(přesypat)
kakao( pokud děláte čokoládový)
to vše vyšleháme

pak si uvaříme pudink 1/4 l mlíka a 2 polév. lžíce pudinku(jaký chcete mít krém)
pudink uvaříme, je to hustá kaše,kterou ve vodní lázni pořád mícháme do studena. Pak přidáme o másla a vše vyšleháme (F)

ODPOVĚDĚT