je tu nějaká sociální pracovnice
jsem OSVČ a můj příjem je pod 8 tis.jsem v rozvodovém řízení když zaplatím socku a zdravku nezbývý mi ani na byt prosím o radu
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
PAVLA M. (SOFINKA4) ID 158423, mimibazar.cz/sofinka4 (13.4.2015, 21:15)
děkuji za informace a názory zítra jdu na socku a uvidím

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (12.4.2015, 14:17)
Pavli, nejlépe je zajít na sociálku, kde vám paní nahází do pc vaše příjmy, výdaje, počet členů domácnosti a vyjede vám na co máte nárok...mohlo by toho být víc, každopádně bych se vyprdla na prodělečné podnikání, pozastavila živnost a šla se nahlásit na ÚP. Ze sociálních dávek se dá slušně žít (bohužel je to diskriminační pro nás pracující) ale pokud skutečně pomoc potřebujete, jako že asi ano, může vás to vytrhnout než se nastartujete a budete schopná svou rodinu uživit...i za spolupráce manžela po rozvodu.

ODPOVĚDĚT
Lucie Z. (Lucy33) ID 221460, mimibazar.cz/lucy33 (12.4.2015, 13:17)
pavli , systém je skutečně nastaven tak, že pokud jako sama žena s dětmi nevyděláte v podnikání více jak cca 13tis. měsíčně ČISTÉHO (!) tak se vám to absolutně nevyplatí !!Kamarádka je sama s 2 dětma v nájemním bytě , socka jí platí celý byt i s energiemi ! (což je v jejím případě 9tisíc !my s manželem oba zaměstnaní dětem hlídáme vodu, ohřev,energie - jí je to úplně jedno, vše jí ÚP platí) dále má přídavky na děti i hmotku a celkem jí to dělá 15tis.měs !! a to ještě dostává dětem na školu apod. no prostě systém postavený na hlavu... a vy se činíte SAMA a jste na tom o půlku hůře 8-| :´(

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (12.4.2015, 9:13)
Jakože z toho zisku 8 tis. ještě platíte odvody a zbudou Vám 4? Proč si proboha takovou nevýdělečnou živnost držíte? :-o Jinak k Vaší otázce-záleží na vícero věcech-hlavně na druhu Vašeho bydlení-pokud bydlíte v nájemním bytě, dekret je na Vaše jméno a Váš muž už s Vámi nebydlí, jistě by Vám vyšel příspěvek na bydlení ve slušné výši, dále přídavky, pokud máte děti, příp. i dávky hmotné nouze, ale všude, kde budete žádat, se Vám díky tomu podnikání bude automaticky započítávat výdělek okolo 13000, ikdyž ho nemáte...Takže možná zkuste napsat víc, nebo se pak poptat přímo na úřadech... (F)

ODPOVĚDĚT
Jana H. (HOCIKA) ID 271804 (upraveno 12.4.2015, 9:15)
Myslím,že na radu nemusí být jen soc.pracovnice.Z toho vyplývá,že podnikání vás neuživí a asi nejlepší by bylo si najít jinou práci.Vůbec to není ve zlém a jsem sama zvědavá,na rady.Máte malé děti,tak to asi bude jinak .

ODPOVĚDĚT