Když si žena nemůže najít zaměstnáni
Mám dvě děti.5 a 9let.Manžel pracuje.když odečtu všechny pujčky,pravidelné poplatky ,hypo zůstává nám cca 16tisíc.vyžijeme,ale není to žádné vyskakování.Nemužu si najít práci tak,abych byla po ruce detem,protože manžel dělá služby-i v noci
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 111 komentářů
Pavlína K. (pavla123) ID 140826 (4.1.2015, 22:21)
Holt musíte vzít práci, která Vám bude časově vyhovovat a na obor nekoukat, na plat taky nemusíte koukat - velké plus. Děti Vás potřebují, jsou ještě malé a tu vysněnou práci můžete třeba mít, až budou děti velké. Je lepší mít nějakou práci, než žádnou když potřebujete být mezi lidmi. Někdo zase má vysněnou práci ale nemůže mít děti. Pokud nevíte, co dělat za práci, jsou psycholožky práce, na jednu dobrou mám kontakt. Taky jsem po mateřské nevěděla, co dál, jakou práci hledat a musela změnit obor, titul Ing. je mi v novém oboru k ničemu.

ODPOVĚDĚT
Lenka E. (lenina) ID 1050, mimibazar.cz/elenka (4.1.2015, 21:56)
Proč se tady čílíte u bloknutého účtu?

ODPOVĚDĚT
Lenka J. (lenuška74) ID 352974 (upraveno 4.1.2015, 15:52)
Nechce se mi cist vsechny komentare ,mozna to pani uz nekdo napsal ,ale asi uz vam ty penize lezou na mozek ,protoze pokud vam zbyde 16 tisic ,a vy tady resite tohle .Tak tedy pardon ,zijete si nad pomery jinych rodin a asi se doma dost nudite ,kdyz zverejnite tento prispevek .Vsichni moc dobre vedi ,ze v dnesni dobe zena najde praci na ranni smeny jen malo kdy . (N)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 170347 (5.1.2015, 7:25)
A proč by tady nemohla zadat dotaz?? Jenom proto, že se chce zeptat na názory jiných ohledně možnosti práce a zvládání dvou malých dětí?? Měla by se stydět, že jim zbyde 16 tis. na měsíční provoz 4-členné rodiny?? Samozřejmně má jiný standard, ale proto se nemusí cítit trapně, nebo jo?!?!? *-)

ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (pavla123) ID 140826 (4.1.2015, 22:29)
Paní nepíše, co z těch 16tis. musí ještě platit, minimálně jídlo. Třeba z toho ještě kupují stavební materiál na opravu domu, trenéra pro sportovně nadané dítě. Známý platí 10 tis. měsíčně za syna hokejistu. A on opravdu talent má.

ODPOVĚDĚT
DENISA C. (denca069) ID 479426 (4.1.2015, 18:54)
mne ,ale nepripada nejak zaavratna castka 16 tisic po zaplaceni pravidelnych pladeb .sice v soucasne dobe jsme na tom s penez nic moc,ale dokazu pochopit,ze porad to neni nic moc pro nekoho .clovek opravdu at ma na mnesic deset nebo 50 tak porad to neni zavratna castka .proste koupi kvalitnejsi jidlo,nebo ma penize na zabavu ,dovolenou nebo krouzky pro deti.spis mam vzdy pocit,ze ta zlost a bezmoc tech co nemaji se obrati spatnym smerem .mosto na system a na ty co podvadeji,neodvadeji dane,zamestnavaji na cerno ,ziskavaji podplacenim zakazky a td atd se orati na lidi co maji o par tisicovek vic nez druzi :(.proste bordel ve state kde se vyplaci lhat ,podvadet ,vyuzivat der v zakonech a vyhlaskach

