Daně - souběh závislé činnosti a OSVČ
Prosím,jsem na RD, ale zároveň jsem pracovala na různé DPP, ale rovněž jsem si založila živnostenský list /kvůli projektu,nejdříve to vypadalo na fakturování místo DPP/, nyní přerušený.V 2014 na živnosti žádné příjmy. Jak podat přiznání a viz. koment
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
Kateřina M. (3boys) ID 49148 (17.2.2015, 9:03)
Přiznání podáte nulové a to samé i přehledy , pokud nebyla živnost přerušena celý rok a nebylo to již nahlášeno na OSSZ, ZP a FÚ. V přehledech vypíšete kolik měsíců byl souběh RP a výdělečné činnosti plus souběh zaměstnání a podnikání. Budete muset doložit, kvůli zálohám, že OSVČ byla vedlejší. Tzn. potvrzení o RP a potvrzení z práce o minimálním odvodu pojistného.

ODPOVĚDĚT
Šárka Š. (sarinkab96) ID 372049 (17.2.2015, 15:35)
Moc děkuji za informaci, takže podám zvlášť přiznání k OSVČ nulové a zvlášť přiznání ze závislé činnosti. A k těm odvodům, odvody se týkají RP, v dohodách jsem většinou byla do 10 000,-, takže se mi strhávala víceméně jen srážkově daň ....tak úplně nevím, jaké potvrzení z práce. Já jsem nehlásila přerušení na OSSZ, ZP a FÚ....tedy jim vypíši přehledy s 0,- na období, kdy byla živnost aktivní. Já jsem v tomto hrozný břídil, snažím se to pochopit, ale nejde mi to.

ODPOVĚDĚT
Kateřina M. (3boys) ID 49148 (17.2.2015, 17:41)
Daňové přiznání - do jednoho formuláře uvádíte příjmy z práce i příjmy z podnikání. Pokud byla v zaměstnání odvedena srážková daň, podáte jen nulové přiznání jako §7 - podnikání. Pokud se v práci odváděla zálohová daň, vyplníte §6 závislá činnost (práce) a §7 podnikání 0,-. Na OSSZ a ZP vyplníte všude nuly a musíte si dávat pozor na měsíce pojištění. To se špatně popisuje bez znalosti konkrétních datumů a částek. Bude lepší napsat mi do vzkazů, tyto věci nelze probírat na internetu. Je potřeba vědět jak byl RP, od kdy podnikání, kdy jste pracovala a odváděla pojistné. Ono u dohody o pracovní činnosti se do 2499,- nemusí odvádět pojistné a to by pak mohl být problém, že by se OSVČ mohla považovat za hlavní. Je to ve stručnosti, ale neznám konkrétní data - částky, datumy, ....

ODPOVĚDĚT
Šárka Š. (sarinkab96) ID 372049 (17.2.2015, 6:53)
co s odvody pro zdravotní pojišťovnu /formulář mám/ a na sociální pojištění z OSVČ, kde příjmy nebyly a letos díky RD jsem žádnézálohy neplatila a doufám, že teda ani platit nebudu? Díky předem za informace, které mě povedou ke správnému postupu.

ODPOVĚDĚT