Prosím o tipy, co vařit na dovolené
chystáme se na dovču do Chorvatska - apartmán a tak řeším, co vařit, abych u toho nestrávila půlku dne. Máme děti 10 a 2,5 roku. děkuju
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 26 komentářů
Vlasta Křeková (křekule) ID 314048, mimibazar.cz/krekule02 (19.6.2015, 21:11)
Není náhodou dovolená ,aby si člověk užil troch klidu a volna?Bych to ohrála vařit ještě na dovolené,každý se bude rochnit u vody a vy budete přemýšlet jestli máte dost jídla nebo zajít koupit.Když musíte vařit tak musíte šetřit na dovolenou celý rok,unavovat se a honit aby bylo dost na dovču a pak se honit ještě o dovolené ,aby byli všichni spokojeni.A co vy ?Myslí někdo na vás ? *-)

ODPOVĚDĚT
Martina K. (ošla) ID 159697, mimibazar.cz/osla (19.6.2015, 19:36)
Tak já se snažím i doma vařit pokud možno dvacetiminutovky ... takže špagety na milion způsobů, jen se sušenou šunkou a sušenými rajčaty, s bazalkovým pestem a parmezánem, s tuňákem, s rajčatovým pestem
Podobně kuskus, pečenou zeleninu, nějaký flák masa je taky otázkou desíti minut, v Chorvatsku bych koupila ryby a večer si ogrilovala, zeleninové saláty...
...já si neumím představit, že bych si tam ve třiceti stupních vyklopila guláš ze zavařovačky.

ODPOVĚDĚT
Šárka B. (Brblalka) ID 248206 (19.6.2015, 9:32)
Kupuji hotovky na expresmenu, tzn. šup do hrnce a ohřát. Vyvářet teda nemíním, zavářet před dovolenou už vůbec ne a koneckonců tohle zvládne bez problémů i můj chlap, takže mám pohodovou dovolenou i já.

ODPOVĚDĚT
Marcela Burešová (Marselus) ID 361783, mimibazar.cz/marselus (19.6.2015, 11:48)
Mám dotaz,hotovky vám schvaluju :-$ ale vydrží cestu tam?Nebo je vozíte v autoledničce?Zase se jich tam moc nevejde *-)

ODPOVĚDĚT
Šárka B. (Brblalka) ID 248206 (19.6.2015, 13:10)
Ne, nemusí být v autoledničce. Jídla jsou v nějaké atmosféře a nestalo se mi, že by bylo zkažené. Vozím ho v přepravce a překryté. Jedna moje kolegyně je také kupuje a jednou měla jídlo zkažené, pytlík se nafoukl. Reklamovala, vzala účtenku a krabici, protože jídlo už vyhodila a vrátili ji peníze, ale je to u nás ve městě, tak nebyl problém. Pytlík byl prý zřejmě špatně uzavřený resp. zavařený. Ale jak říkám, hodně známých je kupuje a tohle byla jediná špatná zkušenost. Jinak jídlo je opravdu chutné. Moje ségra má zase zkušenost s chutnajidla.cz a také v pohodě.

ODPOVĚDĚT
Marcela Burešová (Marselus) ID 361783, mimibazar.cz/marselus (19.6.2015, 14:12)
(Y),super,mrknu na net,také se mi nechce na dovče vyvářet a brát kvůli tomu tisíc jiných věcí (hello)

ODPOVĚDĚT
Lucie H. (xstol04) ID 420709, mimibazar.cz/xstol04 (19.6.2015, 8:01)
My též jedeme do apartmánu, ale nevaříme si! ,-) Vařím celý rok, tak odmítám vařit ještě na dovolené...Na jídlo chodíme... Uvařím max čaj ke snídani nebo udělám zeleninový salát... (hello)

ODPOVĚDĚT
Kamila P. (megle) ID 269351, mimibazar.cz/megle (19.6.2015, 7:09)
Já jsem si zavařila maso,na všechny způsoby samozřejmě bez zahuštění,sebou jsem si brala jen pytlík špaget a rýži,dokupovali jsme brambory,mléko..
:-)