ODPOVĚDĚT
jana b. (maršmeloun) ID 406290 (upraveno 4.1.2015, 16:54)
Lenko,máte pocit,že 16tisíc je taková obr částka,že může někomu lézt na mozek *-)pochopila bych částku 100tisíc a výše a i tak to není zas taková částka,že by někomu lezla na hlavu .Neříkám,že 16tisíc je málo,ale při dnešních cenách jídla,kroužků,energie.... to není nic závrátného +o(Jo závist je fakt svině že??? (F)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 30149 (4.1.2015, 15:39)
A vy jste kdo,že budete určovat kdo a co zde může napsat,jaký příspěvek,dotaz je či není vhodný?Já naprosto paní chápu,že je doma dlouho a nutně potřebuje mezi lidi,že je člověk doma neznamená že se snad nudí,ne?Ano pak člověk vezme cokoliv,pokud ale chce zůstat v oboru,bude to mí složitější,protože najít půl úvazek či jen na ranní,navíc bez registrace..ale není to ztracený,jen to bude možná déle trvat.Mám kolegyni,která po téměř 20letech mimo obor,se vrátila,taky nemá reg.,bude si jí dodělávat,hledala poměrně dlouho a říká,že to bylo opravdu zoufalý,ale našla,je spokojená.A kolik kdo má peněz a není to fuk?Stejně každý vyjde,musí vyjít s tím co má,kdo má 50-vyjde s tím,kdo má 5taky musí vyjít s tím

ODPOVĚDĚT
Alena M. (a74) ID 400427 (4.1.2015, 13:03)
Ivo, nechce se mi cist vsechny komentare, jen ze vcerejska vim, ze mate propadlou registraci jako zdravotni sestra. Jen se ptam - vy tu praci chcete delat? A pokud ano, tak jak se registrace obnovi? Pokud ne, tak se ptate na neco, co trapi mnoho nezamestnanych lidi a to je na trochu jinou diskuzi. V tom pripade je otazka opravdu dost nestastne polozena.... Ale obnova mne zajima. Dekuji.

ODPOVĚDĚT
Lucie B. (lala21) ID 15738 (4.1.2015, 12:54)
Také jsem hledala a nemohla najít - v oboru mi ujel vlak (dělala jsem strojárnu). Jelikož jsem o práci nemohla zavadit, řešila jsem rekvalifikací na úplně jiný obor a ihned jsem práci našla. Jsem samoživitelka (syn 8 let - má speciální potřeby, navíc ho musím dopravovat min. 1x týdně 40 km na speciální cvičení), nemohla jsem tedy směnovat. Teď mám práci, která zabere celý den, mám VŠ, dělám za min. mzdu. Ale důležité je že si můžu syna po škole brát do zaměstnání (pracuji s dětmi a mládeží), doma necvoknu a od otce dítě neustále neposlouchám o tom, jak jsem neschopná. Akorát to cvičení nějak nezvládám, musela jsem zapojit babičku s dědou. Být váma zkusím hledat nějaký 1/2 úvazek, klidně i vybalování zboží v hypermarketu, uvidíte jak se s tím rodina porve. I pro děti je změna - maminka jde do práce těžká. Až si zvyknou hledala bych úvazek celý. Přeji pevné nervy a hodně štětí při hledání.

ODPOVĚDĚT
Kateřina P. (kacis09) ID 275567, mimibazar.cz/kacis09 (4.1.2015, 12:04)
Tak kdyby paní zadala dotaz trochu jinak,nebyla by s toho tato diskuze.Stačilo by napsat,jsem x let doma atd.ale proč udávat takovou částku,to samozdřejmě v očích většiny lidí přijde jako vtip.

ODPOVĚDĚT
Barbora B. (Baubau) ID 224195 (4.1.2015, 12:18)
(Y) přesně, myslím si úplně to samé....většina rodin si opravdu nemůže vyskakovat, tak proč ponižovat kam ta diskuze vede. .. nevím, ale co mám děti, je pro mě ta ctižádost za větším platem a vzděláním na úkor dětí = nereálná představa...raději budu dělat za míň s normální prac.dobou na nižší pozici holt když nemůžu najít práci, budu chodit např po brigádách.
A rozhodně vůbec neobdivuji a nezávídím těm rodinám, zas které se pachtí pořád za větším platem, ano, sice mají na vše, i na dovolené -mají velké rezervy, ale o jejich děti se starají "tety" nebo babičky a děti akorát vidí usínat - to fakt není čemu závidět +o(

