Guláš - potřebuji uvařit guláš pro 45-50 lidí. Vůbec nevím jak to zvládnout uvařit a hlavně, když na několikrát, poradíte, kolik koupit masa? Děkuji Lenka
poslední fotografie v albu
Guláš - kolik masaMonika L. (plavacek33) ID 454480 (5.4.2015, 23:20) | Vaříme ve třech tlakáčích na dvakrát, pak vše slijeme do jednoho velkého hrnce a společně doděláme (zahustíme, dochutíme). Do základu z tmavé cibulky zarestujte rajský protlak, guláš bude mít lepší chuť i barvu.
ODPOVĚDĚT |
|
| Lenka M. (Lenina26242) ID 478802 (5.4.2015, 22:23) | Má to být příští sobotu na neděli, hlásí 14-18 st. tak musíme domyslet, kam dát do chladu. Měla jsem v plánu 10 kg masa pro 45 lidí, tak asi vezmu 12 kg pro přibližně 50 lidí. Mám možnost půjčit si velký hrnec, který bych musela dát na sporák přes všechny plotýnky. Nebo dělat na např. 4x v hrncích na jedné plotýnce? Netěším se, ale musím to nějak zvládnout. Děkuji Lenka
ODPOVĚDĚT |
|
| Renata H. (Renčazhor) ID 277929 (5.4.2015, 22:00) | Vařím taky občas větší dávky, i když ne takové, jak zmiňujete Vy - a ke konkrétním radám níže bych snad doplnila, že vždycky lepší, když zbyde, to můžete zamrazit, než kdyby chybělo. A ještě si dejte velký pozor poté, co guláš uvaříte, aby Vám nezkysnul (tedy předpokládám, že budete vařit třeba den předem, obzvlášť, pro takovou kupu lidí). Při chladnutí (nejlépe třeba na balkoně, prostě v co největším chladnu) poctivě a často vymíchávejte. Ze zkysnutí já mám vždycky hrůzu, když už tomu člověk věnuje tolik času a surovin, to se týká i třeba většího množství polívky. Ať se Vám guláš podaří.
ODPOVĚDĚT |
|
| Sylvie P. (pevna) ID 36376, mimibazar.cz/pevna (5.4.2015, 19:21) | Norma je 9- 10 dkg na osobu - ale již upraveného, a dle mne je to málo. Pokud chcete mít pořádné porce plus něco na přidání tak počítejte pro padesát lidí s 10 kg masa - minimálně. Cibule já dávám skoro půl váhy masa, ale stačily by i 3 kg. Vařím pro cca 40 lidí jednou za rok na výlov a vždy počítám s rezervou a nikdy mi nějak moc nezbylo.
ODPOVĚDĚT |
|
| Renata S. (Sikora28) ID 84855, mimibazar.cz/sikora28 (5.4.2015, 18:38) | cca. 10kg,na porci +- 20dkg
ODPOVĚDĚT |
|
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 41508 (5.4.2015, 18:35) | 5kg masa , tak 3,5 kg cibule a asi 20l hrnec , nic to není nebojte
ODPOVĚDĚT |
|
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (5.4.2015, 18:20) | Půjčte si někde velký 20 litrový hrnec (mívají je třeba skautské oddíly, kvůli vaření na táborech a nebo zkuste uprosit někoho třeba ve školní jídelně, aby vám přes víkend půjčili hrnec. Jde s ním normálně vařit na sporáku, stejně potřebujete ten guláš táhnout co nejpomaleji aby byl dobrý. Tady pak máte recepturu na hospodský guláš a vynásobte to podle potřeby https://is.muni.cz/th/173693/pedf_b/Gulas_hovezi.pdf Jen cibulku nedělejte do růžova, ale hezky pomalu (cca 40 min) na mírném ohni do hněda. Pokud si chcete dát hodně záležet, tak nejdřív osmahněte velmi zprudka maso ze všech stran dokud se nevytvoří na mase hnědá krůčička, maso pak vyjměte z hrnce a na výpeku nechte zkaramelizovat tu cibuli. Lépe a rychleji se vám udělá, pokud ji budete smažit osolenou.
ODPOVĚDĚT |
|
| Michaela Š. (*mandy*) ID 241867, mimibazar.cz/mandy (5.4.2015, 18:17) | Pro cca 30 lidí jsme vařili asi ze 7 kg masa... vyšlo i na přidání, masa měl každý dostatek, počítali jsme cca 200g na osobu, podávali jsme s chlebem...
ODPOVĚDĚT |
|
| Pavlina C. (otmhjp) ID 161430 (5.4.2015, 18:09) | jsem od fochu a podle mého stačí 5 kg masa s tim,že 100g na osobu,to jsou čtyři až pět kousků masa tak to dostanete v hospodě Pokud chcete víc masa na osobu,tak vynásobte porci v gramech os. Cibule budete potřebovat tak max 3 kila.
ODPOVĚDĚT |
| Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 41508 (5.4.2015, 19:19) |
taky to tak vidím
ODPOVĚDĚT |
|
| Dagmar Z. (dojinek) ID 83260, mimibazar.cz/dojinek (5.4.2015, 17:01) | Pro 50 lidí bych si netroufla uvařit to jste dobrá že do toho jdete. Já doma dělám guláš cca. s 1 kg masa pro 5 lidí. Takže bych to viděla na 10 kg masa. Ať se podaří
ODPOVĚDĚT |
|
| Eva F. (Adélka+Terezka) ID 24072 (5.4.2015, 16:38) | tak si dejte kolik dkg masa na osobu, cca 25 dkg cca 12,5 kg masa ideální by byl nějaký velký hrnec, nejlépe by to asi zvládli uvařit takové množství někde v hospodě či restauraci, jinak to budete muset dělat na více krát........
ODPOVĚDĚT |
|