ODPOVĚDĚT
Dana J. (Dana Jel.) ID 466344 (19.6.2015, 6:10)
Přně jak píš paní dole.V tom hicu toho mc nesníte ale chápu že když jsou děti tak ti maji větší spotřebu.Já beru do cestovní lednice jídlo mražené.Kuřecí prsa ebo steh.řízky a pak je na pánvičce udělám na biftek s bramborem.Nebo mám lanšmit opeču.Zamrazím gulaš atd.Maji tam dobr picy tak si někdy dáme.V ochodě tam mají ceny skor jak u nás a konzervy i lepší. (child2)

ODPOVĚDĚT
Ilona Č. (asadka) ID 86656 (18.6.2015, 23:04)
My jezdíváme do Itálie. Přes poledne chodíme do apartmánu. Zavařuju si doma do sedmiček a v apartmánu máme dovařený oběd či večeři cca za 20 minut, než se dovaří příloha a všichni se osprchujeme.... Zavařuju jedním vrzem, nepářu se s tím. Pečené (toho nejmíň), zbytek kostky, plátky a závitky ... Mám takovou vychytávku...na pánvičce MÍRNĚ podusím co dům a zahrada dá a lze nakombinovat - žampiony, směs kořenové zeleniny, směs papriky a cukety, anglická s okurkem a hráškem....a to vše i s různým kořením. Pak to různě kombinuji i s masem. Nám jedna sedmička pro 4 lidi stačí. Jako přílohu italské těstoviny či noky, rýži, br.kaši... a k tomu vždy čerstvý zel. salát . |:o) (pl) Beru si ale i el. gril Pannini (zelenina, pečivo, místní ryby) a ruční šlehač (br.kaše, lívance s ovocem a zmrzlinou (X) (Z)...)

ODPOVĚDĚT
Dana H. (Damika) ID 42289, mimibazar.cz/damika (18.6.2015, 23:04)
Jezdíme na 14 dní bez jídla. Doma nic nevařím a jsme 2 dospělí a 2 děti ( 8,11 kluci ). Snídaně je jasná: Čerstvá bagetka( namístě koupím máslo, sýr , salám) džem, nutela. Vařím 1 teplé jídlo večer .Vezeme si stolní gril a remosku,: kupuji namístě ryby, kuřecí....., Jídla: : čočku+ uzené či párek, gnoci sušené+ zelí + slaninka , špagety + mleté + panzány omáčka, Vrtulky+ špenát + kuřecí maso, Smažený sýr, Rizoto, Těstoviny+ zelenina+ tuňák, Nudle s pánve od Vitany, Zapečené těstoviny, pečené kuře v remosce,,,,,,,Některá jídla si uvařím večer v apartmánu a pak ohřeji . Ceny v obchodech jsou +- jako u nás. Mám také dovolenou 3 hladové kluky a přes dovolenou opravdu stát u plotny nebudu. Z domova beru jen to, co si na místě nekoupím.

ODPOVĚDĚT
Michaela S. (michirigi) ID 196347 (19.6.2015, 8:05)
dělám to také tak a roky,nějak jsem nikdy nepochopila ty obštrukce kolem zavařování jídel a vození paštik-v obchodech jsou ty ceny skoro stejné a jsem na dovolené tedy si dovoluji a nelítám kolem guláše s knedlema-stejně by to nikdo nejedl-když tohle čtu vždy se mi vybaví ta scénka z účastníků zájezdu-ale pokud to někomu vyhovuje nic proti-ale pr mě to tedy není

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (19.6.2015, 12:08)
Já to teda taky nechápu. Tohle šílený převážení jídla jsem zažila za socialismu anebo krátce po revoluci, dnes pro to nevidím důvod. (F)