ODPOVĚDĚT
DENISA C. (denca069) ID 479426 (4.1.2015, 11:34)
no sama vite jak na tom jste aco by jste chtela ci nechtela delat .nikdo vam tady praci nenajde .nikdo nezna vase moznosti aschopnosti ,od podnikani maleho treba z domu z obcasnou nastevou zametnavatele az po brigady a nebo jen zustat doma a venovat se rodine,ale z vlastni zkusenosti doporucuju se bud vzdelavat anebo si poridit konicky ,ktere treba pozdeji mohou byt zdrojem prijmu ,aby vam v uvozovkach nehrablo :) .asi bych ted nohrotila se ritit do prace s tim,ze budete mit vetsi stres ,kor kdyz sice s problemy,ale muzete vyzit :)

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (4.1.2015, 11:23)
já bych to shrnula do jedné věty ...nikdy mě nepřestane udivovat potřeba lidí vyjadřovat se k něčemu, na co se jich nikdo neptá :^)....zatím jsem zde v poradně nezažila dotaz, kde by bylo odpovězeno na danou otázku - vždy se to zvrtne do diskuze, kde původní téma zůstane někde hodně vzadu *-)....ale to jsou asi ženské, které mají tendenci stále něco řešit, i když někdy zcestně ,-)....já jsem buď chlap nebo jsem z Marsu, protože se většinou do takových diskuzí nezapojuji a i když jsem hodně tolerantní a razím heslo, ať si každý dělá, co chce, ať si každý bydlí, jak chce a než abych okomentovala něco, co se mi nelíbí, raději to přejdu, teď jsem těch pár řádek napsat musela.....takže - paní určitě sama ví, že tím, že byla tak dlouho doma, bude práci těžko hledat....ví, že to jednoduché nebude a že bude záležet jen na ní....určitě i ví, že oni mají doma na vyžití 16000,- a jiný zase jinou částku...

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (4.1.2015, 11:23)
a také ví, že než se tady příště na něco zeptá, 10 x se rozmyslí ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Vladimíra K. (vladka1plz) ID 383654, mimibazar.cz/vladka1plz (4.1.2015, 22:55)
klobouk dolů - lépe bych to nenapsala :-o (clamp)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (4.1.2015, 10:51)
Ale tak jo, paní si práci hledá, bohužel se obávám, že bez registrace nemá v oboru šanci, i v Charitě na terénní ošetřovatelku chtějí registraci. Takže na jednu stranu je blbý, že ty roky doma lezou na nervy ale na druhou stranu paní měla x let na to, aby se vzdělávala a doplnila si vše potřebné pro svou profesi...najít si přijatelnou práci lze, u nás hledá dětská od po do pá na ranní směnu 3/4 úvazek sestru...třeba, musí hledat a hledat a reagovat na nabídky. Udělala si kurz tak obcházet i soc. zařízení a zařadit se do pořadníku anebo se pokusit o umístění ve spolupráci s ÚP ale paní hledá ideálně na ranní směnu a to nikdy není jednoduché, v soc. oblasti se často dělají dvanáctky...tak snad se jí podaří najít.

ODPOVĚDĚT
Michaela L. (dellfin) ID 82797, mimibazar.cz/dellfin (4.1.2015, 11:08)
To se obáváte špatně, je spousta sester bez registrace, musejí holt pracovat pod odborným dohledem a za nižší peníz, na terénní ošetřovatelku, chtějí registrci ???? Tak to potom není ošetřovatelka, ale zdravotní sestra, která mimo jiné musí mít v terénu dokončenou specializaci a samozřejmě i registraci, protože pracuje samostatně.

