domàcí čaj
Jaké byliny a rostliny sušíte na zimu na čaj? dělám pečený čaj s ovocem, ale pro mě je sladký. ráda by jsem si letos nasušila na čaj sama. v zimě piji rúzné čaje a dost to leze do peněz, navíc je to plný chemie. poraďte kombinaci bylin na dobrý čaj,
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 11 komentářů
Silvie K. (kosticka) ID 18003, mimibazar.cz/silviekyralova (29.1.2015, 21:16)
tak jak píše Katka, bylinky opravdu jen když jsme nemocní, při horečce, nachlazení, při bolesti zubů, jinak mě zásobuje babička sušenýma šípka a borůvkama a těch dělám čaj často (F) mamka kombinuje šípky se šlupkama z pohanky, ty kupuje přímo ve mlýně, mohu doporučit (Y)

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (Kutim) ID 259100, mimibazar.cz/kutim (29.1.2015, 18:17)
Já mám ráda jahodník+maliník+ostružiník (listy) - ale je to prostě jen listí...

ODPOVĚDĚT
Markéta P. (máma.) ID 11215, mimibazar.cz/mama (29.1.2015, 17:31)
tak já suším kopřivu, černý bez, lipový květ, jitrocel, meduňku, diviznu, mátu, jinak jablka použiji na čaj klidně čerstvá, nejraději máme směs meduňky divizny a černého bezu, ani to nijak nemíchám, co mi přijde pod ruku to do konvičky dám (Y) (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Katka H. (Katka1981) ID 36581, mimibazar.cz/katka1981 (29.1.2015, 14:29)
Byliny neporadím, myslím si, že ty by se měly užívat jako léčivky, takže s těmi jsem opatrná. Suším šípky, jablka, hrušky, jahody, rybíz, třešně, rakytník+bez (ty dávám do směsi, když jsme nemocní). Samotná kombinace šípky + jablka je výborná. Jen počítejte s tím, že na jeden čaj je potřeba toho víc - oproti sáčkovým čajům. Spotřeba je veliká, suším v průběhu celého léta a podzimu.Tímto jsem došla k tomu, že v sáčku musí být ochucovadlo,aby to vůbec nějakou chut mělo.Sáčkový čaj už nejsem schopna pozřít, z jakéhokoliv druhu cítim pachuť.

ODPOVĚDĚT
Jana H. (HOCIKA) ID 271804 (29.1.2015, 13:51)
Šalvěj,kontryhel,bílou hluchavku,podběl,tymián,borůvčí,měsíček (Y)

ODPOVĚDĚT
Ivana B. (anavi69) ID 153126 (29.1.2015, 12:27)
Ráda mám citronovou trávu, na jaře koupíte, přes léto stříháte a sušíte nastříhané listy, mám ji doteď uvnitř.

ODPOVĚDĚT
Květa J. (puncoska) ID 95250 (30.1.2015, 17:46)
To vypadá zajímavě, hned si to běžím napsat.

ODPOVĚDĚT
Lucie K. (goldenka) ID 367158 (29.1.2015, 12:50)
Tak tu si určitě koupím. (Y)

ODPOVĚDĚT
Helena B. (Gosha) ID 67250, mimibazar.cz/gosha (29.1.2015, 11:47)
Míchám ze všeho co natrhám na zahradě a v okolí _ mátu, meduňku, listy rakytníku, lipový květ, heřmánek, šípky, pro chuť přidávám křížaly jak z jablek, tak z hrušek, sušené švestky. Je to taková směsice co zahrada dala, ale dobrá, máme rádi.

ODPOVĚDĚT
Lucie K. (goldenka) ID 367158 (29.1.2015, 12:51)
Máte sušičku nebo kde to sušíte? V troubě, na slunci, na topení?

ODPOVĚDĚT
Helena B. (Gosha) ID 67250, mimibazar.cz/gosha (29.1.2015, 13:07)
Suším v sušičce a nebo na půdě pověšené ve svazcích.

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (fearold) ID 136975 (29.1.2015, 11:27)
Tak to se ráda nechám poučit také. Také bych ráda sušila, děkuji za dotaz (F). Hlavně ty kombinace, kdyby někdo poslal.

ODPOVĚDĚT
IVETA T. (itivetka) ID 79315, mimibazar.cz/itivetka (29.1.2015, 10:58)
mátu,medunku,šípek,černý rybíz (Y)lipový květ,kopřiva,heřmánek

ODPOVĚDĚT
Andrea P. (AndreaP.) ID 162496 (29.1.2015, 10:53)
Černý bez, bezový čaj u nás vede (a při nachlazeních je vynikající).

ODPOVĚDĚT
Lucie K. (goldenka) ID 367158 (29.1.2015, 10:54)
Květy?´já si je nasuśila a zplesnivěli mě. Přitom mě přišli fakt suchý. Jak je skladujete?

ODPOVĚDĚT
Andrea P. (AndreaP.) ID 162496 (29.1.2015, 12:08)
Tak jak píše paní níže, do řádně vymyté a vysušené sklenice, zavíčkuju a krásně drží.

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (29.1.2015, 11:31)
*-) Bezový květ suším roky a nikdy mi nezplesnivěl...skladuji ve čtyřlitrové sklenici s víčkem ve spižní skříni.

ODPOVĚDĚT
Lucie K. (goldenka) ID 367158 (29.1.2015, 12:50)
Měla jsem to taky ve sklenici zavíčkovaný. Překvapilo mě, že je zplesnivěli. Mám tak i houby a vždy v pohodě. *-)

ODPOVĚDĚT
Lucie K. (goldenka) ID 367158 (29.1.2015, 10:49)
Vím že se suší lipový květ, maliník, jahodník, šípky. Jak to ale na kombinovat, aby to bylo chuťově dobré. Co dál sušíte.

ODPOVĚDĚT