ODPOVĚDĚT
Milena K. (smilena) ID 112608, mimibazar.cz/smilena (19.6.2015, 9:03)
Míšo :-D to je přesné! Já se naopak těším, že poznám i místní jídla, i ráda kouknu do obchodu, co tam mají jiného dobrého. U moře je takové krásné voňavé ovoce, zelenina, sýry vše dostupné... jak to tak čtu, tak ty zavařené věci, to je samé maso - a každý den jíst zavařené maso??? To si opravdu raději uvařím na místě něco čerstvého, hotové i tak do půl hodinky. Je ale fakt zajímavé číst názory ostatních, bez knedlí a guláše někdo ani ránu (L)

ODPOVĚDĚT
Ilona Č. (asadka) ID 86656 (19.6.2015, 22:23)
Jojo, řeší se to pořád a jsou dva tábory :-D. Mě se jenom nelíbí, když se tu deklaruje, že ten kdo si sám vaří na dovolené, tak stráví vařením spoustu času a dovolenou si neužije. Já byla s manželem (bez dětí) u moře a měli jsme zaplacené snídaně a večeře. Byly to takové nechutné blafy +o( , které dodnes vidím před očima ...a to čekání, než nám to donesli....Od té doby (pokud je možnost) nechci nic s jídlem. Ale je pravda, že all inclus. by byl fajn. Ryby, zelenina, zmrzlina...Jenže nás by ve 4 vyšel týden cca 90 tis +o( a byly bychom uvázaní u hotelu, jak pes u boudy. Za stejné peníze bychom mohli být minimálně měsíc (H). My jsme na jídlo asi dost nároční (zip) Nemáme rádi polotovary a neumím je ani používat, i děti to rozeznají ve šk. jídelně 8-| . Asi je to i o tom, že umím vařit já i manžel, společně i samostatně....To jsou řeči o jídle a já dostala šílenou chuť na čerstvé fíky.

ODPOVĚDĚT
Martina K. (ošla) ID 159697, mimibazar.cz/osla (20.6.2015, 13:16)
Tak nás třeba vyšel all na 30000,- 4 lidi a hotel u moře, takže nebyl problém si 50 metrů odskočit... a výběr ohromný...
Já zase mám na dovolené strašně ráda, že mi tam někdo to jídlo postaví před nos, odnese ten špinavý talíř, že vyzkouším právě úplně jinou kuchyni, jsem asi blbec, ale na dovolenou se těším na jídlo ... pravda, že ale podle toho taky vybírám, takže se přiznám, že bych třeba v Česku nejela nikam, kde jsou servírované snídaně a ne švédské stoly. Představa, že dostanu krajíček chleba, máslíčko a pár koleček vysočiny mě děsí (smich) ... teda doma je mi vyčítáno, že jsem zbytečně vybíravá.

ODPOVĚDĚT
Ilona Č. (asadka) ID 86656 (20.6.2015, 21:59)
Tak to buďte ráda,to je velmi dobrá cena ...ale máte jistě ještě malé děti....
My jsme také 4, ale mám už věkově i výškově větší děti. Syn, a to je nejmenší a nejmladší, má už 160 cm. Tak na dětské ceny můžeme zapomenout a již dávno "neprojdeme" ani výškoměr u Aquaparků, tudíž všude máme plné vstupné (H)
My jezdíme na vlastní pěst, nikoliv přes CZ agentury a taky jsme na některé věci náročnější (cena, čistota, kvalita jídla, větší klid v areálu bydlení, vzdálenost od pláže....). V CZ bych jela bez švédský stolů také jen na základě recenze :-). Marti, vybíravost z nás dělají životní zkušenosti :-D. Osobně mi často nechutná ani v CZ restauraci. Mnohdy používají polotovary a neumí udělat ani obyčejné těstoviny či nevysušit přírodní plátek masa +o.... přitom lze jednoduše a dobře uvařit +o(