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 30149 (4.1.2015, 15:43)
Přesně tak (F)Navíc spousta zařízení má nutný počet registrovaných a zbytek berou všema deseti nereg.,páč by je nezaplatili,reg.je možné si dodělat,sice je to potom asi složitější,ale lze,jak jsem psala,k nám nyní nastoupila kolegyně,která byla mimoobor strašně dlouho,je bez reg.a bude si jí dělat,já neznám tedy detaily,jakým způsobem,nejspíš formou sbírání kreditů,protože po škole dělala chvíli,necelé 3roky,takže nějaká praxe tam je,ale nevím jak jí to budou započítávat,jestli od nuly a budou počítat tu nynější,novou praxi,nevím ,netušíte Míšo?

ODPOVĚDĚT
Michaela L. (dellfin) ID 82797, mimibazar.cz/dellfin (4.1.2015, 16:17)
Leni, podle mě bude teď sbírat kredity, až bude mít nasbíráno 40 kreditů, musí doložit délku praxe v posledních 6 letech nejméně 1 rok v rozsahu alespoň 0,5 úvazku, nebo 2 roky v úvazku alespoň 0,2 úvazku. Když toto nesplní a bude chtít registraci, tak se musí podrobit zkoušce na ministerstvu.
(F)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 30149 (4.1.2015, 17:10)
Míšo,moc díky za vysvětlení,já nekoumala detaily těch dodatečných registrací,tak už mi je to nyní jasný,ještě jednou děkuji (F)

ODPOVĚDĚT
Michaela L. (dellfin) ID 82797, mimibazar.cz/dellfin (4.1.2015, 18:10)
Snad nepíši nějaké bludy, minimálně nějak tak podobně to je ,-) (hello)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 37256 (4.1.2015, 10:28)
Já bych spíš viděla problém ten, že paní je doma 9 nebo 10 let, už jí z toho hrabe, ale přitom ví, že nemá kvalifikační předpoklady k tomu, aby se vrátila do práce jako zdravotní sestra. Myslím si, že při těch dětech si to vzdělání mohla doplnit, věděla by, že něco užitečného pro to dělá a třeba nemusela toto řešit. Zdravotních sester je málo a třeba by sehnala nakonec místo i na 1 směnu někde u obvoďáka, odborných doktorů apod. Ale musí pro to něco také sama dělat. Jak říkám, někteří nadávají, že mají málo, ale když se mají něco naučit, doučit, tak do toho se jim nechce. Ono nadávat je vzdy jednodušší :-S
Z kolika peněz žijou a zda vyžijou, to nemá cenu řešit, každá rodina je nastavena na nějaký příjem. Někdo neušetří z 50-ti tisíc a někdo to dokáže z 20-ti. (F)

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (hazel) ID 185677 (4.1.2015, 9:47)
Tak tahle diskuze je přesně to, proč já se tu radši na nic neptám. Paní chce poradit a dostane takovou sodu, že asi jen zírá. Vůbec se jí nedivím, že po 10 letech doma chce do práce mezi lidi. A 16 tisíc je možná slušná částka, ale na vyskakování to opravdu není. A jak dole jedna paní píše, že z této částky ušetří 10 tisíc a za zbytek skvěle vyžijou a ještě jezdí na výlety, to bych chtěla vidět. To asi už do toho nepočítá benzín a sebou vozí svačiny. Já bych teda s 12 tisíci asi vyšla, ale rozhodně bych neměla na výlety, koníčky a dovolenou.Jsme tři, manžel,já, dcera studuje na Voš.
Zkrátka závist je fakt děsná vlastnost.

ODPOVĚDĚT
Veronika M. (vmveronika) ID 242202 (4.1.2015, 11:00)
No tak paní poraďte, když se Vám nelíbí jak tu komentují ostatní. Nezlobte se na mě, ale být 10 let doma, tak potom vezmu práci jaká se zrovna vyskytne a nesedím na zadku doma. I když jsem byla vážně nemocná a chodit do práce jsem nezvládala, brala jsem brigády, ono je to o přístupu člověka. Holt vezmu podřadnou práci, ale budu mezi lidma a časem se dostanu k práci lepší. Dokud mám zdravé ruce , tak budu makat a je mi jedno kolik mi nosí manžel domů peněz, chci být mezi lidma.

