| Petra B. (petruska.kvetinka) ID 68737, mimibazar.cz/petruska-kvetinka (22.6.2015, 19:41) | Hořčičná marináda:- 4 lžíce oleje, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce kremžské hořčice, sojová omáčka, 5 stroužků česneku (prolisovat), čerstvá bazalka (nasekat), červená paprika, kari, sůl Jogurtová marináda:- 250 g bílého jogurtu, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce oleje, 1 lžička červené papriky, čerstvá bazalka (nasekat), sojová omáčka, sůl Medová marináda:- 2 lžíce oleje, 4 lžíce kečupu, 1 lžíce medu, sojová omáčka, 3 stroužky česneku, cibule (najemno nakrájená), oregáno, bazalka, skořice mletá, sůl Kari marináda:- 250 g bílého jogurtu, 3 lžičky kari, 3 lžičky červené papriky, 1 lžíce oleje, sůl Švestková marináda: 3 lžíce švestkových povidel, 2 lžíce dezertního vína (např. sherry), 2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku (prolisovat), 1/2 chilli papričky, sojová omáčka, zázvor Bylin
ODPOVĚDĚT |
| | Petra B. (petruska.kvetinka) ID 68737, mimibazar.cz/petruska-kvetinka (22.6.2015, 19:42) |
Bylinková marináda:- 4 lžíce oleje, pepř mletý, cibule (najemno nakrájet), 2 lžíce sojové omáčky, 2 stroužky česneku (prolisovat), čerstvá petrželová nať a pažitka (nasekat), sůl Česneková marináda s medem: 3 lžíce oleje, 5 lžic kečupu, 1 lžíce medu, cibule (najemno nakrájená), 4 stroužky česneku (prolisovat), petrželová nať a bazalka (nasekat), sojová omáčka, pepř, sůl Marináda na divoko: 3 lžíce oleje, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžíce kečupu, bobkový list a nové koření (namlít), sojová omáčka, červená paprika, pepř mletý, sůl Exotická marináda: 1,5 dl pomerančového džusu, 1dcl bílého vína, 3 stroužky česneku (prolisovat), zázvor, sůl
ODPOVĚDĚT |
| | | | Petra B. (petruska.kvetinka) ID 68737, mimibazar.cz/petruska-kvetinka (22.6.2015, 19:46) |
Pikantní marináda: 4 lžíce oleje, citronová šťáva, čerstvá petrželová nať, bazalka, kopr, oregano (nasekat), 2 chilli papričky (najemno nasekat popř. nastrouhat), 3 stroužky česneku (prolisovat), bílý pepř, můžeme přidat i bílý jogurt
ODPOVĚDĚT |
|
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (22.6.2015, 18:38) | Marinády nepoužíváme, jen přebijí přirozenou chuť masa. Maximálně pokapeme olejem, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a přidáme bylinky. Zkuste to a uvidíte, že budete mile překvapena.
ODPOVĚDĚT |
| | Veroniika R. (mema) ID 173056 (22.6.2015, 21:08) |
mohu se zeptat jaké bylinky používáte? děkuji
ODPOVĚDĚT |
| | Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (22.6.2015, 22:55) |
Používám co mi roste na zahradě, většinou rozmarýn, tymián, saturejka, oregano, petrželka, majoránka, ne všechno najednou. Výborný je medvědí česnek.
ODPOVĚDĚT |
|