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Ilona Č. (asadka) ID 86656 (19.6.2015, 16:16)
Guláš? Řízky? Knedlík? Fííííha, to máme i doma maximálně 2-3x ročně :-D :-D :-D Mileno, je to jen úhel pohledu (Y) a také peněžence... Kdybyste někdy jela s námi, určitě byste změnila názor (Y) Zavařování sklenic dopředu mě tedy nevadí, alespoň vím, co jíme. Podle mě je to lepší jak si koupit hotovou konzervu s dlouhým řádkem "éček", stravovat se denně v nějakém místním rychlobčerstvení pizzou a hranolky či se denně v horku pachtit s vařením celého oběda... Možná je to i o tom, že nevyrážíme na týden ale vždy na 14, resp. 16 dní a občas si i prodloužíme. A netvrdila jsem, že nekupujeme místní potraviny či nechodíme po místních trzích +o( Nedovedu si představit, kolik jídla bych jinak musela narvat do auta ,-) Raději si však s jídlem sedneme na terásku s výhledem na moře a baštíme v klídku .... a nemusíme řešit, že nás při jídle ruší pobíhající a křičící malé děti či ná

ODPOVĚDĚT
Ilona Č. (asadka) ID 86656 (19.6.2015, 16:19)
či nám někdo kouří pod nos... 8-|

ODPOVĚDĚT
Milena K. (smilena) ID 112608, mimibazar.cz/smilena (19.6.2015, 19:52)
Jo jo Ilono to chápu, to nebylo nic proti Vám....já jen že většina ženských zavařuje samé maso....asi se bez něj nenají .... no jinak mi přijde zbytečné něco zavařovat, když mi stejně dlouhou dobu trvá uvařit z místních zdrojů :-) Konzervy také nekupujeme, i když manžel nedá dopustit na klasickou Májku :-D tu mu přibalit musím :-D :-p Každý řeší opravdu podle svého, probírá se to tu pořád dokola a prostě mně pobavilo, kolik stresu je někdy kolem obyč jídla. Jsou i takové co vaří knedle :^)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Jitka P. (jitule1220) ID 41178, mimibazar.cz/jitule1220 (18.6.2015, 22:36)
dá se upéct kuře a pak vykostěné zavařit - uvařit jen rýži, nebo směs na čínu a k tomu jen uvaříte špagety, udělat domácí lečo a na místě do toho přihodit klobásu a vejce......určitě je toho více....

ODPOVĚDĚT
Kateřina S. (shuli) ID 30539, mimibazar.cz/shuli (18.6.2015, 22:34)
mám navařeno a zamraženo...uvařím jen přílohy.-)) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Dana P. (dana.praha) ID 318287 (18.6.2015, 22:32)
Mne prijde jednoducha a rychla cocka a k ni vejce.

ODPOVĚDĚT
Kateřina S. (kachlik13) ID 174343 (18.6.2015, 22:20)
Na večeře děláme špagety s koupenou rajčatovou omáčkou, rizoto, brambory se zavařeným masem, čínu s kuřecího masa - předpřipravím doma, tam jenom přimícháme omáčku uncle s ananasem a bulgur k tomu, brambory s restovaným tofu, vše je během 20 minut uvařené a připravené k jídlu. Obědy řešíme tak, že si na pláž namažeme pečivo s "něčím" a hodně ovoce a zeleniny. Nevím jak ostatní, ale já mám většinou hlad i v tom horku. :-) A děti taky.

ODPOVĚDĚT
Jana N. (Aaurinko) ID 346587 (18.6.2015, 22:17)
Nejjednodušší je nevařit. V tom horku si stejně dáte jen nějaký lehký salát s toastem. Kdo by jedl ve vedrech guláš? Berte to jako dovolenou, odpočiňte si. Vařit můžete doma.

ODPOVĚDĚT
Eva J. (Evicka-móda) ID 216438, mimibazar.cz/evicka-moda (19.6.2015, 7:47)
Přesně tak; je to dovolena ;takže bez vaření; toho mám dost přes rok doma.Dovolenou si chci užit bez vaření (Y)

ODPOVĚDĚT