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (marcela) ID 278, mimibazar.cz/marcela1 (3.1.2015, 23:36)
nechápu ty komentáře-vždyť paní jasně píše, že vyžijou.. *-)
A že si nevyskakujou, taky za 16 tisíc měsíčně pro 4 člennou rodinu by to bylo divný skákání ,-)
Myslím, že jít něco dělat a vydělávat by bylo dobrý, člověku začne po nějaký době s dětma doma hrabat, na druhou stranu, u nás nijak skvělý podmínky pro takovou práci,aby měl člověk pocit, že se ještě stíhá dostatečně věnovat dětem, nejsou.
Zatápala bych po známých, popřemejšlela bych, co bych mohla dělat,co umím, co by mě bavilo, při čem bych ještě stíhala,co bych stíhat chtěl a pak bych se rozhodla..

ODPOVĚDĚT
Pavla H. (lonewolf) ID 42697, mimibazar.cz/lonewolf (3.1.2015, 23:04)
Mě se podařilo asi neuvěřitelné,našla jsem práci za deset dnů.Jsem s devítiletými dvojčaty sama,syn je navíc postižený.Nastoupila jsem jako asistent pedagoga v MŠ na zkrácený ůvazek 25 týdně (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Veronika R. (lucy1412) ID 302817 (5.1.2015, 7:04)
Ať se Vám daří! (clamp)

ODPOVĚDĚT
Jaroslava Š. (svecina) ID 339697, mimibazar.cz/svecina (3.1.2015, 23:30)
Ale to jste asistent svého syna nebo se snad pletu *-)

ODPOVĚDĚT
Pavla H. (lonewolf) ID 42697, mimibazar.cz/lonewolf (3.1.2015, 23:44)
Ne,syn chodí už do školy a asistenta má,Já nastoupila ve školce

ODPOVĚDĚT
Michala F. (misuuu5) ID 8296, mimibazar.cz/misuuu5 (3.1.2015, 22:59)
Nic si nedělejte ze stupidních komentářů, to jsou názory, že byste se nad sebou měla zamyslet a ještě se snad stydět. Tam už opravdu jen chybí, že v Africe nemají pitnou vodu.
A vůbec mi nepřipadá obdivuhodné, nemít práci, mít 10 tisíc na měsíc, dvě děti a žádnou rezervu. To přece nic nevypovídá o kvalitě charakteru. Pro mne je daleko víc k obdivu, vzdělávat se, najít si lépe placenou práci atp.

ODPOVĚDĚT
Žaneta Č. (Zazinka) ID 33128, mimibazar.cz/zazinka (4.1.2015, 8:24)
Úplně souhlasím manžel teď přechází po 15 letech také do jiné práce zrovna kvůli financím na které mu nová firma co nás koupila šáhla. A obdivuju ho než aby brečel, že se budem muset uskromnit našel něco jiného i když se mu po 15 letech odchází těžce. Každý má právo hledat něco lepšího i za cenu více času v práci , za cenu dojíždění , ale šance jsou a proč by paní mněla sklapnout uši a být ráda za 16 tisíc, ale snaží se mít víc a být mezi lidmi?Já jsem na tom stejně jako manžel plat tu psát nebudu jinak by mně většina ukamenovala , že můžu být šťastná za ranní mít takové peníze, ale také jsem si začala hledat novou práci také po 15 letech ve firmě , kde už zázemí mám. Ale proč nemít víc když by to šlo samozřejmě né na úkor jiných priorit, proto zase hledám jen ranní směnu. Když neseženu zůstanu, ale proč to nezkusit. Navíc paní asi nezbývají na útratu , ale na jídlo apod.

