Fobie ze zubaře
Existuje nějaký ortodontista, který by pracoval s analgezí? viz. komentář
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Jarka N. (melinkaSK) ID 500695 (29.6.2015, 19:20)
Asi Vám veľmi nepomôžem, pretože som zo Sk, ale v BA je Stomatologická klinika, kde je lôžková Klinika maxilofacialnej chirurgie a tam pacientov fóbiou uspávame bežne. Pacient musí mať potvrdenie od psychiatra/psychológa a potom sa mu robí ošetrenie chrupu/trhanie v celkovej anestézii. Určite takéto postupy existujú aj v Čr.

ODPOVĚDĚT
Iveta U. (rikejmi) ID 320645 (29.6.2015, 10:47)
Jak píše Jarka S.ze školy jsem měla takovou fobii,že jsem šla k ubaři přiotrávená z 8 brufenů!!!Nakonec jsem našla zubařku,která má pochopení,je klidná,usměvavá.než sednu na křeslo ,tak mě uklidní,poví co a jak a je to.Sestra ž má nachystanou injekci a je všechno v pohodě.Kolikrát se MUDra směje,že ta injekce bolí víc,než celý zákrok,ale ví,že mě to uklidníTakže ,nejlíp najít zubaře s pochopením :-) :-) :-) :-)

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (29.6.2015, 10:30)
Spíš než zubaře co bude provádět zákroky v narkoze (tu asi myslíte tou analgezí), bych volila psychologa a zároveň zubaře co má pochopení.

Jsem poseroutka, mám ze zubaře šílenej vítr. Ještě před pár lety jsem byla vyklepaná jako ratlík, potila se i na zádeli a při zvuku vrtačky mi povolovaly svěrače. A to jsem měla od dětství (úžasné povinné školní prohlídky u zubaře 8o| 8o| )
Pak jsem přešla k zubařce - zlatá ženská. Tolerantní, vstřícná, milá, pořád usměvavá... Né že bych zubařské křeslo začla milovat, ale hodně se to zlepšilo. Teď ordinaci převzala její dcera a to je úplný anděl převlečený za zubaře.

Protože sama vím co to je strach ze zubařů, radím: Najděte si zubaře, který vaší dceru pochopí a bude k ní přistupovat ohleduplně. (F)

ODPOVĚDĚT
Barbora M. (kukaka) ID 7123, mimibazar.cz/kukaka (29.6.2015, 10:42)
špatně jsem to napsala, ano myslela jsem tu narkozu. My máme zubaře úžasného, který ji chápe, prolém je ta ortodoncie ( a i ostatní lékařské obory)..... Ale zdá se, že se na nás dneska štěstí usmálo a našly jsme chápající doktorku ( na pátý pokus)... Dcera dneska bez problémů zvádls RTG ( už to je úspěch, doted nezvádala ani ten a nejen u zubů, ale čehokoli).... a domluvily otisky. Tak snad to dokážeme!! K psychologovi jdeme také.....bojím se toho, že se jí stane úraz a ona si tím děsem z vyšetření uškodí ještě víc....

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (29.6.2015, 11:43)
Držím palce, aby se dcera těhle děsů zbavila. Narkóza není řešení. Pokud by byla takhle vystresovaná, stejně by jí nikdo narkózu nedal.
Jestli jste našli chápající doktorku, držte se jí. Dcera si k ní vytvoří třeba nějaké přívětivější stanovisko a všechno se zlepší.
(F)

ODPOVĚDĚT
natália l. (rebuska) ID 291191, mimibazar.cz/rebuska (29.6.2015, 8:56)
ano s analgezii pracují skoro všichni dobří zubaři.jenže většinou je ten strach ne z bolesti ale už jen z pocitu že tam jdete.mám výbornou zubařku a nebojím se vůbec,přesto když ráno vstávám mám průjem :-D ,-)

ODPOVĚDĚT
Radomíra R. (Brůs) ID 146328, mimibazar.cz/Rakuska (29.6.2015, 8:42)
já mám fobii ze zubaře. Moje doktorka to ví a nechává si na mě hodně času. Klepu se, je mi na zvracení, průjem. Přitom vím, že to nebolí. Já jen prostě nemůžu slyšet vrtačku. Nemůžu si pomoci.

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (29.6.2015, 10:24)
Ty mě znáš, že mě popisuješ? (H)

ODPOVĚDĚT
Barbora M. (kukaka) ID 7123, mimibazar.cz/kukaka (29.6.2015, 7:37)
Dcera ( 13 let) má fobii z lékařů a zubařů, někde už je schopna to zvládnout,ale většinouse scénama. Nejen z estetických, ale především ze zdravotních důvodů potřebuje rovnátka ....ale nejsme schopni udělat ani otisky :( Dnes jsme měli jít na další pokus (( další zubař) ....ale brečí tu od rána, třepe se .... Myslím si, že kdyby už měla "dráty v puse" a věděla, že se to dá snášet, tak by to šlo......

ODPOVĚDĚT