ODPOVĚDĚT
Karolína Š. (Kajda12) ID 6960, mimibazar.cz/kajda12 (4.1.2015, 8:03)
(Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Jaroslava Š. (svecina) ID 339697, mimibazar.cz/svecina (3.1.2015, 22:38)
Jsem na tom hodně podobně jako Vy moc ráda bych si našla práci ale bohužel v našem regionu práci na 1 směnu neseženu vzhledem tomu že manžel je osvč je to pro mně nereálné máme 2 děti dospělé studující mimo domov a syna 6 let když si vezmu že bych někde pracovala v nepřetržitém provozu manžel v tu dobu pečoval o syna odmítal kvuli tomu zakázky a já domu přinesla 10000kč a on tím o dost přišel tak to si fakt rozmyslím když máte 2 děti na škole někomu to muže znít divně jako že se mi pracovat nechce ale pracovala jsem vždy celý dosavadní život ale poslední dobou to prostě máme tak a nic s tím nenadělám snad až syn bude samostatnější tak si práci zase najdu taky mi chybí kolektiv doma to je dost na nervy ale nenadělám bohužel nic

ODPOVĚDĚT
Lenka K. (lenulaaaaa) ID 362616, mimibazar.cz/lenulaaaaa (3.1.2015, 22:33)
16 tisíc po zaplacení všeho? To musí manžel dělat opravdu něco zajímavého... A já bych si našla něco opravdu jen abych byla s lidma.. Za rok a půl se nebudu mít kam vrátit a mám z hledání práce bobky už teď :-( Samozřejmě chci holky vodit i vyzvedávat ze školky a mít aspoň 15000kč a nechodit na směny ,-) Nevím teda, ale někde nedají dohromady 2 lidé ani těch 16000kč a nemají nic zaplaceno...

ODPOVĚDĚT
Karolína Š. (Kajda12) ID 6960, mimibazar.cz/kajda12 (4.1.2015, 8:41)
Proč by musel dělat něco zajímavého? Třeba je kamioňák a ten má klidně i 40.0000,- čistého! Nebo je policajt, záleží na hodnosti a druhu práce. Nebo může být soudce. Takových možností je ........

ODPOVĚDĚT
Katka K. (katka78) ID 42810, mimibazar.cz/katka78 (3.1.2015, 23:01)
Manžel je určitě lékař..já byla doma 9let s dětma,malému jsou 4roky,většímu bylo 9let,práce na ranní je sen,tak chodím brigádně do call centra,pracuju od 8-14h,někdy zůstanu do 15,děti v klidu odvezu a přivezu domu,manžel je živnostník,nestěžuji si,ale není to na dlouhou dobu,chtěla bych něco na HPP,ale vidím to černě

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (Kutim) ID 259100, mimibazar.cz/kutim (3.1.2015, 22:03)
U nás sousedka chvíli pracovala v domově důchodců - v prádelně. Ale říkala, že tam to je opravdu náročné. Teď je už druhým rokem jako pomocnice v MŠ - pomocná kuchařka, ale pomáhá i oblékat děti aj. (oběhla všechny školky v okolí ,a našla:o) Vypadá spokojeně :o)) - Kvalifikaci má samozřejmě úplně jinou... Třeba také najdete něco vhodného :-) (F)

ODPOVĚDĚT
Martina Š. (e-sladkyspanek.cz) ID 159367, mimibazar.cz/e-sladkyspanek (3.1.2015, 21:33)
bože to jsou rady..tak paní se ptá jak sehnat práci ať ji doma nehrabne a tady se řeší,že si žije v nadstandartu..asi jsou zvyklí na nejaky standart co se všeho týče..a nechci se dotknout těch co fakt nemají,ale pokud člověk kupuju kvalitní potraviny,musí se do skolek,škol dopravovat autem,semtam zajet na výlet,restauraci.tak těch 16 není nic moc.my jsem tři lednice furt prázdná a nechám jem za jidlo 8 tis. za mesic (F)

ODPOVĚDĚT
Gabriela M. (gabana) ID 20983, mimibazar.cz/gabana1 (3.1.2015, 23:48)
Každý je strůjcem svého štěstí. To říkám klukovi od první třídy. jak si to zařídí a život povede, tak to bude mít. Nikomu nikdo nebrání aby se měl dobře. Nadávat a stěžovat jak se má špatně umí každý. +o( Však ty komentáře vypovídají o pisatelkách vše.

ODPOVĚDĚT
Lenka O. (ubroucku) ID 84291, mimibazar.cz/lenkaobr (3.1.2015, 22:48)
taky vozím děti denně do školy/školky autem tam a zpět, manžel dojíždí do práce 20 km, 4-6x měsíčně jezdím do školy 60 km. A rozhodně nám nezbývá po zaplacení všech nutných výdajů 16 tis. (F)

ODPOVĚDĚT
Petra Z. (petrazelenka) ID 447515 (3.1.2015, 21:54)
Konečně jedna z rozumných duší, já si po přečtení diskuze připadám jak v jiném světě, ale za 4 000 Kč pro 3 lidi na měsíc, nebo i těch 7 000 Kč jak někdo uvádí, já opravdu nevím jak bych to udělala, pro nás dva dospělé nechám měsíčně v obchodě za jídlo, drogerku, úklidové věci okolo 10 000 Kč a ať se snažím jak chci nejde mi to stáhnout - píšu si nák.seznam, kupouji jen zdravé základní věci, žádné serepetičky. Denně vařím, každý týden peču, dělám na zimu zásoby - kompoty, ovo do mrazáku, někdy domácí maso nebo králík, ale stejně. Prostě nechápu, jak bych vyžila z 6 000 tisíc, když by navíc dítě potřebovalo koupit boty. :-o Ale to jen mimo diskuzi, paní jsem pochopila, ptala se na úplně něco jiného a pár rozumných komentářů tu už je, tak snad si z toho něco vezme. Hodně štěstí ! (F)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (4.1.2015, 10:40)
No to byste koukala Petro,jak byste se rychle naučila žít úsporně a pokud byste to nezvládla, do další výplaty byste se šli pást, proto se naučí úplně každý a je to ta nejlepší škola, já to naštěstí měla už z intru. No a na boty zbýt musí taky, jen se holt nekoupí nové ale od kámošky z druhé ruky. Samozřejmě, že tahle bída trvá omezenou dobu než jsou v rodině dva příjmy ale já jsem konkrétně svým komentářem chtěla říct ne to, že paní závidím ale to, že má hledat pomalu a postupně a že nemusí jako statisíce jiných ženských zažívat stres z toho, že by nevyšli, což je plus, protože já pak opravdu brala jakoukoliv práci i takovou, která je podřadná a svoje dítě jsem neviděla skoro vůbec...tak ať si váží toho, že je na tom ještě relativně dobře a v klidu si hledá nové zaměstnání, je jasné, že po mateřské se o ženské nikdo nepere, tak to chce trpělivost.

ODPOVĚDĚT
Martina Š. (e-sladkyspanek.cz) ID 159367, mimibazar.cz/e-sladkyspanek (3.1.2015, 22:01)
(F) věřte,že vyžila,vím to,byly doby kdy jsem na vše měla s bídou 3000,- prostě jak říkala babička s hovna jsem kroutila bič..jak se člověk do takové situace dostane je překvapen k čemu se vybičuje..

ODPOVĚDĚT
Karolína Š. (Kajda12) ID 6960, mimibazar.cz/kajda12 (3.1.2015, 21:46)
Martino, máme to podobně. My jsme teda 4, ale za jídlo a drogerii je to kolem těch 8.000,- taky. Napsala jste to hezky - každý má prostě jiné standardy. Někdo má jen jedno dítě a má pak 16.000,-, jiný má děti dvě a k tomu dva obří psy a má 7.000,- a jiná je sama na dvě děti a má 4.000,-. Každý musí žít tak, na co má.......

ODPOVĚDĚT
Žaneta Č. (Zazinka) ID 33128, mimibazar.cz/zazinka (3.1.2015, 21:16)
paní myslela asi to ,,zbyde,, že je na jídlo , školkovné, obědy, drogerii, kroužky apod. Ale je mi jasné , že některé ani to nemají. Spíš by mi lezlo na mozek tolik let doma a taky bych chtěla po tolika letech do práce i za cenu, že půjdu dělat něco jiného.

ODPOVĚDĚT
Karolína Š. (Kajda12) ID 6960, mimibazar.cz/kajda12 (3.1.2015, 21:00)
Když čtu ty komentáře níže, nechápu!!!! Já se považuji za střední třídu, jsme 4člená rodina a po zaplacení hypo, bydlení, spoření, provozu 2 aut denně, školky a obědů (bez jídla, oblečení, povinného ručení, revize kotle, atd), nám také zbude jeden plat. Zbude nám skoro to co tazatelce a nepřipadám si, že bychom si mohli jakkoli vyskakovat.

ODPOVĚDĚT
Olga D. (drahoška) ID 278660, mimibazar.cz/drahoska (4.1.2015, 8:08)
Máme to taky tak přesně,jak píšete,zbývá nám podobný peníz a je to tak akorát,neumím si představit mít 6000.- pro 4 lidi, to je snad jen na rohlík s máslem pro každýho na den.Možná ne vesnici, když je možnost vlastního masa,vajec,ovoce,zeleniny.Nemohla bych umožnit ani dětem dělat sport, platit tréninky.Já vím, každý se může dostat do situace, kdy je hůř,ale dlouhodobě to musí být hrůza,každopádně je základ chodit do práce,ať je jakákoli.Sama jsem taky jako SŠ dělala chvíli pomocnou kuchařku v MŠ,ale hlavně nesedět doma.
Určitě bych tazatelku nenapadala, že je trapná, chce přece pracovat :-$

ODPOVĚDĚT
Lenka O. (ubroucku) ID 84291, mimibazar.cz/lenkaobr (4.1.2015, 14:36)
jsme na vesnici, v bytě, máme malou zahrádku, kde si nezasadím ani mrkev :-$ V obchodě podstatně dráž než v supermarketech ve městě. Každý den vozím do školky/školy a zpět, do práce manžel dojíždí autem, takže živíme 2 auta. Na kroužek vozím 20 km a další v místě školy je o 1/3 dražší než ten samý ve městě.
Ukažte mi tu výhodu vesnice prosím (F) A jak jsem psala, 16 tis. nám nezbývá ani náhodou

ODPOVĚDĚT
Karolína Š. (Kajda12) ID 6960, mimibazar.cz/kajda12 (4.1.2015, 17:09)
A proč tedy nebydlíte v městě, když je to na vesnici tak drahé?

ODPOVĚDĚT
Lenka O. (ubroucku) ID 84291, mimibazar.cz/lenkaobr (4.1.2015, 20:36)
jsme oba z vesnice a do města nechceme (F) Nám se tu líbí se vším všudy, co to obnáší a přináší

ODPOVĚDĚT
Karolína Š. (Kajda12) ID 6960, mimibazar.cz/kajda12 (4.1.2015, 21:20)
Tak třeba ve městě by Vám těch 16.000 zbývalo také, znělo to tak, že si stěžujete, že musíte na kroužky dojíždět. Já také denně jezdím přes 20km do práce ...... To asi každý, málokdo bydlí vedle práce.

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Karolína Š. (Kajda12) ID 6960, mimibazar.cz/kajda12 (4.1.2015, 8:37)
(clamp) (clamp) (clamp) Taky si nedovedu představit mít tak málo, ale to, že někdo má méně a někdo víc, neznamená, že ten co má málo bude ostatní napadat. Tomu se prostě říká závist.
Naprosto s Vámi souhlasím, že je to rozdíl ve městě a na vesnici. A i v každém městě je to jiné. V Praze třeba stojí měsíční lítačka na MHD 550,- a v Ostravě 235,- a v Brně taky 550,-, ale ve Zlíně 380,-. Je to opravdu rozdíl. Takže to nejde brát paušálně!

ODPOVĚDĚT
Jana K. (Popča) ID 53963 (4.1.2015, 10:05)
Co bych dala za lítačku za 550kč na měsíc, já + manžel cesta jen do práce benzín cca 5000kč měsíčně.

ODPOVĚDĚT
Celkem: 50 (zobrazuje se 1-20)1, 2, 3 další >>